Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,042

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır araştırmalarını yaptığım ancak bulamadığım hard top tavanın yapımına başladım sonunda. Yapım aşamalarını sizinle burada paylaşacağım. ilk olarak bugün arka kapının cam çerçevesini yaptım. Yani arka cam normal hard toplar gibi bagajdan ayrı değil bagaj kapağı ile beraber açılacak. yarın ise pleksiglas camları kestirerek arka kapının işini bitiricem ve tavanın kalıp işlemlerine başlayacağım. İlk resimleri eve gidince ekleyeceğim. Önerilerinize, fikirlerinize ve eleştirilerinize her zaman açığım. Görüşmek üzere...

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

Resimleri merakla bekliyoruz, Koray sana güveniyorum kesin iyi bir iş ortaya çıkacak. ;) haydi kolaygele..

İlk resimler geldi arkadaşlar. Bu çerçeve macunlanıp boyanacak ve üstüne pleksiglas cam tamamen oturacak (dışarıdan metal kısın görünmeyecek) böylece arka kapı standart vitaraların arka kapısıyla hemen hemen aynı olacak. Yarında kalıbı yapmaya başlayacağım artık...

DSC00630.png

DSC00629.png

İşte yaratıcılık, işte elinden iş gelen kişi ;) valla tebrik koray, bende Suzukisini kesip biçen adam sayısı az diyordum..giderek artıyor..Yazada bir yükseltme operasyonu tadından yinmez bu araç. ;D

Koray Allah kolaylık versin , Çok araştır internet sitelerinde bol bol resim indir, orjinal birşey olsun .Ustanı mağdur etmezsen ensesinde boza pişirme hakkın olur ki bu hakkını kullan. Ölçü numune vs için ihtiyacın olan her şey için yardımcı olurum. Bol bol fotoğraf çek

Sağolun abilerim... Bugün resim yok çünkü malzemeleri tamamlamanın peşinde koşturdum bütün gün. Yarın sabah erkenden işe tam olarak başlıyorum. Elimden geldiğince kibar görünümlü ve arabanın hatlarına uygun olarak yapmaya çalışacağım. Bakalım ortaya nasıl birşey çıkacak bende merak ediyorum. Ancak yapacaklarımızı düşündükçe ortaya çok fazla iş çıkıyor:smiley::smiley: ya sabır diyerek birazda deneme yanılma yolu ile halledicem inşallah:smiley::smiley: Bu iş bittikten sonrada Suzuki vitaralar üstünde daha başka değişik çalışmalarda yapacağım. Görüşmek üzere...

Son resimde kalıbın son hali görünmekte. Kabası bitti sıra ince işlerde. Önümüzdeki haftasonu bitmiş hali ile çamurlanmaya giderim artık:smiley::smiley:

Merhaba arkadaşlar bugün fiberi döktüm kalınlığı yaklaşık 2.5--3mm arası oldu mukavemeti ince görünsede oldukça iyi tavan kısmınada çıtalardan çökme yapmaması için destek yaptım. İşte resimler...

Kalıba kalıp ayırıcı sürdük
DSC00649.png

DSC00648.png

Fiber kuruduktan sonra kalıptan çıkardık ince görünsede kalınlığı 2.5--3mm arasında ve mukavemeti gayet iyi tavanınada 3 adet çıta ile destek yaptım.

DSC00655.png

DSC00654.png

En sonunda macun işine başladım. Bu akşam içinde kaba macun işi bitti ve tavan ortaya çıktı:smiley::smiley:

DSC00656.png

DSC00657.png

DSC00658.png

DSC00659.png

Zımparaya başladıktan sonra fiber atılırken iç taraftan ulaşılması zor olan bir yerden içeri göçme meydana geldi. Anında müdahale ederek tamirini yaptık ve bu günü böyle bitirdik.

DSC00660.png

DSC00661.png

Yarın sabahtanince macun işini bitireceğiz ardından çok zaman alan ıvır zıvır işler (fitiller, izolasyon, iç döşeme.... ) başlayacak. Hafta sonuna kadar inşallah arabanın üzerine koymuş olacağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR