Suzuki Vitara İçin Radyatör Alıcam Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,821

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Suzuki Vitara 1.6 JLX aracımın radyatoörunde su kaçağı var. Radyatör tamircisi yapılacak tamiratın çok uzun süreli gitmeyeceğini değiştirmenin daha sağlıklı olacağını söyledi. Fiyat araştırdım, yetkili servis orjinal Japon malı radyötöre 780 tl fiyat verdi.

Bir özel servis Avrupa (galiba Danimarka) yapımı bir radyötöre 200 tl, yine bir Japon oto parçacısı Taiwan malı radyötöre 300 tl fiyat verdi. Fiytlar hakkında ne dersiniz? Öerebileceğiniz bir yer var mı?
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Vitara Radyotor

Merhaba;
2007 yılında aracımın radyatörü üst taraftan (plastik kazan) çatladı. Değiştirmek için servis'e gittiğimde orjinaline 700 tl yan sanayisine (taiwan) 300 tl istediler. Aksarayda bir yedek parçacıdan Taiwan malı radyatörü 200 tl aldım ve taktırdım halen kullanmaktayım sorun yaşamadım. Taiwan malı alacaksanız taktırmadan önce mutlaka radyatör kapağının kenarında bulunan tahliye çıkışının açık olup olmadığını kontrol edin. Benim aldığım radyatörde tahliye cıkışı kapalıydı biz açtık. Radyatörüm otomatik şanzumana uygun olanıydı.

Bence yan sanayii fiyatları çok uygun.Bunlar sonra tamir edilebiliyor mu acaba?Çatlama,delinme gibi..Bunları sormakta fayda var diye düşünüyorum.

aksaray ıstanbuldan bır kaç yerden fiyat almanız lazım markalar ve kaliteler de farklı olur fiyatlarıda ,parcası olmayan aracların radyatörunü verince aynısını tıpatıp yapan yerlerde var maslak ve ikitellide diye biliyorum ama hiç işim düşmedi kimlerdir ne kalitede nasıl fiyatlara yapar bir bilgim yok ,Corum da radyatör üzerine dünya capında adam gibi fabrikalar var onlara ulaşsanız hazır varmı numuneye göre mi özel üretim yaparlar nekadar zamanda ve kaca mal olur bilgisini alsanız ,onlar bildigim kadarı ile bakır kazanlı üretim yapıyor azıcık daha büyük olanını yaptırma durumunuz olabilir buda daha az hararet ve baş agrısı anlamına gelir.bu işleri yapacagınız zaman kalorifer radyatörünü sökmeden makinaya baglatıp temizlete bilrseniz iyi olur en ufak pas küf pislik ılk onu tıkar ,zaman zaman iç halıda ıslaklık fark ettinizmi ön kısımda su kacırma (eksiltme)hastalıgı ile beraber bu şekil bir sorun varsa kalorifer radyatörününde degişimi gerekir bir de kışın cok iyi ısıtması lazım çünkü vitaraların kaloriferi oldukça iyi ısıtır.son olarakta yaz kış antifirizsiz bırakmayın ,mümkünse tanınmış bir firmanın pahalı bir ürününü kullanın..(paspasların altında nem kontrolü yapmayı unutmayın) geçmiş olsun .

^^(Daha az hararet ve baş agrısı anlamına gelir)^^Yanlış mı yazıldı acaba çünkü büyük radyatörün daha iyi soğuttuğunu biliyorum.

geçenyıl ercovaya isoff oyunlarına giderken arabayı da yeni almıştım radyatör durumundan haberdar değildim ve rampa tırmanırken hararet yaptım.Yukarıada yazıldığı gibi üstten plastik bölümünden kaçak yaptı aşırı ısıdan dolayı. Hararetin diğer sonuçlarına burada değinmeyeceğim ama radyatör ile ilgili olarak auto kingde yapılan uygulamanın aynısını aynı polypropylen plastik kaynağı ile en iyi teknikler ile kaynağını yaptım, ama sonuç çok uzun süreli olmadı. Buradaki aşırı ısıya , hele hele zorlanınca hiç birşey dayanmıyor. Sonunda değişimine karar verdim, orj. olanlar dediğiniz gibi 700 civarında bakır kazan yaptırmayı düşündüm mevcut olanından az daha geniş ve büyük imal edilmek üzere, ona da 400 civbarında fiyat aldım . Şu anda aksaray'dan 300 TL'ye aldığım radyatörü kullanıyorum ve gerçi zaman az ama 6 aydır sorunsuz kullanıyorum. Antifriz çok önemli yaz kış kullanın ve her sene değişin. Birde fan termiğini kontrol edin ve gerekiyorsa mutlaka değişin hatta hiç değişmemişse onu da değişin, sorun eğer bariz mekanik bir problem yoksa radyatörden kaynaklı (çatlak kırık tıkalı olması gibi) fan termiği görevini tam yapmadığı içinde yanıltıcı olabilir. Yada benim gibi termiği devre dışı bırakın sabit bağlayın fanı.

Çağlar Hocam ilginize teşekkürler."Fan termiği" meselesini biraz daha açar mısınız? Kontrolü nasıl yapılacak? Bildiğim kadarıyla motor çalışınca sürekli dönen bir pervane var ve ısı belli bir seviyeye gelince avare dönen pervane kasıntılı kuvvetli dönmeye başlıyor. Bu da civalı bir sistemle oluyor. Heralde ısı yükselince pervaneyi daha hızlı döndüren sistemi kontrol etmemi söylediniz? Doğru anlamış mıyım? Teşekkürler.

Daha önce bende Suzukinin termiğini incelemiştim. Amarikanlar gibi civalı olmayıp basit bir yapısı var. mukavemetini sıcaklığa göre arttırmıyor. Anladığım kadarı ile göbek ile gövdenin arasında katı yağ gibi bir madde var. Ne olduğunu tam bilmiyorum. Rölantide çalışırken elinizle durdurabiliyorsunuz motor sıcak olsun soğuk olsun farketmiyor, pervane duruyor ama termik dönmeye devam ediyor. Bu tip termiğin çalışma prensibinden anladığım sıcaklığa göre sıkılaşmıyor. sadece devir arttıkça yüksek süratte termikten daha az dönerek gereksiz soğutmayı ve motorun güç kaybını engellemek için konmuş parça olduğudur. Bu benim düşüncem yanlış olabilir. Bende düşüncemi paylaşmak istedim

avare dönüşünden daha farklı kuvvetli döndüğünü görüyorsanız (ki farklı kullanımlar rampalar zorlamalar öncesinde ve sonrasında bakıp farkı görebilirsiniz) termiğiniz düzenli çalışıyordur. Ama bir kaç kez değişik hallerde görün ve çalıştığından emin olun mekanızmalar aynen anlatıldığı şekilde ve sistemle işlemektedir. Güç kaybı konusunda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum direkt bağladığım için. Motor devri ile fan devri aynı, Yanlızca derin su geçişlerinde bu dezavantajdır direkt bağlı olması

Ynt: Suzuki Vitara İçin Radyatör Alıcam Fikirleriniz

Radyatör için Çorum'da bir radyatör firmasından 250 tl, İstanbul'daki Japon parçacılarından Taiwan malı radyatör için 300-350 tl İzmir'de özel bir servisten Avrupa üretimi (olduğu söylenen) bir radyatöre 250 tl fiyat aldım. İzmir'deki servis Avrupa üretimi olduğunu söylediği radyatörün Suzuki için üretildiğini ve orjinali kalitesinde olduğunu söyleyince onu satın aldım. Bugün radyatör geldi fakat radyatör aracın orjinal radyatörüne göre daha ince tek petekli. Bu nedenle çok içime sinmedi, yazın hararet yapabilir şüphesindeyim. Radyatörü aldığım yere telefon ettim. Firma bu radyatörün Japon tip olduğunu benim aracın İspanyol Santana olduğu için daha kalın radyatörü olduğunu söyledi. Japon üretim Vitaralarda da ince tip radyatör olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bu radyatörlerde hararet riski olur mu? Gerçekten Japon Vitaraların radyatörü ince midir?Teşekkürler.

Benim vitarada radyatör sorunu var.Yan sanayi olan radyatörler tek petek oluyormuş,o nedenle alıp almama konusunda kararsız kaldım.Şunu da söyleyeyim benim arabam japon ve radyatörü tek sıra değil

İzmir'den 250 tl'ye aldığım radyatör kapaksız geldi. Sanayide kapak uydurmaya çalıştık. Japon araçların radyatör kapağı uydu gibi görünüyor fakat tamirci arkadaş kapağın yeterince basınç sağlamadığını ve termostat açınca problem olacağını söyledi. İzmirden tekrar kapak istedim az önce geldi. Uygun görünüyor fakat tamirci daha görmedi. Kapağın fiyatı da 30 tl yazmışlar. Kapak uygun olsa dahi bana maliyet 250+20 kargo+30+5 kargo=305 tl oldu. Radyatör alacak arkadaşlara tavsiyem ya İstanbul piyasasında 300 istenen radyatörlere biraz pazarlık etmek ya da Çorumdaki fabrikada yaptırmalarıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR