Suzuki Vitara XL7 ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman aslantürk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,150

osman aslantürk

Yeni Üye
bende suzıki vitara XL 7 var bu aracı sadece binmek amaçlı aldım hiç arazi tecrübem olmadı 20 TD motoru var bu konun hakkında bilgi olan arkadaşlar yardımcı olan olursa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara XL7 ?..

Benim bilgim teorik anlamda, pratik anlamdaki bilgiler tabii ki en iyi sizden gelecek. Bu motor PSA grubunun (Peugeot-Citroen) DW10 kodlu dizel motoru. Şimdiye kadar Citroën Xsara ve Xantia ile Peugeot 306 ve 406, Fiat ve Suzuki tarafından kullanıldı. Aynı motor Ford ile beraber daha da geliştirilerek yakın zamanda Cmax, focus ile Volvo C30/S40/V50 ile Peugeot ve Citroenlerde de kullanıldı. Tabii kullanıcı olarak asıl bilgileri, avantaj ve sorunlarını en iyi siz bilirsiniz. Biz de sizden bu bilgileri bekliyoruz :smiley:

Ben de ilgi duymuştum bir aralar ama motor üskaputundaki havalandırmadan içeriye giren yağmursuyu enjektörlerlere gelerek kaynama yaptığını duydum. Bu konuda forumda arama yaparsanız bilgiye ulaşabilirsiniz. 20.000km'de bir enjektörleri kontrol ettirmeniz lazım.

aracınız normalden biraz uzun ve agırdır dolayısı yaklaşma,karın,uzaklaşma acıları iyi degildir ,büyük caplı lastik ve yükseltme kitide uygulasanız grand vitara yada vitara serileri gibi arazide aynı performansı alamazsınız ,kasa agır oldugundan zorlamalarda dizel motor hararete sebeb verebilir ,cap olarak 1 inc büyük at lastik takıp camurdan uzak durup fazla zorlamadan azaride olabilirsiniz nede olsa o bir suzuki.. :smiley:

Sizin dediğiniz dizel olanı Avrupa'da, 2002-2003 civarı benzinli olanları ise ABD ve Kanada'da çok yaygın. Bu benzinli olan modelleri ABD'de tüketici memnuniyet ödülü almış araçlar. Ben benzinli olanların hard offroad dışında memnun edeceğini düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR