Suzuki Vitara Ne Kadar Güvenli / Euro NCAP Testleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,538

oguz1134

Zirve
Yer
İSTANBUL/büyükcekmece
1988-2003 arası üretilen jlx kasa diye bildimiz vitaraya ait kesin sonuc bulamadım ,grand vitara vitaranın iyileştirilmiş halidir ,durumu oldukca kötü ,yeni kasa grandlar carpışma anında kasa pek zarar görmüyor.

1999 - 2005 Suzuki Grand Vitara http://www.youtube.com/watch?v=_rwLaf_1ip4&feature=related

Suzuki Grand Vitara 2002 http://www.youtube.com/watch?v=z-uX-1QJXQk

Suzuki Vitara ve Daihatsu Coupe carpışma testi http://www.youtube.com/watch?v=LEhYw5_Gbyk&NR=1

Suzuki Grand Vitara 2007 http://www.youtube.com/watch?v=gKxeNdK0Ays

off road da oldukca iyi olan araçlarımız asvalta da aynı kalitede degil gibi görünüyor (kaza anında) bunları izledikten sonra aramızdaki sürat meraklısı arkadaşlar umarım artık fazla gazlamazlar. ;)

bu teslerde en iyi puan 5 yıldız almaktır ,bizim suzi lerde 3 ü gecen yok buda ortanın üstü demek ama mükemmel degil bence ,bir atasözü vardır ; kargaya yavrusu sahin görünür , derler,,
bende burada vitaramı 6 yıldızlı görmek isterdim .daha farklı düsüncesi ,fikri olan arkadaşlarımın da burada paylaşması dilegi ile ,kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim. :smiley:

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara ne kadar güvenli Euro NCAP testleri

asfalt için bu testler tamam haklısınız ama eğer bu araçlar arazi aracı ise arazideki hız limitlerinde çarpışma testleri yapmalı. arazi dışında asfaltta hız yapmayın derseniz zaten hepimizin arazi araçlarının kullanım kitapçıklarında bu durum açıkça yazılıdır. sınırları aşmadıkça, haddimizi bildikçe, arazi aracı kullandığımızın farkında oldukça sorun çıkmaz. ben de ncap çarpışma testlerinden 5 üzerinden 5 yıldız aldı diye arabamla 150 yapıp bariyerlere ya da bir arabaya bindirirsem sanırım o ncap testleri ve bir çuval hava yastığı beni de korumayacaktır.

Euro NCAP testleri 64 km sabit hızla tüm araclara aynı uygulanırmış , ;) bunu bende bilmiyordum ayıp degil ya ögrendim aktarayım dedim :smiley: bu kuruluş her aractan 1-2 tane parcalamayı adet haline getirmiş ,işin garibi üretiçiler hem arac hemde para veriyor bu kişilere parcalasınlar diye ,insan ve hayatı oralarda daha degerli her şeyide güvenlik için yapıyorlar ..
birde örnek vermek gerekirse p. diana mercedes 600 de rahmetli olmuştu güvenliksiz 3. sınıf bir arac degildi dünyanın en pahalı ,konforlu ,en güvenli aracıda olsa 150km lerde hiç biri güvenli degil derim. :(

Vitara JX/JLX umduğumdan iyi performans göstermiş,Grand Vitara'nın tavanı bile kırılmış ???

dino967' Alıntı:
Vitara JX/JLX umduğumdan iyi performans göstermiş,Grand Vitara'nın tavanı bile kırılmış ???

çarpışma şekli diğerlerinden farklı olmakla birlikte dediğinzide haklısınız.Öyle görünüyor. Ama işim vahim tarafı bu testlerin 64 km hız ile uygulanmış olması . Her nekadar bu araçlarda hız yapmıyorsakda yine de bir açık yolda şehirler arası bir yolda 90-100 km ortalama seyir hızımız.Hal böyle oluncada yapacağımız şey "türk" mantığı ile ya işimizi Allaha havale edip allah korusun diyeceğiz yada bize bişe olmaz diyeceğiz. :D

bu arada iki farklı konuya da değineceğim: İşim oto servisi.. İstanbulda özel bir servisin sahibiyim, hasarlı olarak gelen hergün bir çok araba ile ilgileiniyor, ekspertizini yapıyorum ve bunların içinde de yılda bir kaç kez ölümlü kazalara karışan araçlar yer alıyor. Bu araçlardaki ekspertiz sonucum şu: ölümlü kazalardaki araçların tamamında sürücü ve yolcu bölümünde yaşam kabini denen bölgeler sağlam ! ölümlerin tamamı EMNİYET KEMERİ TAKILMADIĞI İÇİN kabindeki yolcuların savrularak başka böllümlerde can verdikleri yada araçtan fırlama sonucu ex gerçekleşmesi.
Sözettiğim araçlar uç markalar değil hepimizin günlük kullandığı astra vectra,307,corolla,civic, passat gibi ortalama araçlar....

Bir diğer konu da 2003 yılında ülkemizin "ileri sürücülük teknikleri" konusunda tek uzmanı olan Demir Bükey'den bir eğitim ve sertifika almıştım. Eğitim süresince yaptığımız tüm defansif ve ofansif test uygulamaları 50 km hız ile gerçekleşti. Daha doğrusu gerçekleşmeye çalıştı... ama olmuyor, 50 km hızda dahi aracı pek çok durumda zaptedemiyorsunuz. Pratik hayatta zaten üzeri felaket oluyor. Ha bu arada ben emniyet kemeri kullannımın alışkanlık haline getirdim mi ? hayır...Hız konusu ? o da yok ...240 km hızı gördüm ???

Sevgili Çağlar,sana sonuna kadar katılıyorum,Vitara'dan sonra normal araçta da çok daha kontrollü araç kullanmaya başladım,emniyet kemeri ailecek alışkanlığımızdır ama herşeye rağmen,ne kadar kontrollü olursanız olun trafikte seyreden diğer araçlarda aynı bilinç oluşmadıkça bireysel tedbirler de çok önleyici olamıyor,neyse dağıtmayalım konuyu ;D Grand'ın kasa olarak daha da güçlendirildiği konusunda izlenimlerim vardı ama videoyu izledikten sonra kafamda şüpheler oluştu,paylaşmak istemiştim :smiley: Kazadan,beladan uzak mutlu sürüşler dilerim herkese :smiley: Sevgiler,selamlar...

Bu arada görsellerin paylaşımı konusunda Oğuz Bey'e de çok teşekkürler,ellerinize sağlık :smiley:

Oguz Bey, bilgilendirme için teşekkürler.

Test sonuçları ortada. Biz birde bu araçlarla oynuyoruz. Trafikte 2 kat fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

burada sizlerle paylaşmak istememin sebebi araçlarımızı kötülemek degil sadece daha dikkatli olmaya davet etmek bilinclenmeyi saglamaktır.

bir konuya dikkat cekmek istiyorum bu testler de ne önemli ne önem siz onu belirtmek isterim . aracın kaza sonrası pert yada çöp olması hiç önem teşkil etmiyor ,mühim olan darbe sırasında aracın darbeyi emerek haşat olması fakat yaşam alanı denilen kabin kısmının zarar görüp görmedigi ve içindeki insanların gördüğü hasar durumuna göre puanlama yapılıyor.
başka bir deyişle arac 64 km ile duvara vuruyor ve taş gibi saglam cıkıyor tamponu bile cizilmiyor arac saglam darbe emmedeğinden içindeki insanlar pert oluncada arac test ten gecemiyor işin acıkcası aracta şase oldugundan ben biraz da bu tür hayal etmiştim (darbeyi emmez gibi) bu kasa 1988 de piyasaya cıkmış buda 87 senesinin teknolojisi demektir.
sonucları cokta kötü bu araca binilmez olarak nitelendirmeyelim ,cıkan sonuclar gayet yeterli bize daha dikkatli arac kullanımı hakkındada fikir veriyor.
bu arada Cağlar arkadaşımız gibi kurs görmüş kişiler için de bir önerim var direksiyonu saglam olan kişi nedense kendine olan güven den dolayı daha hızlı kullanıyor onların dahada dikkatli olması lazım derim ,nedenmi ..Demir Bükey hoca cok degerli bir kişilik ,bir zamanlar Renc Koçibeyin de co pilotu idi ,Renc Koçibey balkan ve ülke şampiyonu oldugu dönemlerde muhteşemdi fakat bir gece arka lambaları yanmayan kamyon, yada park etmiş orasını tam hatırlamıyorum ,arkadan carpmak sureti ile arac içinde hayatını kaybetmişti 1993 de aracın ona mezar olabilecegi ni o denemde kimse hayal bile edemezdi.Saygıyla anar ve Allah rahmet eylesin derim.

bu testleri yapan dekra ve euro ncap isimli kuruluşları biliyordum avrupalı bunların bir de japonu var galiba jncap onun da yapmış oldugu testi sayfaya ekliyorum arac bizden yabancı degil Jimny .

http://www.youtube.com/watch?v=6ti7ubNtepk

yandan gelen darbeyi almıyor kuş gibi uçuyor bayagı enteresan.,kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim. :smiley:

sevgili oğuz, öncelikle zamanını ve emeğini paylaştığın ve çok önemli bu konu için yaptığın ve paylaştığın görseller için teşekkür ederim.Yazdklarına ancak katkıda bulanabilirim. Demir Bükeyden almış olduğum eğitemlerin ana senaryosu şu idi : E 5 de seyir halindesiniz..hızınız 50 km/h... karşıı şeritte bir kaza olmuş ve millet olarak meraklyız ya asıl işimizi yani sürüşümüzü bir kenara bırakıp kafayı çevirip "uffff 3000 liralık hasar var yada kartala hiç bişey olmamş audi pert"demeye.. işte tam kafayı çevirip ekspertiz yaptğımız bu sırada önümüze bir bakyoruz ki az önce önümüzde seyreden kamyonet durmuş ! o an hayatmzda gördüğümüz en parlak en krmızı yanan fren lambaları... ve 50 km hız ile 20 mt mesafe içinde ABS li ABS siz araçlar içinde durmak, mesafe daha da kısaldığnda aracımızı sağ veya sol yana öndeki araca çarpmadan atabilmek...ilerleyen aşamalarda bu şartlarda bu manevraları yaparken camınıza atılan bir kova çamurlu su ile görüş sıfıra indiğinde bu manevraları yapmak ve daha onlarca senaryo ve uygulama, hepsi trafiğe kapalı alanda gerçekleşiyor... yani hepsi 50 km hız ile önümüzdeki o hayali kamyonete çarpmadan defansif (kazaya bulaşmadan) sürüşü gerçekleştirmek üzerine kuruluydu eğitim 2 günlük bir eğitim ve çok basit gibi görünüyor ama inann öyle değil... Çok faydasnı gördüm ve 50 km hızda bir opel astraya bu şartlarda ancak üçüncü dördüncü denemeden sonra sözümü dinletebildim.

Haklısınız , maalesef eğitim ve gelişen teknolojinin getirdiği harfler (ABS, ESP, ASR, TC, EBD ve diğerleri) güven duygusunu olumsuz körüklüyor ve bu halde iken hemen hepimiz (off road araçlarmz için söylemiyorum) binek araçlarmız ile 120-140 km hızları olağan kontrol edilebilir hızlar olarak varsayıyoruz. Yanlş !

Şunu da ekleyeyim gerek trafikteki yasal düzenlemelerle beraber gelen ceza uygulamaları gerek yakt fiyatları ve yıllar ile gelen bilinçlenmenin de etkisi ile artık yukarıda söz ettiğim hızlara bakınca kendimi yargılıyorum bile... ;)

herkese keyifli güvenli sürüşler dilerim

kazadan beladan herkesi ALLAH korusun, ama son kasa vitaranın biraz daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum. avusturalyadan bir kazadan birkaç fotoğraf ekleyeceğim, kırmızı ışıkta geçen bir kamyonete yandan 3 kapı vitara çarpıyor, kamyonet 15 metre öteye sürükleniyor, vitaradaki bayan sürücü hava yastıkları açıldığı için yara almadan kurtuluyor, kamyonet sürücüsü de kurtuluyor ama yaralanma durumu yazılmamış, dikkat ederseniz vitaranın ön kısmı dağılmasına rağmen ön camı çatlamamış, yani darbeyi ön taraf emmiş.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

devamı... bir tane takla atmış vitara resmi ve 2 adette test resmi gönderiyorum.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

dino967' Alıntı:

önünde copen varken ve copenin önü açıkken vurdu dikkat ettiyseniz.. yani geriye bir tepki kuvveti uygulanmadı.. vitara copen e vurdu copen ileriye doğru gitti.. ama grand vitara betondan bir kütleye vuruyor ileri gitme şansı yok kaç newtonluk bi kuvvet verdiyse aynı şekilde etkiye tepki kuvveti aldı araç.. ayrıca tavan ve kaput sacları biyere çarpıldığında arabayı yamultmasın diye çıt diye kırılıp ayrılırlar.. özellikle kaputlarda darbe emiciler var ortasında biyerden katlanıyor direk en ufak kazada bile.. yani en zayıf en ince parçalar bunlar zaten.. siz kabinde bi daralma olmuş mu içerideki insana zarar verecek bir durum var mı ona bakın..

ben 2 araç da aynı sağlamlıktadır diye düşünüyorum.. dediğim gibi 1 metre kalınlığında bi betona vurmakla daihatsu copen e vurmak aynı şey değil.. isterseniz fizik kurallarına göre bir araştırma yapın :smiley:

Ynt: Suzuki Vitara Ne Kadar Güvenli / Euro NCAP Testleri

çarpma testleri saatte 64 km hızla DEFORME OLABİLEN bir engele çarparak yapılır . birde ilk video bitince pencerenin altında diğer videoları gösteriyor orada 2001 madel bir g vitaranın 11 saniyelik kafadan çarpma testi var gayet makul görünüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR