Suzuki Vitara X90 İçin Ön Diferansiyel Koruma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,625
Ynt: Suzuki Vitara X90 İçin Ön Diferansiyel Koruma

bende yarın 26-27 yi deneyeyeyim bakalım ne olacak ( konu başlığından uzaklaştık)

Etiketler

karter muhafa takarken, yag boşltcak kadar lokma çalışcak kadar 5-10.cm montajda aralık bırakılırsa saha ıyı olur... koruma sök takla uğraşılmaz ve bölgeyi gözle kontrol kolay olur... :smiley:

benım lastıklerde önce 37 sona 30 oldu, çok olunca sert suspansıyon ve fren patı kızaklama oluyor... düşük oluncada lastık yana yere değcek, yanaktan yarılcak gıbı...ortasını bulcas bakalım :smiley: 215x65x16.Mıchl.4x4.ms.

konu(karter taban koruma) iyi kaydı... lastıge geçtık... mesajları bırısı alakalı yere yapıştırsa :smiley:

Yaşar Hocam elinize sağlık.

Genel anlamda işe yarayan bir çalışma ancak, defransiyelinizi sadece ön ve alttan gelebilecek darbelere karşı koruyacaktır. Geçenlerde bir arkadaşımızın
defransiyel koruması olmasına rağmen defransiyel karpuzu darbeden dolayı üstten dağıldı.

Şu an için alttan oturma durumunda ön şafta dik olarak bir taş denk gelirse, koruma iş görmeyecektir. Arkadaşımızda olduğu gibi kovan üst tarafından dağılacaktır.

Tavsiyem şanzuman bitimine, şasi ara traversine kadar olan bölümün, Sert Alüminyum(5800 kalite)ile kaplanmasıdır. Altı kayaya oturup arka şaft çıkışı kırılan ve beni arayan Vitaracı arkadaşları biliyorum.

Yinede hiç yoktan iyi olup olası birçok kırılmayı bertaraf edecektir. Güle güle kullanın.

Slmlar
Hakan Irıklı

Hocam dediğiniz işlemi burada yaptıracak vaktim yoktu bizim usta ile otururken en kolay çözüm ne olur dedim dur sana kolay çözüm getireyim dedi şahinlerin karter koruması için üretilen o lama demirlerini getirdi ufacık bir değişiklikle de cuk oturdu. Şimdiye kadar bir kez o da tam diferansiyelin kalbine gelen taş darbesini önledi eğer o denk gelse ben diferansiyel değiştirecektim.

Hazır lastiğe geçmişken araya bende sıkıştırayım, 30*9,5*15 federal 25 ten yukarısı bana çok sert geldi 24-25 civarında kullanıyorum

Offroadpassion' Alıntı:
Yaşar Hocam elinize sağlık.

Genel anlamda işe yarayan bir çalışma ancak, defransiyelinizi sadece ön ve alttan gelebilecek darbelere karşı koruyacaktır. Geçenlerde bir arkadaşımızın
defransiyel koruması olmasına rağmen defransiyel karpuzu darbeden dolayı üstten dağıldı.

Şu an için alttan oturma durumunda ön şafta dik olarak bir taş denk gelirse, koruma iş görmeyecektir. Arkadaşımızda olduğu gibi kovan üst tarafından dağılacaktır.

Tavsiyem şanzuman bitimine, şasi ara traversine kadar olan bölümün, Sert Alüminyum(5800 kalite)ile kaplanmasıdır. Altı kayaya oturup arka şaft çıkışı kırılan ve beni arayan Vitaracı arkadaşları biliyorum.

Yinede hiç yoktan iyi olup olası birçok kırılmayı bertaraf edecektir. Güle güle kullanın.

Slmlar
Hakan Irıklı

O benim işte... şü son iki japon bir amerikalı , bir gün... başlığındaki gezimiz sırasında (fotoğraflamadık) bir dere geçişinde , bendede vectra c 'nin karter muhafazasını kesip işleyerek yaptığım ön koruma olmasına rağmen bir taş üzerinde iken araç önden kaydı, ve taşın üzerinden düşünce başka bir taş ön şafta denk geldi , şaftı yukarı kastığı için ön diferansiyel kovanı şaftın baskısı ile alttan değil üstten patladı karpuz gibi... Buradan şu sonucu çıkarttım eğer araziye giriyorsak ucuz malettiğimizi düşündüğümüz şeyler çok daha pahalıya mal oluyor. Şu anda elimde kırık nur topugibi bir bir ön diferansiyel kovanı ve ayna mahruti var

Çağlar Hocam , geçmiş olsun.
BEnim de aracımda ilk yaptığım iş ön koruma oldu. Şimdi yükseltmeyide yaptık, bir an önce arkayıda yapmamız gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri