Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,598
Ynt: Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü Hakkında

Ben Honda Civic aracımızın katalizörünün içini uzun bir levye ve çekiç yardımıyla kırıp boşalttım.3 senedir bu şekilde kullanıyoruz hiç sıkıntı çıkarmadı.Alev kesici veya içini boşaltma tamamen aynı kapıya çıkar rahat olun.

Etiketler

ohhh rahatladım...

ameliyat dun mu ondan onceki gun mu henuz sizden cevap gelmeden bir anda gerceklesti cunku... bir baska forumda da yazdım burada cinayetin detaylarını ekleyeyim, sagdaki bıcaklı adamı ve yatan hastamızı goruryorsunuz, sonra dikisi atıp aynen yerine taktılar.

bir dene dediler tam cıktım ayagımı frene bir attım sanki kaya, el freni ile durdum. fren yok dedim, ustamız pompala gelir dedi ama netice yok. sonrasında ters takılan bir parca duzelitldi ve sorun kalmadı. ustaların fren mekanizması bozulursa, fren tutar ama bastırmanız gerekir olayınıda prtaikte yasadım ve cok yararı oldu. 20-30 kg basınc uygularsanız direk duruyor. bunu gormesem, fren sertlesti durmuyor diyerek direk el frenini yapısırdım trafikte.

su an ayagımı frenden cekerken bir yay sesi var vıccık falan gibi bisi her cekiste...

katalizor.jpg

Konular biraz karışsada çözüme ulaşmanız güzel olmuş, Fren sistemine girmiyorum sorun belli başka bir başlıkda onuda yazarız. ;) güzel olmuş, araçta bir rahatlama oldumu..?

bende iptal ettirmeyi düşündüm ama yakıt sarfiyatını arttırıt dediler karar veremedim.

Bilakis araç rahatlar, gaz pedalına daha az basarsınız, yakıt düşmesine olumlu katkısı olur.

aracım lpg li hakan abi değişen bişey olmaz dimi...

açıkcası ben bir problem oldugunu fark ediyordum, ufleme gibi bir ses. cıkınca bu ses biraz azaldı dogru ama halen var. rahatlamayı hic hissetmedim. ama aracı 15 gundur kullandııgm ve yakmasın diye mulayim gittigimden de su an fark edememis olabilirim. fren konusunu deyinmemin sebebi katalizor cıktı ama frenle iligli bir seyde ters takılabilmis demek ki oda cıkmıs, bu seste ondan sonra oldu... kampana diski bırakırken somya sesi gibi. :smiley:
ayrı bir baslıkta acarım tabi.

cok tesekkurler.

Hım fren sistemi konusuna yeni bir başlık açın orada dökülelim,güzel bir yere geldi konu. :smiley: mesajı koylayalayıp yeni konu açın..böylece bir kaynak bilgisi daha oluşturalım. ;) yazacaklarım var.
usas' Alıntı:
açıkcası ben bir problem oldugunu fark ediyordum, ufleme gibi bir ses. cıkınca bu ses biraz azaldı dogru ama halen var. rahatlamayı hic hissetmedim. ama aracı 15 gundur kullandııgm ve yakmasın diye mulayim gittigimden de su an fark edememis olabilirim. fren konusunu deyinmemin sebebi katalizor cıktı ama frenle iligli bir seyde ters takılabilmis demek ki oda cıkmıs, bu seste ondan sonra oldu... kampana diski bırakırken somya sesi gibi. :smiley:
ayrı bir baslıkta acarım tabi.

cok tesekkurler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40514.new
tamamdır.

Ben de eskiyen yani zamanla içi tıkanan katalizörü Konya"da söktürdüm yerine ise aynı ölçülerde bir normal egsoz yaptırdım(Takdırdım.).2 yıldır bu şekilde kullanıyorum.Sorun yok.

merhabalar
son durum hakkında suzukiye ozel danısmak istedim.

yukarı devirlerde aracın daha hızlı gittigini bende hissettim. ancak motor sesinin arkasında kalan dinlediginizde duyabildiginiz bir zırıltı var eksozdan. bu ufleme zırıltı arası ses ozellikle daha motor sesinin one cıkmadıgı dusuk devirlerde daha belli, mesela hafif yukarı rampa arac 2. viteste ve 1500 devirde bastıgınızda gazı yiyene devir 1800-2000 lere gelen kadar bir kacak bir ufleme varmıs gibi bir ses.

asıl sorum su olacak sizlere ; aracın motorunun birazda ters basınc kurulaı ile calıstıgı, katalizorun yerinde olmaması nedeni ile normal kullanımım olan 1500-3000 devir aralıgında motorda ivmelenme ve tork dusuklugu yasagımı, aynı zamanda bununla ilgili olarak bu devirlerde de yakıt tuketimin artabilecegi gib bir tez var. eski ustalara sordum yok olur mu diyorlar, yenilere soyluyorum olur diyorlar. nedir bu isin aslı. eger gercekten 1500-2500 aralıgında yakıtta artıs, tork da ve cekiste dusus omayacakca alev kesici takıp bu sesi kesip binecegim. altarnatifler asagıda yardımcı olursanız sevinirm.

usta diyor ki ;
1- alev kesici takarsak bu ses yarıya iner dikkatini cekmez. sanırım 150 TL gibi bir maliyeti olacak.
2- kaltisi iyi bir katalizor takarsak, 900 TL
3- cıkma ama durumu iyi seni yıllarca goturecek bir katalizor takarsak 500 TL

benim aracım 99 140.000 km de ahmet ve battal usta 15 gun once baktığında katalizorde bir sorun olmadığını son susturucunun değişmesinin gerektiğini söyledi değiştirdik ama madem katalizor 80.000 de bitiyor benimki niye bitmedi merak ettim şimdi ::smiley: alav kesıcı taktırsammı taktırmasammı acaba ??? yada gittiği yere kadar gitsin diye beklesemmi hakan hocam ve arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim. ;) :D

Evet dediginiz gibi yillarcada bozulmayabiliyor. Solventli benzin alirsaniz aldiginiz gun bozulurmus. Araci 2. El aldim ilk sahibinin ne halt ettihi belli degil. Ama Arac yavas yavas topluyor. Katalizoru bosami sokturdum 1 ustaya danisip diye bende dusunmuyor degilim. Bir ses ve yigilma vardi aracta belki baska birseydendi.
Ben 500 e 2. El katalizoru taktirmayi dusunuyorum.

jlx kasanın kullanma kılavuzu bır yerlerde elime geçmiş ve okumuştum katalitatörün arac ömrü ile aynı oldugu yazıyyor ve belli bir kilometrede degişmemesini belirtiyordu.
katalizatörün iptali düşük devirde dengesizlik yapar ,yüksek devirdede + beygir verir diye biliyorum ,tork güçünü alt devirlerde veremeyen vitara için biraz motoru bagırttırmak gerekiyor zaten cok ta bir bir şey farketmez gibi ,yerine takılacak susturucu, alev kesiçi vs sadece ses azaltılmasına yarıyor ,katalizatör motorda tam yanmamış gazı tekrar yakıp dogaya daha az zarar vermesini saglıyor bir ara internetten 2. el katalızatör topluyordu avrupalılar ..şu an tuv eksoz muayenesine karışmıyor yakındır bunu da ben yapıcam dediginde aynı avrupa gibi olacaksak 1994 model üstü her aracta var .her araca taktır da gel der ..cıkarıp attıgınız katalizatörü koyup ta saklayabileceginiz yeriniz varsa saklamanızı öneririm (biraz zahmetli ama porcöz ile temizlenip içi bembeyaz olabiliyor).

porcoz ile icindeki ince kanalarra erimiyor mu acaba? biz actırdıgımzda ben bir parca aldım, oldukca narin bir dokusu var. erimiyorsa acaba gazı temizlleme ozelligi devam ediyormu, sonucta doygunluga ulastıktan sonra dıstan temiz gozukse bile islev yapmayabilir bu durumda da emisyon ısıgı yanacaktır zaten. deneme sansınız oldu mu acaba bu porcoz olayını?

selamlar
ugur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri