Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,112

yenerh

benim meskenim dağlardır
Mesajlar
171
Tepkime Puanı
0
Yer
trabzon
Arkadaşlar bende 1999 model otomatik Vitara var, motor duzenlı olduğu halde yakıt bıraz fazla gelıyor bana, bır de sizin görüşlerınızı alayım. Lovato sıralı sistem var arabam da asfalt da 200 lira yakıyor sehır içi köy arazı de 300 ü aşıyo bazen çok dik yamaclarda daha da ardıyo bu normalmıdır motor yenı yapıldı sipap ayarları sıkı olabılr dedı LPG ci bana da fazla yakıyo gelıyo fıkrı olanlar yazarsa sevınırım birde bılenler varsa süpap ayarlarının kaç olduğunu yazarlarsa sevınırım saygılar
 

Etiketler
Ynt: Vitarada lbg yakıt düketımi

Yakıt ve performans konusunda bu link yardımcı olabilir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21761.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23004.0#top
 






Ynt: Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

98 vitara otomatik ,30*9,5*15 mt lastik ,karma 235 yakıyor .Lastiklerden önce 210 gibiydi
 

Ynt: Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

1999 suzuki vitara 1.6 jlx düz vitesini kullanıyorum şehir içi lpg de 275- 280 krş yakıyorum. otomatik araç için sizinki Hakan beyin yazdığı gibi gayet normal satış ilanlarındaki km de 170 krş yakıyor palavralarına inanmayın arabanızın keyfini çıkarın iyi günler saygılar
 

Ynt: Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

Yakıt tüketimini etkileyen bir çok faktör var. Bunları;
1- Sürücü
2-Araç
3- Çevre
olarak sınıflandırabiliriz.
Sürücü olarak aracınız otomatik olduğuna göre yapabileceğiniz gaza yavaş basmak devri ağır ağır yükseltmek.Emin değilim ama bu durumda araç daha düşük devirde vites atıyor. Sürüşte mümkün olduğu kadar gaza az basın agresif kullanmayın.
Araç ile ilgili olarak lastik basınçlarını düzenli kontrol edin, hava filtrei ve bujileri zamanında değiştirin ve temiz tutun. Yağ eksiltme sorunu yoksa 10 hatta 5 ile başlayan vizkozitede yağ kullanın. Bunlar tüketimi etkiler.
1.6 jlx düz vites benzinli aracın şehirlerarası yakıt tüketimi 6.5 lt /100 km. Sizin araç otomatik olduğundan tahmini %10 fazla yaksa 7,15, ayrıca lpg'li olduğundan da +%20 farzla yaksa 8,6 lt /100 km yapar. Şehir içi veya arazi koşulları çok değişken olduğundan ölçümlerin bir standardı olmaz. Aracınızın çok yalıp yakmadığına karar vermek için en iyisi depoyu fulleyip şehirlerarası çok sakin şekilde klima veya elektrik tüketerek yakıtı artıran hiç bir donanımı kullanmadan 100 km civarı bir yol yapıp aynı pompadan tekrar fulleyip yakıt tüketiminizi net belirleyin. Benim hesabıma göre 8.6 lt 1.75 tl gaz fiyatından km'de 0,15 tl yakmışsa normaldir. Veya daha kesin hesap yapmak için www.suzuki.com.tr adresinden "satış sonrası" bölümüne mail atıp aracın marka model ve özelliklerini belirtip 100 km'de şehirlerarası tüketimini öğrenin benzinli tüketimin üzerine %20 ekleyip olması gereken tüketimi hesaplarsınız.
 

Ynt: Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

sağolun verdığınız bılgıler için bende her seferınde depoyu fulledım sonuc bu cıvarlarda cıkdı tabı ki bır kucuk bakım yapıp dekrar denıcem saygılar.
 




Ynt: Suzuki Vitarada LPG Tüketimi

bence de yakıtların normal.. 1.6 motor olduğu için yokuş falan çıkarken yüksek devirde çalışıp daha fazla yakıyor olabilir.. benim 2.5 otm grand vitaram var.. ortalama 26 27 kuruş yakıyor.. eskiden lpg de biraz daha ucuzdu tabi ama az yaksın diye çok uğraşıyordum hep 1500 devirin altında gidiyordum gaza basmadan kullanmaya çalışıyordum o zamanlar 21 kuruş yakıyordu karma :smiley:

bence hiçbirşeyini kurcalatma sadece arabayı bi süre hiç zorlamadan kullanmayı dene bakalım o zaman kaç lira yakıyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,755
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst