yasarergun
Dünyayı değiştirebilirsin
Suzuki X90 da önden yerdeki taş vd den gelecek darbelerde alüminyumdan yapılmış olan ön diferandiyel karpuzunun zarar görme ihtimali en yüksek kısım olduğunu düşünüp Antakya Serinyolda dükkanı olan hem dostum hem de tamircim Ahmet Çapar'la konuyu değerlendirince Ahmet Usta buraya tofaş şahinlerin karter koruma setini ben monte ederim dedi. Sipariş ettik bugün de yaklaşık 45 dakikalık bir operasyonla Ahmet Usta ve Oğlu Hasan Usta ile birlikte montajı da bitirdik.
Maliyetine gelince
Çelik iki koruma demiri ve bir parça bağlantı olmak üzere 3 parça 22 TL, işçilik 18 TL vida ve somunlar 3 TL toplam 43 TL.
Önce alt tarafın normal görünümü bu
biz hazır koruma çeliklerini kullanarak şöyle bir koruma yapmayı planladık
Bunun için 3 parçalık hazır seti aldık (3. parçayı ben çekmeden monte etmişlerdi bile
)
ve uçlarını spiralle bu halde kestik
öndeki şasiye bağlı demir böyle görünüyordu
biz setin 3. parçasını böyle monte etmeyi düşündük
ve monte edince de böyle oldu
daha yakından bakarsak
sonra da monte edince alttan böyle göründü diferansiyel karpuzu ile koruma arasında en az 4-5 cm var ve malzeme çelik olduğundan esneme payı var
önden bakınca da böyle görünüyor
sanırım tüm vitaralara uyabilecek uygulaması basit maliyeti bedavadan biraz daha pahalı ve kesinlikle sağlam bir diferansiyel koruması
Onur Uzbaşaran hocam forumda bir yerlerde alüminyum olan diferansiyel karpuzunu çelik diferansiyel karpuzu ile değiştirmekten bahsediyordu ben de Ahmet Usta ile konuyu değerlendirirken böyle bir çözüm ortaya çıktı.
ayrıca aracın yerle olan yüksekliğini sadece çelik kalınlığı olan 4 mm azaltıyor.
Sırada ARB air locker montajı, ön ve arka çelik tamponlar ve vinç takılması var.
Maliyetine gelince
Çelik iki koruma demiri ve bir parça bağlantı olmak üzere 3 parça 22 TL, işçilik 18 TL vida ve somunlar 3 TL toplam 43 TL.
Önce alt tarafın normal görünümü bu
biz hazır koruma çeliklerini kullanarak şöyle bir koruma yapmayı planladık
Bunun için 3 parçalık hazır seti aldık (3. parçayı ben çekmeden monte etmişlerdi bile
ve uçlarını spiralle bu halde kestik
öndeki şasiye bağlı demir böyle görünüyordu
biz setin 3. parçasını böyle monte etmeyi düşündük
ve monte edince de böyle oldu
daha yakından bakarsak
sonra da monte edince alttan böyle göründü diferansiyel karpuzu ile koruma arasında en az 4-5 cm var ve malzeme çelik olduğundan esneme payı var
önden bakınca da böyle görünüyor
sanırım tüm vitaralara uyabilecek uygulaması basit maliyeti bedavadan biraz daha pahalı ve kesinlikle sağlam bir diferansiyel koruması
Onur Uzbaşaran hocam forumda bir yerlerde alüminyum olan diferansiyel karpuzunu çelik diferansiyel karpuzu ile değiştirmekten bahsediyordu ben de Ahmet Usta ile konuyu değerlendirirken böyle bir çözüm ortaya çıktı.
ayrıca aracın yerle olan yüksekliğini sadece çelik kalınlığı olan 4 mm azaltıyor.
Sırada ARB air locker montajı, ön ve arka çelik tamponlar ve vinç takılması var.