Suzuki Vitara Sis Farı Uygulamaları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,958
Ynt: Suzuki Vitara Sis Farı Uygulamaları.

Turker Bey, Emeğinize sağlık, dediğiniz gibi basit şeyler için bile işin içine keyif girince fiyatı yükseliyor. Kendinizin yapması yapabilmesi çok güzel.

Tampona sis güzel görünüyor. Ben tamponu deldim, altınada geniş bir pul atıp tutturdum.Kablolarıda panjur arasında kaputa giriyor. Kaput içinde sağ tarafta bir röle koydum, tetiklemsinide arka sis lambası anahtarına bağladım.

Ancak pek kullanılmıyor. Çünkü zaten uzunlar aynı işi görüyor. Arazide esas aydınlatma yukardan olması gerekiyor, ilerdeki engeli durumu görme açısından. Siste hiç iş görmüyor, denedim. Karşınıza ışık duvarı çıkartıyor. Tamponda olacaksa gerçek sis farı olmalı oda tamponun alt kısmına yerleştirilmeli. Bu da arzaide bizi bozar. Demir tampon olması gerekli.

Görüntü içinse tamam, işlevsellik olarak düşünüyorsanız gerek yok. Yukardaki aydınlatma yeterli. Tamponuda bozmayın bence.

Etiketler

Mustafa Bey uzun zamandır sizinle görüşmüyorduk. Buradan değerli fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim...Ben tamponu delmeyi kafayı taktım :D . Eğer elinizde varsa aracın fotoğrafını buraya ekleyebilirmisiniz? Çünkü olay tamponu delmekle bitmiyor galiba.Tampona sis i tutturmak için tamponu sökmek gerekiyor.Ben sökersem bir daha takamam diye korkuyorum :D .Görüntü olarak ön tarafa da sis gelince çok şık oluyor.Elektriksel bağlantılar sorun değil ama tampona nasıl tutturacağımı bir türlü bulamadım.Benim tampon biraz farklı galiba.En son çare olarak kendim doğalgazcı olduğum için doğalgaz borusundan (1'') ön koruma yapmayı planlıyorum ;D ;D Bu da değişik bir fikir gibi geldi ;D. Bu yaptığım ön korumaya sis farı bağlarım diye düşünüyorum.Ama nasıl olur bilmem.Hiç doğalgaz borusundan ön koruma görmedim :D

Sanırım bu resim açıklayıcı olur. Ben tampondakilerin kapaklarını bile asmıyorum. Hatta yukardakileri açınca farları kapatıyorum, parklar kalıyor sadece. Yukarda 330W lamba var, yeterince aküleri sömürüyor.

index.php

Mustafa Bey yapmak istediğim şey aynı sizinki gibi.Tamponu deldikten sonra montaj için tamponu söktünüz mü?Çünkü ben elimi sokamadım oraya.Nasıl yapacağımı bulamadım.Delmesine bir şekilde delinir ama nasıl sabitlediniz.? Açıklayabilirseniz sevinirim.Plakanın altındaki boşlukltan mı?oradan da denedim el ulaşmıyor.Cezalar yüzünden ön koruma yapmak istemiyorum.

Tamponu sökmek gerekiyor, panjuru alınca yada panjuru alttan biraz arkaya itince tamponun üst kenarında panjur altında kalan vidalar görünür. Onları sökmek gerekli, birde yan altlarda olabilir onlarıda sökmeyi unutmamak lazım. Olabilir diyorum çünkü bir arkadaşın aracında görmedim, benimkilerde var.

Yada kolu eli ince uzun biri yan altlardan uzanıp lambaların vidalarını sıkabilir.

Mustafa Bey tüm bilgiler için size çok teşekkür ederim. Zaman darlığından bu işle ara ara uğraşabiliyorum.Hafta sonu biraz zaman ayırabilirsem tampona girişicem :D .Resimleri de hafta sonu eklerim.

Veeee sonunda sis farı işini bitiridim.Ön tamponada sis farı montajını yaptım.Mustafa beyin dediği gibi eli uzunca biri vidaları sıkabilir demişti bende de şans eli uzun birini buldum. Tamponu sökmekle sökmemek arasındayken aldım aracı tanıdığım kaportacıya götürdüm :D .Ben tampona sis farı takıcam dedim ve bana en kısa yolu bul dedim. :D .Mustafa bey in yöntemi en kolayı geldi. Arkadaşın kendi uzun olduğu gibi kolu da uzundu :D Tampona 2 adet delik açtı ve vidaları yerine hafif zorlanarak taktı. Tavsiyesi üzerine de elektrik tesisatını çekmek için tanıdığı elektrikçiye gittim. 35 tl ye herşey dahil tesisatı çekti. Bunca zaman boşa beklemişim. Hemen gece denemeye koyuldum. İnanılmaz bir görüntü süper aydınlatma. Sislerin Toplam maliyeti bana Herşey dahil 120 ytl oldu. Resimlerini yarın koymayı düşünüyorum. Bu işinde bittiğine sevindim. Çünkü sıra geldi yükseltmeye . Şu lastik ebatlarından hangisinin yükseltmesiz olacağını bir türlü bulamadım. Şu an Üzerinde 205/70/15 var. Ben 215/80/15 i veya 215/75/15 i yükseltmesiz takıp kullanabiliyormuyum bir türlü öğrenemedim. Sitede yine kimse tam olarak net bir cevap vermemiş. Eğer 215/80/15 1993 3k ya yükseltmesiz oluyorsa ve sürtme yapmıyorsa lütfen yardımcı olun ve ben de rahatça gidip lastik alayım. ;) Yoksa bu sefer başınızı yükseltme olayı ile ağrıtacağım ;D ;D

Aynı ürünlerden bende aldın bugün gelicek inş . Elektirik kablosunu fitilin oradan verdiğimizde içeriye yağmurlu havalarda su alacağına inanıyorum ...

arwin' Alıntı:
Seninkileri de görelim artık... :smiley:

evet haklısın ahmetçim, okadar yoğun tenpo devam ediyorki hayatım inan fotoğraf makinasını alamadım bir türlü elime :smiley: ama çok yakında bendebu işi halledeceğim. selamlar

aliozanc' Alıntı:
evet haklısın ahmetçim, okadar yoğun tenpo devam ediyorki hayatım inan fotoğraf makinasını alamadım bir türlü elime :smiley: ama çok yakında bendebu işi halledeceğim. selamlar
Millet yakışıklı görsün.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR