Suzuki Vitara - Turbo Çevrim Resimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,753

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
exmani020001-1.jpg

exmani030007-1.jpg

img_1540.jpg

img_1541.jpg

img_1545.jpg

img_1554.jpg

img_1542.jpg

img_1540.jpg

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara - Turbo Çevrim Resimleri

Elinize sağlık.kaç beygir aldınız? ve intercooler yokmu.

Bu operasyonu yurt dışında biri yapmış..bende resimlerini paylaşmak istedim..belki yapmak isteyen düşünenler olursa fikir verir..

araca ne gibi katkısı oldu.motorun alt yapısı uygunmuydu.pistonlar krank vs değişti mi turbo uygulaması yapana kadar turbo olan bir araç alınamazmıydı.saygılarımla

Çok amatörce yapılmış ! Makina standart piston kol yok vs vs 15 psi basınç çok dayanmaz !!!

Bizim hazırladığımız araçta thru tuck aks ından tutun forged kol pistonuna kadar titanyum subap ve iticilerine kadar var iş turboyu takmakla bitmez !!!

hakan usta inanıyorum sen daha ıyısını yapardın. ;) ve buaraca tork verecekgıbı gözukmuyor. sanki ford transit turbosu ama verılerını merak etmedım degıl bılgın varsa paylaşırsan sevinirim. ama bence tutmaz o turbo ;D

Çok yakında bende aracıma turbo taktıracam ama Hakan hocamın yüklediği resimlerdeki gibi değil profosyenel olacak yani motor komple yukardan aşağıya modifiye edilecek ve şuan 136 beygir olan aracım ozaman 250 beygire çıkmış olacak yapım aşamasını ve resimleri sizlerle ayrıca paylaşacam

suzuki 96' Alıntı:
Çok yakında bende aracıma turbo taktıracam ama Hakan hocamın yüklediği resimlerdeki gibi değil profosyenel olacak yani motor komple yukardan aşağıya modifiye edilecek ve şuan 136 beygir olan aracım ozaman 250 beygire çıkmış olacak yapım aşamasını ve resimleri sizlerle ayrıca paylaşacam
merakla bekliyoruz. ;)

Özkancım, Motoru136Hp'den 250 Hp güce çıkarırken yani %100 artırırken aşagıdaki konular hakkında çalışmaların varmı ..

Soru 1-Motor şanzuman arası debriyaj balatası tipi, kavrama alanı ve debriyaj basıkı oranında ne gibi değişiklik yapıcan.?
Soru 2- Şanzuman dişlileri aynımı kalacak? Istavrozların Aynımı kalacak?, Şaftın aynımı kalacak yoksa tüm bu parçaları güçlendirecekmisin?
Soru 3- Difransiyel ve ayna mahrutiler dayanacakmı inceleyip araştırdınmı?
Soru 4- Motor, Şanzuman ve defransiyel bağlantı kulakları/Takozlarınıda güçlendirecekmisin?
Soru 5- 136 Hp güç ve 28 İnç lastige göre dizany edilmiş (dayanımı hesaplanmış Fa=Sigma/Do2*A olan hesabı/dengeyi değiştireceksin) ) akslar için 250 HP ve 31İnç lastik çapı sıkıntı yaratacakmı?

Yani tüm hesap ve yük dayanımı 136 Hp emniyetli çalışma yüküne göre hesaplanmış aktarma organları, F değerinin % 100'e yakın artışı kaldıracakmı ? bu konuda çalışmaların nelerdir, tüm bu konularda duayen Mehmet Becce abimizden fikirde almanı tavsiye ederim, benim tavsiyem zorbir yöntem hiç bulaşma derim, ama illa yapacaksan.. şimdiden kolay gelsin.. ;)

Slmlar
Hakan Irıklı

suzuki 96' Alıntı:

Sayın Hakan hocam sorduğunuz tüm sorulara kısaca şöyle cevap vereyim araç motor modifikasyonuna girdikten sonra şanzuman komple değişecek ve manuel şansumana dönecek ayrıca beygir yükselmesinden sonra ön takım komple yani yapılan motora göre uyarlanacak kısaca özetlemek gerekirse tüm uygulamaları görüntülü olarak sizlerle paylaşacam ozaman bütün sorulara cevap vermiş olacam saygılar

Hakan hocam bütün bu merak ettiklerinizi düzce gezisinden döndükten sonra ankaradaki ustamla görüştüm bütün artikilasyonlar yapılacak yeni motora göre değiştirilicek ve güçlendirilecek yani tam anlamıyla profesyonel olarak yapılacak ve bu işlemi yapan ustam bu konudada tam anlamıyla profesyonel ben sadece aracı kendisine teslim edeceğim ve yapılan bütün işlemleri size en ince ayrıntısına kadar paylaşacam saygılar

özkan kolay gelsin der başarılar dilerim ,bu kriz olmasa idi ben coktan yapmıştım,ben ölçtüm biçtim kafama göre planlar yaptım v6 ya tek turbo hoş olmuyor 2 adet turbo takmaya karar verdim ,o zaman larda ki araştırmalarım volvo s80t6 ve gihibli bi turbo üzerine yogunlaşıp bu ikisinden birini cıkmadan alıp deniyecektim hesaplarımın içinde tek takıldıgım nokta turbo yaglamasını nasıl çözecegimi tam planlayamadım araştırıyorken biraz zahmetli geldi erteledim motorun yagını 2 turboyada yollarsam motor yag bakımından ac ve sıcak kalıcaktı bu yagı başka bir şeyle döndürmem lazım ama ne ile turbodan cıkan yag aşırı sıcak oluyor ona sogutucu ve ısıya dayanıklı pompa elektırıklısı filanda var gözüm tutmamıştı işin bu kısmı nı halen çözmüş degilim .
0.5 barı gecmeyen bi sistem yaparsan (low pressure) düşük basıçlı daha dertsiz daha keyifli olur ,0.5-1 bar da ise piston ve kolu kapakta bir cok degişiklik yapman alt yapıyı saglamlaştırıp komprosyon oranını düsürmen gerekir ,1 barın üstüde bir kerelik motor olur bir yarış vs bir yere girer cıkar ve tekrar motor yaparsın ..
marka olarak Garrett ten şaşma sistemide kapalı devre yap dump valve kullan Blow Off kullanma der, boost control de mekanik ve ucuz olanlardan kullanmanı öneririm ,
tekrar kolay gelsin der :smiley: resimleri beklerim..

Yapacağım bu modifikasyon için hepinizin kafasında soru işaretleri var biliyorum içinizden nasıl olacak diye kendi kendinize soruyosunuzdur emin ama size şunu söylemek isterim ki be bu iş için aracımı feda etmeyi göze aldım ve sonucunu sizler kadar bende çok merak ediyorum

Konu turbodan açılmışken bende bugun turbo takılan araçları ve yapmış oldukları görsel şovları araştırdım ve bi kaç video buldum ve sizlerle paylaşmak istedim saygılar
th_aT.jpg
th_k03turbotesting.jpg
th_Raptor700vssuzukiSamuraiTwinTurbodu.jpg
th_SuzukiRugby20turbo.jpg
th_suzukiturbooffroad.jpg
th_tab3iflvaT.jpg
th_trepandoelmedanosotierraamarillaoff.jpg
th_Vitara20turbo.jpg
th_Vitaraturbo.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR