Suzuki Vitara Şanzıman Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,181

nazifayvazoglu

Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Selam arkadaşlar.Bu siteye yeni girdim ve çok hoşuma gitti.Yani sitedeki değerli üstadlar ellerinden gelse yardım için aracı tamir edecekler.Bu olay çok hoşuma gitti.Benimde 94 model suziki vitara 5 kapıdan var.Ayrıca bir tanede BMW 98 model E46 var.İnanmazsınız belki ama suziki vitarayı aldığımdan beri BMW ye baktığım yok.bir araç ancak bu kadar zevk verir.Suzikiyi aldığımdan beri özgür olduğumu hissetmeye başladım.Engel tanımaz oldum.yalnız benimde bir sıkıntım var.Aracın şanzumanı 1-2-3 üncü viteslerde ötüyor.Bu beni rahatsız ediyor.Değiştireyim dedim çıkması bile pahalı ankara ve istanbulda dişlilerini yaptırsam daha pahalıya çıkıyor.Çıkma şanzumanlara 1000 ytl ile 1600 ytl arasında fiyat biçiyorlar.Benim sizlerden ricam uygun çıkma bulabileceğim yerler tavsiye etmenizdir.Yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar.

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Şanzıman Yardımı

eksperoto slm.benim araçla ilgili bir kaç parçaya ihtiyacım var ama fiyatları nedir onu öğrenmek istiyorum.
1- şanzuman
2- cikle kafası ile beraber
3- direksiyon pawuru
bana söylenen bunlar ne kadar doğru yazdım bilmiyorum.bilgilendirirsen sevinirim.aracım 94 suziki vitara 5 kapı.

ana gövde şanzıman arazi hariç 1000 ytl eski şanzımanı alırız. jikle motordan sökemiyoruz.direksiyon pompası 250 ytl

Exper oto ,Yıldız Oto arkadaşlar süpersiniz. Destekleriniz ve yardımlarınız için tşkler.

Çıkma şanzuman için bende 1250YTL gibi bir fiyat duymuştum. Tabi fiyatlar değişkendir herzaman.

Degiştirmeden önce Suzuki Grand Oto Battal veya Ahmet Ustayla bir görüşün 0216 575 77 22 iyi bir servis ve mütevazi insanlardır.

Gezenbilirden Hakan Irıklı telefonuzu verdi, diyip durumu anlatın belki bir öneride bulunurlar.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin.

exper oto slm.Bilgileriniz için teşekkür ederim.jiklenin motorla beraber olduğunu yazmışsınız.benim suziki sanki jikle takılı kalıyor gibi sürekli yüksek devirde çalışıyor.şanjumanda 1-2-3.cü viteste ötüyor.Direksiyon da bazen sabahları çok sert. Bu durumlar beni çok rahatsız ediyor.Ben şimdi bu takıntılarım için komple şanzumanı ve motorumu değiştirmemmi gerekiyor yoksa bu işin daha kolay ve ucuz bir yolu varda ustalarmı bana söylemiyor merak ediyorum.Biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama şanjumanı verip çıkma şanzumanı 1000 ytl gibi bir rakama taktırmak benim için biraz fazla.Şanzuman için verebileceğim rakam 750 ytl.direksiyon pompası uygun rakam olarak ama buda çıkma olacagı için beni ne kadar götürür merak ediyorum.Ayrıca şanzumanı siz alacaksanız demekki değiştirme işinide siz yapacaksınız diye anlıyorum ben doğrumudur ?

şikayetlerinizdenanladığım kadarıyla şanzımanısöküp içi açılınca belki tamiri daha düşükfiyatlara çıkabilir jikleiçin muhtemelenarızlı parça tamirolabilir elektronik değil ise direksiyon pompasının garantisi çıkmaparçalarda malesef olmuyorbirazda şans işi bu tarafta benimbir iki işyaptırdığım ustalarım var onalara baktıra biliriz

Sn experoto.Bilgileriniz için teşekkür ederim.Yolum istanbula düştüğünde size uğrayacagım.Sanırım sizinle anlaşabileceğim.

Offroadpassion' Alıntı:
Exper oto ,Yıldız Oto arkadaşlar süpersiniz. Destekleriniz ve yardımlarınız için tşkler.
Çıkma şanzuman için bende 1250YTL gibi bir fiyat duymuştum. Tabi fiyatlar değişkendir herzaman.
Degiştirmeden önce Suzuki Grand Oto Battal veya Ahmet Ustayla bir görüşün 0216 575 77 22 iyi bir servis ve mütevazi insanlardır.
Gezenbilirden Hakan Irıklı telefonuzu verdi, diyip durumu anlatın belki bir öneride bulunurlar.
Geçmiş olsun ve kolay gelsin.

Hakan merhaba iyisindir inşallah...
Abi benim vitaranın şanzıman bilyeleri dağılmış, 5. nci vites dişlisi bitmiş, grup mili bitmiş, manifoltta kasma var, ön fren balataları sıyırmış...
abi aracı aldım alalı daha ilk defa bu bakımları yaptıracam, bir de hiç bakım yaptırmadan 12 bin km. dir kullanıyorum ma yolda kalmadım şükür..
Asıl konu şu; aşağıdaki kalemlerin tamamına bir ücret ödeyeceğim, senin bu konudaki değelendirmeni merak ediyorum... SUZUKİ GRAND OTO'ya gittim öncelikle fiyat aldım;

1- Şanzıman grup mili temiz çıkma ile değişecek,
2- 5.nci vites dişlisi çıkma temizi ile değişecek,
3- Tüm şanzıman bilyeleri değişip, bakımları yapılacak,
4- Manifolttaki kasma gerekirse kesip tekrar kaynatma ile giderilecek ve contalar tamamen değişecek,
5- Ön koruma demirine 2 adet sis lambası takılacak,
6- Arkaya kapak üstüne suzuki yazısının hizasına 1 adet stop lambası takılacak,
7- Ön Fren balataları değişecek diğerlerinin bakımı yapılacak,
8- Sol fren hidrolik borusu bitmiş yenisi takılacak,
9- Ön cam hariç diğerleri cam filmi ile kaplanacak,
10-Seninkine benzer bir kafes bagaj sistemi ve üzerlerine 5 veya 6 adet sarı sis lambası takılacak..
11-Camlara rüzgarlık takılacak...
12-Ön farlar aşırı zayıf, bu yüzden iki adet yüksek aydınlatmalı lamba ile değiştirilecek,
13-Hidayet Adana'ya bayrama gidecek:smiley:

Yukarıda saydığım 13. madde hariç tüm işlemler için işçilik içinde yaklaşık 2000 YTL gibi bir tutar vereceğim... Bu artı eksi 100 olabilir...
Sence yukarıdaki bakımlar için vereceğim mebla çok mu fazla?
Araba çok hor kullanılmış ve bu km ye kadar böyle bir bakım ilk defa yapılıyor, uzun yıllar da binmeyi düşünüyorum inşallah ama sormak istedim yine de...
Grand Otodaki arkadaşlar gerçekten de yardımcı oluyorlar sağolsunlar... ama tabi ki senin de fikirlerini almak istedim, fikirlerini ve eklemek istediğin konuları bekliyorum Hakan, sevgiler...
Grand Oto ya

Ben de vermek istemesem de daha sonra daha fazlasını harcamamakiçin mecburen vereceğiz artık... Adana'nın yolunu ben bulmayacağım! Bu kadar para yedikten sonra vitara bulsun artık:smiley:

Haklısın kardeş.Bende başkalarına sitem ettim zaten.Gerekli yerler mesajı alır umarım.suziki vitaranın parçası bana göre çok pahalı.Çıkması bile fahiş fiyatlarda.Neden böyle anlamış değilim.Bizlerde mecbur yaptıracağız tabiki.Sanki fırsat düşkünlerinin eline düştük gibi geliyor bana.14000 liralık arabayı adam gibi toplatsam 14000 lira daha yer gibi bu fırsatçıların elinden.Adana şu anda tadından geçilmez.Size Adana'da iyi bayramlar dilerim.

Çok sağol gerçekten duygularıma tercüman oldun... İşin doğrusu vitaranın parçaları az bulunuyor, o yüzden arz talep meselesi sonucunda fiyatlar yüksek oluyor..Aslında Grand Oto daki arkadaşlar da bizim gibi pahalıya alıyorlar tabi onlar da üstüne biraz koymak durumundalar haklı olarak... Mesela altın diyoruz... neden kıymetli bir maden ve neden çok değerli? Çünkü az bulunuyor... Elmas gibi, dürüst insan gibi, güzel kadın! gibi:smiley:... v.s... az bulunan kıymetli oluyor yani:smiley:

Adana gerçekten en güzel zamanında ve kurban bayramları çok güzel geçiyor oralarda (Kurbanlar için değil tabi:smiley: Teşekkür ederim...

hidayet abi inşallah aracın istedğin gibi güzel ve sorunsuz olur. hatırlarsan o gün sen geldiğinde grand otoya ben çıkıyodum. benim aracım sanki yeniden doğdu:smiley: iki gündür durmadan zevkle geziyorum. grand otodaki ustalar gerçekten işini bilen ustalar aynı zamandada çok iyi insanlar. benim arazimoto (vitaramın ismi) o kötü haliyle rizeyi bulduysa senin araç rahat rahat bulur adanayı:smiley: senin ve bütün gezenbilir ailesinin kurban bayramı şimdiden mübarek olsun...

Merhaba yüzenadam:smiley:
bugün benim arabanın hemen hemen bütün işlemleri bitti, dediğin gibi araba sanki yeniden doğdu:smiley: bir sürü problemim vardı ama sağolsun Ahmet Usta ve Battal Usta büyük bir özveri ile çalışıp arabayı kendine getirdiler.. burdan kendilerine ve tüm gezenbilir ailesine mutlu bayramlar dilerim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR