Suzuki Vitara; Otomatik Vites ve Lpg ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barador Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,466

barador

Ana Kamp
Merhaba forum dostları.Bende bir 4x4 araç almak istiyorum.Ve forumda okuduğum bilgiler dahilinde suzuki vitara baya tercih edilen bir araç ve modifiyeye de çok iyi gidiyor.Sizlere sormak istediğim vites olarak vitarada (1993-4)otomatik tavsiye edermisiniz.Birde benzin lpg li bir araç almış olsam arazide bana sorun yaşatırmı.Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: suzuki vitara hakkında

barador' Alıntı:
Merhaba forum dostları.Bende bir 4x4 araç almak istiyorum.Ve forumda okuduğum bilgiler dahilinde suzuki vitara baya tercih edilen bir araç ve modifiyeye de çok iyi gidiyor.Sizlere sormak istediğim vites olarak vitarada (1993-4)otomatik tavsiye edermisiniz.Birde benzin lpg li bir araç almış olsam arazide bana sorun yaşatırmı.Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla.
Öncelikle aracı nerede kullanmak için alıyoruz o önemli.Eğer şehirde kullanıcaksak otomatik olması tercih sebebidir arazide kullanıcaksak bence manuel tercih edilmesinde yarar var.Modifiye için uygun bir araç modifiye sistemleri ve parçaları rahat tedarik ediliyor vitaraların.Aracı modifiye ediceksek eğer manuel olan bir araç alıp modifiye etmek daha sağlıklı.Ayrıca lpg/benzin olan bir araç düşünüyorsak ekonomik bir araç düşünüyoruz demektir.Otomatik vites araçların manuel araçlara göre daha fazla yakıt tükettiğini göz önünde bulundurmalıyız.Vitaraların çoğuda benzin/lpg sistemlidir çünkü arazi demek zorlanma demek zorlanma demek yakıt demek:smiley: Sonuç olarak manuel vitara+ lpg+ modifikasyon = bol keyifli geziler.Ayrıca 94 sonrası vitaraları tercih ederseniz daha az sorun çıkartır diye düşünüyorum.Saygılar..

Ynt: Suzuki Vitara; Otomatik Vites ve Lpg ?..

1993 model 1.6 16V otomatik vitesli Vitara kullanıyorum.Aracımda sıralı sistem Lpg ve 235/75/15 AT lastikler var.1 hafta önce Ankaradan Afyona 250 km lik bir yolu saatte 90 - 110 km arası bir süratle kat ettim.Litresi 1.690 tl den gaz aldım.Aracım net hesap kilometrede 183 kuruş lpg tüketti.

Arazide otomatik vites nasıl olur diye sakın düşünmeyin bile.Cevabı basit,mükemmel oluyor.Zaten arazide ve yolda aracı isterseniz düz vites gibi kullanabilirsiniz.Şanzuman size 1(L),2,3 ve D(4) seçeneklerini sunuyor.İster elle değiştirin isterseniz alın D ye kendi değiştirsin.Yakıt konusuna gelince şehir içi trafikte belki 10-20 kuruş fazla yakıyor ama sunduğu rahatlık bunun misli misli fazlasına bile değer.

5 kapıda en az 93, 2 kapıda ise en az 96 model alın ki aracınızda 16 valflı yeni motor olsun.

Çok teşekkürler dostlar.Ben aracı genel şehir içi hafta sonlarıda yayla gezilerinde kullanacam ayrıca tatillerde.Dağcılık sporuyla uğraştığım için de beni yolda bırakmıyacak bir araç düşünüyorum .Tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım

Arkadaşlar merhaba,
Yeni başlık açmamak için buraya yazdım...

1999 model kazasız, orjinal, düşük km'de 5 kapı 1.6 jlx vitara için
maksimum ve minimum fiyat nedir sizce? Aağır araziye pek girmemiş en çok stabilize yol.
Sahibi 18.ooo lira istemiş abartımı sizce, yoksa edermi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR