Suzuki Vitara Get ile Yükseltmede Kamber Açılarının Ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arwin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,173

arwin

Sadık yarim , kara toprak...
Yer
istanbul bayrampaşa
Suzuki Vitara Get ile yükseltmede kamber açılarının ayarı için alternatif uygulama

SDC10582.jpg
SDC10583.jpg

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Get ile Yükseltmede Kamber Açılarının Ayarı

Ahmet bey elinize aklınıza saglık

yükseltme yapıldıgında üst delik oyulup , büyültülüp ölcüye gelince vidadan sıkılıyor ve saglıksız oluyordu !

kocaman delikten gecen ufak cıvata ile sıkılıyordu bildigim.. ;) büyük bir cukura düşmede, darbede ayar kacması olayını yok eden bir sistem...

biraz teknik olarak acarmısınız bu parcaları sizden temin etsek rot balanscı mı tamircimi takıcak ?

2 ufak vida var resimde görünen (havşa başlı )amortisöre sanırım diş cekilmesi gerek bu parcalar dönmesin diye tutucu oluyorlar sanırım .

en temizi amortisörleri kucaklayıp size gelmekmidir ? bizlerede talep halinde yaparmısınız ?

sorular cok oldu ama ! bu parcaların kilosu kac paradır . :smiley: ;D 8 tanesi bir takımmıdır .. ;)

resimler hoş ..da herkesin anlayabilecegi gibi degil !,fazla teknik olmayan ,ayrıntılı acıklamalarınızı bekliyorum. :smiley:

siz uygulayıp netice aldınızmı ? :smiley:

Bu uygulamayı lastiklerimin paytak ördek gibi durduğu rot ayarından artık müdahale edilemediği bir dönemde WRC araçlarının rot ayarlarını yapan bir modifiye firmasında gördüm;
Eksantrik pullarla ben de müdahale edebilirim diye aklımda geçti. 8 adet paslanmazdan imal edilmiş Made ın Italy olan pula 200 euro istenince şok oldum, kendim yapmaya karar verdim. Zahmetli bir iş ama kesin ve sağlam bir çözüm..
Olay amortisörleri yerinden söküp 12 mm olan bağlantı deliklerini 16 mm büyütmekle başlıyor.16 mm olan telikler gene kademesi 16 mm olan eksantrik pulları yönünü ayarlıyarak monte edip sabitlemekle bitiyor.Bu işlemler için bazı takım tezgahları olan mekanlar gerekli yani rot balansçı yada tamirci işi değil...

8 tanesi bir takımdır, ulaşım sorunu olmayan amortisörünü söküp getren tüm arkadaşlara ( önceden haber vermek kaydıyla ) gerekli fedekarlığı yapmaya hazırım.
Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, derdi tasası olmayan bir uygulama....

Çok güzel bir uygulama Ahmet abi. Böyle 8 adet parça için 200 euro çok fazla bir para.wrc araçlarının neden o kadar pahalı olduğu belli kazıklıyorlar zavallıları demekki :p :p :p

"Made ın Italy olan pula 200 euro istenince şok oldum, kendim yapmaya karar verdim."

isteyen 200 euro verir.. 200 eurosu olmayan da kredi kartıyla alabilir..
ahmet arkadaş gibi kulağının arkasını kaşıtmayı sevmeyenler de, aklını kullanır.. üç düşünür.. iki ölçer.. bir biçer..

hem ellerine, hem fikrine,hem de paylaştığın için sözüne sağlık..
yaptığın yükseltme kitlerinin üzerine çok güzel bir geliştirme olmuş..

GezenBiri' Alıntı:
"Made ın Italy olan pula 200 euro istenince şok oldum, kendim yapmaya karar verdim."

isteyen 200 euro verir.. 200 eurosu olmayan da kredi kartıyla alabilir..
ahmet arkadaş gibi kulağının arkasını kaşıtmayı sevmeyenler de, aklını kullanır.. üç düşünür.. iki ölçer.. bir biçer..

hem ellerine, hem fikrine,hem de paylaştığın için sözüne sağlık..
yaptığın yükseltme kitlerinin üzerine çok güzel bir geliştirme olmuş..
Teşekkürler Gezenbiri.... :smiley:

Ahmet ,artık suzuki yükseltmek ve randımanlı bir şekilde kullanmak sayende ucuza oldu,ellerine saglık.

pancarmotorcu' Alıntı:
Ahmet ,artık suzuki yükseltmek ve randımanlı bir şekilde kullanmak sayende ucuza oldu,ellerine saglık.
Teşekkürler... Daha iyisi için uğraşıyoruz boş kaldıkça... :smiley:

Ahmet abi gerçekten ellerine sağlık çok özenle hazırlanmış ölçülüp biçilmiş üzerinde uzun süre düşünülmüş bişr kit üretmişsin.

dün kiti takarken kaç defa aradığımı bilmiyorum hepsindede aynı sabır ve güleryüzle cvp verdin .bu yardsımın içinde ayrıca teşekkür ederim.

dr_musty' Alıntı:
Ahmet abi gerçekten ellerine sağlık çok özenle hazırlanmış ölçülüp biçilmiş üzerinde uzun süre düşünülmüş bişr kit üretmişsin.

dün kiti takarken kaç defa aradığımı bilmiyorum hepsindede aynı sabır ve güleryüzle cvp verdin .bu yardsımın içinde ayrıca teşekkür ederim.
Rica ederim Mustafa hocam ve beğeniler için teşekkürler...

ahmet bey ankara'da mısınız acaba

Ahmet abı slmlar.Dun sıtede bı sorun oldugu ıcın gırememıstım sımdı gırebıldım ancak.Yardımlarını beklıyorum.:smiley:) (boşnak)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR