Suzuki Vitara V6 2000 cc Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KSOYATA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,869

KSOYATA

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhabalar;

Ben Kemal SOYATA uzun arayışlarımın sonunda kendime bir v6 2000 cc 1998 model Vitara almış bulunuyorum. ÇOK mutluyum.
Bu aracı herşeyiyle öğrenmek istiyorum. Acaba bu sitede araçla ilgili bütün bilgileri,yazılanları vs. bir arada görbileceğim bir imkan varmı? ayrıca araçla ilgili bilgisi olan arkadaşlar benimle bilgilerini paylaşabilirlermi? yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim.
araca lpg taktırmak istiyorum, v6 sı olan arkadaşlar hangi markayı tavsiye edersiniz????

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 cc Hakkında

aracınız hayırlı uğurlu olsun.güle güle kullanın.yaklaşık bir ay önce bende 20 V6 aldım. 6 silindir lpg montaj fiyatları 4 silindirlilerin yaklaşık iki katıymış.(bunu öğrendim ama biraz geç oldu).bende bu sebepden daha bilinmedik ve daha hesaplı bir sistem taktırdım.yaklaşık 500-600 Km yol yaptım.öyle çok bariz bir sıkıntım yok.ufak tefek bir ayar işlri var onuda iyice test eddikden sonra servisine götüreceğim.Önemli olan bütçeniz ve monaj yapacak usta tabiiki markada önemli...isterseniz ne marka taktırdığımı ve fiyatını size gönderebilirim.

Sn. farabicogal ;
ben ileride problem yaşamak istemediğimden , piyasada daha bilindik 3-4 markayla ilgileniyorum. forumu inceledim ve gördüğüm kadarıyla herkes kendinde olandan memnun ama en iyisi, v6 2000'e en uyumlusu hangisi kafam karıştı. acelede ediyorum çünkü araç muhaneye girecek ve ben iki defa masraf olmasın diye lpg taktırıp öyle muhane yaptırmak istiyorum. gerçi daha çok yeni ama sizin sarfiyatınız şu anda nasıl ??

Ynt: SUZUKİ VİTARA V6 2000 cc hakkında

sn farabicogal bu arada tşk ederim. sizin de aracınız hayırlı uğurlu olsun. güle güle kulanırız inşallah...

Selamlar
Aracımı ( 1995 V6) yaklaşık bir senedir lpg ( tartarini sıralı) ile kullanıyorum sıkıntı yaşamadım.Güncel olan fiatlar ile ( 1 lt lpg 2.01 tl) şehir içi 0.30- 0.33 tl tüketim yapıyor.

suzukide dahil tüm japonlar ın bir farkı var benzin enjektörlerinin püskürtme süresi bu süre diger araclara nazaran cok kısadır 2.5 mili saniye gibidir diger araclar 6-16 msn dir lpg ecu sunun içindeki program yetersiz olunca aracın orjinal işletim sistemini kendi içine kopalayıp tekrar düzenleyip lpg calışmasına göre cıkardıgı özel işletim sistemi ile de calışması gerekir ,bu işlemin adı otomatik kalibrasyon ayarıdır .takacak kişi ile yazılı çizili bir anlaşma yapın otomatik kalibrasyon ayarı tutup tutmayacagı konusunda . benim v6 tıyı lpg li aldım sizin gibi ugraşmamak için ama en cok ugraşan ben oldum kme polonya malı kit vardı üzerinde 4000 motor xj cheroki de aslan gibi netice veriyor bende kedi bilem degil ..cok ugraştım bu işin ilmini aldım nerede ise lpg uzmanı olacaktım sıkıldım ve havlu attım dogru yola gittim tartarini taktım artık lpg diye bir sorunum yok ..2 el bir sistem yenisi 1750 tl 200 e alıcı bulmadı cöp olarak duruyor alırken altın degerinde kullanırken problemsiz olması önemli satarken teneke bile degil .bu işlerde para mala degil sanki havaya veriliyor ucuz mal her zaman pahalı oluyor . ;) akıllı ve düzgün :markalar pahalıdır fakat baş agrıtmazlar . :smiley:

OĞUZ BEY SİZİN YAZILARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM. FORUMDAKİ ESKİ YAZILARINIZDAN Bİ HAYLİ ŞEY ÖĞRENDİM VE ÖĞRENMEYE DE DEVAM EDİYORUM. ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA BUGÜN ARACIMI FLORYADA BİR FİRMAYA TESLİM ETTİM. NORMALDE BEN DAHA ÖNCEKİ ARAÇLARIMA BR. MARKA LPG TAKTIRIYORDUM AMA ŞİMDİ BAŞKA BİR MARKAYI TERCİH ETTİM. ÇÜNKÜ BR. BENDEN 3.500 TL TALEP ETTİ. NEDEN DEDİM ÇÜNKÜ ARAÇ 6 SİLİNDİR DEDİ. HİÇBİR LPGCİDE BÖYLE BİR FİYAT YOK.... NEYSE ARACIMA GENELDE SORUNSUZ DENEN TELE... MARKA KİTİ TAKTIRIYORUM. İNŞALLAH İYİ OLUR. GELİŞMELERİ BURADAN SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM .

çok istemiş... doğru 4 silindire göre bizm 6 silinsirler 2 kat pahalı oluyor... buda ort.maxıumum yanı... prıns,vs marka ve az kalıte farkından daha pahalı olabılıyor... ancak tartarın brc atıker vb genelfe uygun... bunlarda genelde 1600-2000.tl. cıvarı 6 sılındır için... 4 sılındırler yarı fıyatına zaten... pıyasa geneli bu şekılde... önemli olan ECU uyumu doğru yani... lpg takanla bu kouda "sistem uymazsa çıkarır uyanı takarsın garantısı" almak lazım... bu garantıyı verenle anlaşçan zaten... yoksa uğraş dur... :smiley: kolay gele....

LPG Yİ TAKAN ARKADAŞLAR DAHA BEN ONLARA BİRŞEY SÖYLEMEDEN ONLAR KENDİ KİTLERİNİN 2.5 MİLİ SANİYE İLE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİLER VE BENİM ARACIN BENZİN EJEKTÖRLERİNİNDE AYNI ZAMANDA ÇALIŞTIĞINI BELİRTTİLER. ZATEN ONDAN SONRA BEN TAMAM DEDİM. BAKALIM GÖRECEĞİZ ... UMARIM SORUN YAŞAMAM..

bştan 2.5.mms. dediğine göre işi biliyolar demekki... hayırılısı... :smiley:

arkadaşlar herkezden özür dileyerek aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum....aracımın her yerine baktım ama radyonun antenini göremedim.
???
1. bende bir zamanlar honda civic vardı onda da anten yoktu. yani arka camda resiztans şeklindeydi anteni . suzuki vitaralarda da mı aynı şekilde yoksa?
2. birde bu aracın orjinal akü markası neydi?
3. aracın klima filtresi nerede acaba???
4. hangi marka motor yağını tavsiye edersiniz?

KSOYATA' Alıntı:
arkadaşlar herkezden özür dileyerek aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum....aracımın her yerine baktım ama radyonun antenini göremedim.
???
1. bende bir zamanlar honda civic vardı onda da anten yoktu. yani arka camda resiztans şeklindeydi anteni . suzuki vitaralarda da mı aynı şekilde yoksa?
2. birde bu aracın orjinal akü markası neydi?
3. aracın klima filtresi nerede acaba???
4. hangi marka motor yağını tavsiye edersiniz?
1-anten şöför kapısı üst köşede köşe dıreğinde montelı mıka içinde çıkmalıdır..yada sökülmüştür...
2-markası önemli değil, amper ve volt önemli..
3-genelde klıma fıltresı yok (2000 model öncesi)
4-kışın 5-10x30 ve yazın 10/40 normalı ...magnatec...
benım 1996 model gv-5k--2.0.cc.24.v.6 bunlardan kullanıyor... :smiley:

bu ara bırazda yag yakıyor... çok ınce yag olunca :smiley: karışık oluyor....lpg için iyi yanarken yaglamafa yapmış oluyo :smiley:

suzı 2.0... şekıllısı :smiley:

22100489a30.jpg

araç çok güzelmiş. üzerindeki lastiklerin ebadı kaç acaba? bir de üsteki port bagajlık orjinal alman olanlarındanmıdır?

KSOYATA' Alıntı:
araç çok güzelmiş. üzerindeki lastiklerin ebadı kaç acaba? bir de üsteki port bagajlık orjinal alman olanlarındanmıdır?

bagaj orjınalıymış... lastıkler 205-80-16...
bu tıp ufak jıplarde genış taban lastık motoru ve yakıtı uzer vede direksıyon çekme yaptırır... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,925
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri