Suzuki Vitara X90 İçin Ön Diferansiyel Koruma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,632

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
Suzuki X90 da önden yerdeki taş vd den gelecek darbelerde alüminyumdan yapılmış olan ön diferandiyel karpuzunun zarar görme ihtimali en yüksek kısım olduğunu düşünüp Antakya Serinyolda dükkanı olan hem dostum hem de tamircim Ahmet Çapar'la konuyu değerlendirince Ahmet Usta buraya tofaş şahinlerin karter koruma setini ben monte ederim dedi. Sipariş ettik bugün de yaklaşık 45 dakikalık bir operasyonla Ahmet Usta ve Oğlu Hasan Usta ile birlikte montajı da bitirdik.

Maliyetine gelince

Çelik iki koruma demiri ve bir parça bağlantı olmak üzere 3 parça 22 TL, işçilik 18 TL vida ve somunlar 3 TL toplam 43 TL.

Önce alt tarafın normal görünümü bu

ABCD0002.jpg

biz hazır koruma çeliklerini kullanarak şöyle bir koruma yapmayı planladık

ABCD0002-1.jpg

Bunun için 3 parçalık hazır seti aldık (3. parçayı ben çekmeden monte etmişlerdi bile :D )

ABCD0003.jpg

ABCD0004.jpg

ve uçlarını spiralle bu halde kestik

ABCD0003-1.jpg

öndeki şasiye bağlı demir böyle görünüyordu

ABCD0001.jpg

biz setin 3. parçasını böyle monte etmeyi düşündük

ABCD000111111.jpg

ve monte edince de böyle oldu

ABCD0006.jpg

daha yakından bakarsak

ABCD0005.jpg

sonra da monte edince alttan böyle göründü diferansiyel karpuzu ile koruma arasında en az 4-5 cm var ve malzeme çelik olduğundan esneme payı var

ABCD0007.jpg

ABCD0009.jpg

önden bakınca da böyle görünüyor

ABCD0008.jpg

ABCD0010.jpg

sanırım tüm vitaralara uyabilecek uygulaması basit maliyeti bedavadan biraz daha pahalı ve kesinlikle sağlam bir diferansiyel koruması

Onur Uzbaşaran hocam forumda bir yerlerde alüminyum olan diferansiyel karpuzunu çelik diferansiyel karpuzu ile değiştirmekten bahsediyordu ben de Ahmet Usta ile konuyu değerlendirirken böyle bir çözüm ortaya çıktı.

ayrıca aracın yerle olan yüksekliğini sadece çelik kalınlığı olan 4 mm azaltıyor.

Sırada ARB air locker montajı, ön ve arka çelik tamponlar ve vinç takılması var.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara X90 İçin Ön Diferansiyel Koruma

Hocam paylaşım için çok teşekkürler, pazartesi yanına geliyorum bu iş için..

Yaşar Bey harika olmuş, sizin aklınıza ustanızında ellerine sağlık, maliyetine oranla yaptığı iş ölçülemez gerçekten...

Yaşar hocam güzel olmuş. İş görecektir.
Ama keşke kaynak yapmadan ve yeni delik açmadan halletmenin bir yolunu bulsaydınız.

Şenol Bey taşlık arazide gezinince acil olarak böyle bir çözüm geliştirdik sacdan kesip yapmayı düşündüm tamamen altı kapatacak şekilde ancak sac her halükarda taşa denk geldiğinde eğilip yine diferansiyeli korumayacaktı o nedenle 1 tane delik açıp bir tane de demiri ön şaseye kaynakladık.

Güle güle kullanın korumayı. Uygun fiyata iş gören bir sistem.
Ön difransiyel karpuzu ve kovanın döküm olanıyla değiştirilmesinin sebebi; yükseltilmiş Vitaralar'da özellikle yarış ve sert arazi kullanımlarında alimünyum kovan ve karpuzun dayanmaması sebepli. Sebebi 5. vitesten 2. vitese takıp ani debriyaj çekmek veya abartılı seviyede ani gaza yüklenmek gibi.
Özellikle Vitara'da 30'' lastiğin üzerine çıkılırsa da sorun baş gösteriyor. Zaten 32'' lastik takınca da G.V 2.5 V 6 akslarını takmak tavsiye ediliyor. Hatta eski aracımda takılıydı.
Yaşar Bey bence ARB yatırımına girmeden bir daha düşünün. ARB kilidin montajını düzgün yapabilmek çok önemli. Mekanikerinize güveniyor olmanızın dışında Lock-right veya Lokka kilitleri yurtdışından uygun fiyatlara getirtebilirsiniz. Lokka Avustralya malı ve Avustralya Doları şu ara çok uygun seviyelerde. Lokka ile ilgili detaylı bilgiyi site içinde bulabilirsiniz.
Sürekli kilidin kasması da eğer doğru monte edildiyse sadece çok dar manevralarda olur. (eğer kilit takılması sonrası konfor kaybı düşünceniz varsa)

Onur Bey Lokka konusunda bakacağım
kilit takılması sonrası konfor derdim yok

ama bu hafta kar fırtınasının ortasında karda bankete düşüp battım kar lastikleri olan Kenan Bey de battı
sanırım Hatay Ekibinin acilen MT lastiklere ihtiyacı var yoksa bir gün kalıpsürünenbilir.com diye site kuracak duruma düşeceğiz :D

Merhabalar.Ben Aranıza yeni katıldım ve yeni 1990 model suzuki vitara jlx aldım daha doğrusu 1997 model alfa romeo 146 ım vardı takas ettim.Lastik basınçları ile ilgili beni aydınlatmanız mümkün mü Kar lastikleri 195 ti şimdi yazlıklarını taktım onlar 225 40psi hava 225 lastikler için normal mi?Teşekkür ederim.

yusuf2757' Alıntı:
Merhabalar.Ben Aranıza yeni katıldım ve yeni 1990 model suzuki vitara jlx aldım daha doğrusu 1997 model alfa romeo 146 ım vardı takas ettim.Lastik basınçları ile ilgili beni aydınlatmanız mümkün mü Kar lastikleri 195 ti şimdi yazlıklarını taktım onlar 225 40psi hava 225 lastikler için normal mi?Teşekkür ederim.
aşağıda linkini verdiğm konuya bakmanızı tavsiye ederim...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25961.0

yasarergun' Alıntı:
Onur Bey Lokka konusunda bakacağım
kilit takılması sonrası konfor derdim yok

ama bu hafta kar fırtınasının ortasında karda bankete düşüp battım kar lastikleri olan Kenan Bey de battı
sanırım Hatay Ekibinin acilen MT lastiklere ihtiyacı var yoksa bir gün kalıpsürünenbilir.com diye site kuracak duruma düşeceğiz :D

Yasar bey;
O gezideki yol sartında mt lastik değilde vakumlu kar lastiği çok daa başarılı olacaktır. Çünkü mt ler buz da fena.

Levent bey bendeki lastikler sizin dediğiniz türden, continental winter conti, kar ve özellikle buza yapışıyor resmen. Ama orada sorun tutunamama sorunu değil, Yaşar hocayı çekerken düştüğüm derin banketti, resimlerde çok önemsiz bir yer gibi görünüyor ama aslında oldukça derindi. Bir de bizim araçların modifikasyona ihtiyacı var, sadece lastikle olmuyor; yükseltme, alt koruma, dif. kilidi gibi... Bunlar olsa sanırım çok daha rahat ederiz.

yusuf2757' Alıntı:

40 çok fazla bende de 225 60 15 lastikler var 40 basmıştım çok zıpladı 32 ye indirdi lastikçi 500 km kadar yol yaptım şehirlerarası bozuk yolda o da bana fazla geldi birazdan 28 ya da 30 deneyeceğim.

Kenan bey;
o durumda aklısınız, ama dediğiniz gibi buzda sizin lastikler süper. Hatta baya bi polimik yarattı ama navara ya takmıstık vakumlu kar lastiği, bu araçla çıktığım yere 2 tane cj5 çıkamamıstı.
Yasar bey;
ben de federal mt var, 24 hava ile kullanıyorum vuruntunun ve darbenin en aza indiği seviye oldu. 30 vs çok sert geliyor bence de.

997799' Alıntı:
Yasar bey;
ben de federal mt var, 24 hava ile kullanıyorum vuruntunun ve darbenin en aza indiği seviye oldu. 30 vs çok sert geliyor bence de.

ben de federal 235/75/15 için 30 dan 28 e indim , ama 24e düşürmeye cesaret edememiştim ama deneyeceğim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri