Suzuki Vitara Hakkında Bilgi Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,050

mustafa

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
Web
www.mutlulugunfotografi.com
merhabalar

uzun uzun düşündükten sonra hem arazide hemde şehirde kullanabileceğim bir araç almaya karar verdim tercihimi vitaradan yana kullanacağım ama biraz kafam karıştı 2001 model grand vitara 2.0 16 v 15000 16000 ytl arası bulunabiliyor ama 1.6 lar bu fiyata ancak 97 modeli var bunu anlamadım neden olabilir.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Hakkında Bilgi Lütfen

mustafa' Alıntı:
merhabalar
uzun uzun düşündükten sonra hem arazide hemde şehirde kullanabileceğim bir araç almaya karar verdim tercihimi vitaradan yana kullanacağım ama biraz kafam karıştı 2001 model grand vitara 2.0 16 v 15000 16000 ytl arası bulunabiliyor ama 1.6 lar bu fiyata ancak 97 modeli var bunu anlamadım neden olabilir.
Serbest piyasa sanırım eskileri daha degerli :smiley: şaka biryana madi açıdan uygunsa Grand almanızı tavsiye ederim..Yeni yenidir..1 yıl yüksek bir yıl yüksektir..Grand veya normal her iki vitara ile çok mutlu olacaksınız bu kesin..2000 motor olursa daha iyi olacaktır.
slmlar
Hakan Irıklı

hakan bey biligler için çok teşekkür ederim bende öyle düşünüorum size bir link göndersem konu ile ilgili yorumda bulunurmusunuz.aynı zamanda ben aracı aldıktan sonra biraz modifiye edicem mtr denilen lastiklerden takmayı düşünüyorum bunu yapmam için biraz aracaı yükseltmem gerekecek nasıl yaparım maliyeti ne olur ? acaba şimdiden teşekkürler

http://www.4xfourart.com/

Bu linke bir bak aradıgın hemen herşeyi tek bir yerde bulacaksın..
Mehmet Becce abimizin tavsiyeleri ile baya bişiler yaparsın..
kolay gelsin..

linkler bunlar hakan bey
[/quote]
Slm..Bu konuda yorum yapmam iyi de demem kötüde..
Arabaları iyi bi servis incelemesinden sonra alın derim..
Buradannedesek boş..
Kmler dikkat edin. oynanmamış olsun..
Kolay gelsin

MUSTAFA BEY BEN İKİ YILDIR 2000 MODEL VİTARA 1,6 JLX WAGON MANUEL VİTES ARACA BİNİYORUM. GAYET DE MEMUNUM. ALMADAN ÖNCE VİTARA HAKKINDA ÇOKÇA ARAŞTIRMA YAPTIM. BENİM KRİTERLERİM; BANDROLÜ DÜŞÜK YAKITI DÜŞÜK, PARÇASI KOLAY BULUNABİLEN, SATMAK İSTEDİĞİMDE AŞIRI ZORLANMAYACAĞIM VE FİYAT ARALIĞI 15-16 BİN YTL OLMASI İDİ. BU NEDENLE 1,6 JLX ARCI TERCİH ETTİM. SİZİN LİNKLERDE GÖSTERDİĞİNİZ HER ÜÇ ARAÇ DA GRAND VİTARA DEĞİL, VİTARA JLX. GRAND VİTARALAR YENİ KASA OLANLAR. BU ÜÇ ARACIN İLK İKİSİ 2000 MOTOR 6 SİLİNDİRLİ. BU ARAÇLARIN YAKIT TÜKETİMLEERİ 1,6 LARA GÖRE FAZLA OLACAKTIR. AYRICA TÜRKİYE'DE 1,6 YA GÖRE AZ SAYIDA BULUNAN BİR MODEL BU NEDENLE YEDEK PARÇA KONUSU DA SKINTILI OLACAKTIR. BU NEDENLE VİTARA 1,6 YI TERCİH ETMENİZİ ÖNERİRİM. FAKAT GRAND VİTARA ALMAYI DÜŞÜNÜRSENİZ ONLAR HALA ÜRETİMİ DEVAM EDEN ARAÇLAR OLDUĞUNDAN KARAR SİZİN.

Ayrıca LR defendermi vitaramı alsam diye gidip geldiğim şu günlerde bir sorum daha olacak: JLX wagon ile Grand Vitara arasında donanım dışında sağlamlık yönünden ne gibi farklılıklar var. Vitara hakkında bilgili ve deneyimli bir kişi olarak siz hangisini tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
Baki

velicanöz' Alıntı:
Ayrıca LR defendermi vitaramı alsam diye gidip geldiğim şu günlerde bir sorum daha olacak: JLX wagon ile Grand Vitara arasında donanım dışında sağlamlık yönünden ne gibi farklılıklar var. Vitara hakkında bilgili ve deneyimli bir kişi olarak siz hangisini tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
Baki
Slm..
Vitara için uzman değilim :smiley: öyle dersem uzman olanlara haksızlık olur..baya bir bilgi birikimim var diyelim..
Bence her iki araçda sağlam ve güvenilir..Grand kullanmadım.. ama kullananlardan metahan41(Fatih yazıcı) grand vitarası var ve çok memnun,,,isterseniz onun bir fikrini alın..bilgim kadarıyla her iki araçda sağlam ve sorunsuz..

Teşekkürederim Hakan bey. Vitaraya geçiş sürecimde ilerdeki sorularımla ilgili yardımlarınızı bekliyorum
İyi günler.

Merhaba.
Uzun süre 2000 model 1.6 Vitara JlX kullanmış biri olarak ;
Sadece şehir içi ya da hafif arazi şartları için mükemmel bir araçtır. Fakat aşırı zorlamaya gelmiyor. Süspansiyon ve özellikle 4 çeker şanzumanında sorunlar çıkabiliyor. Yani en azından benim aracımda çıktı.
Yükseltme kitleri ile aracı yükseltmek mümkün fakat yol tutuş çok aşırı zayıf oluyor. Ben yükselttim ve tekrar indirttim maalesef.
Ayrıca motor olarak mutlaka 1.6 olanı tercih edilmeli. Diğer motor çeşitleri çok arıza veriyor.
4 çekerde kullanırken çok dikkat edilmeli. 4 çekerden çıkarıldığında mutlaka geri gidilerek aks kilitlerinin çözülmesi sağlanmalı. Aşırı hasar görüyor ön çeker dişlileri.
Genel anlamda araç çok güzel. Fakat boyu kadar zorlayın derim.
Hayırlısı olsun.

Merhabalar, bir arkadaşım şöyle sormuş; Vitara jlx ile Grand Vitara arasında sağlamlık bakımından ne fark var, diye,
En büyük fark, Vitara Jlx in şaseli oluşu, Grand ın ise şasesiz oluşu. Bu fark çok önemli.....Tabiki donınımda ise Grand önde.
Ama şase bir araç için çok önemli.....kalın sağlıcakla...

Evet ben sormuştum ve bu bir 4x4 için bence çok önemli bir detay bunu söylediğiniz iyi oldu teşekkürediyorum.
İyi günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR