MmarSnan' Alıntı:incecik lastikler kullanmayın belki ondan da olabilir.. ben de vitara kullanıyorum lastiklerin orjinali 235ti ben 255 taktım yere daha iyi basıyor![]()
CDM-SUBARU' Alıntı:Burda şunu belitmeme izin verin;
Her 235 ten 255 geçişte daha iyi olur demek yanlış olur.
Bunun bazı kuralları var.
Ama,bu kurallara bağlı kalarak yapılmışsa,evet dediğiniz gibi özellikle kuruda tutuş değerleri artar.
bilalr' Alıntı:jant ebadı değişmemişse, 255 uymuşsa, yeterli olur... davlumbaza sürtmesin, yakıt az artar, direksiyon az agırlaşır, vsdiğer şartları bande merak ettim
![]()
CDM-SUBARU' Alıntı:Yok, işte sadece sürtmesin yeter mantığı olmuyor.
Burda her zaman öncelik seyir güvenliği,bu seyir güvenliğini etkileyecek değişimler ve tabiki bunun dışında araca etkileriki öncelik güvenlik;
Bunları göz ardı ederek yapılan ebatsal değişimler,yarardan çok zarar geitirir.
Bununla ilgili bi çok örnek verilebilir,fakat direk burda yazdığı için hani direksiyon ağırlaşırın direk etkisini çok kısa ve özet olarak söyliyim.
Direksiyonun ağırlaşması demek aynı oranda aracın direksiyona tepkisindeki değişim demektir.
Aracın direksiyona vereceği tepki demek,çok önemli olan seyir halindeyken yönlendirme yani hakimiyet demektir.Bu sadece bir örnek,sadece direksiyonun ağrlaşması ile ilgili bir örnek.
MmarSnan' Alıntı:bilgiler için teşekkür ederim.. 2cmlik bi artış olduğu için sürtme gibi birşey olmaz arabanın seyri falan da değişmedi.. direksiyon falan da umrumda değil ama fren mesafesi sürtünmeden dolayı kısalmıstır ve aracın kalkıştaki hızı da yola daha iyi tutunduğu için artmıştır tahminen.. bu farklılıklar cok ufak boyutlarda olacağı için kesin kısaldı ve kesin arttı demiyorum ama çok büyük ihtimalle sölediğim gibiha bu arada bence ince lastik tüm arabalar da çok çirkin duruyor geniş koyunca daha bi ağırlaşıyor sanki araba
ben görüntüsü için taktım ama şimdi 8 inç genişlikte janta ihtiyacım var problem de bu
![]()