Suzuki Vitara'm 100 Km/h Hızdan Sonra Yolda Geziyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FRT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,600
Ynt: Suzuki Vitara'm 100 Km/h Hızdan Sonra Yolda Geziyor

incecik lastikler kullanmayın belki ondan da olabilir.. ben de vitara kullanıyorum lastiklerin orjinali 235ti ben 255 taktım yere daha iyi basıyor :smiley:

Etiketler

MmarSnan' Alıntı:
incecik lastikler kullanmayın belki ondan da olabilir.. ben de vitara kullanıyorum lastiklerin orjinali 235ti ben 255 taktım yere daha iyi basıyor :smiley:

Burda şunu belitmeme izin verin;
Her 235 ten 255 geçişte daha iyi olur demek yanlış olur.
Bunun bazı kuralları var.

Ama,bu kurallara bağlı kalarak yapılmışsa,evet dediğiniz gibi özellikle kuruda tutuş değerleri artar.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Burda şunu belitmeme izin verin;
Her 235 ten 255 geçişte daha iyi olur demek yanlış olur.
Bunun bazı kuralları var.

Ama,bu kurallara bağlı kalarak yapılmışsa,evet dediğiniz gibi özellikle kuruda tutuş değerleri artar.

jant ebadı değişmemişse, 255 uymuşsa, yeterli olur... davlumbaza sürtmesin, yakıt az artar, direksiyon az agırlaşır, vs :smiley: diğer şartları bande merak ettim :smiley:

bilalr' Alıntı:
jant ebadı değişmemişse, 255 uymuşsa, yeterli olur... davlumbaza sürtmesin, yakıt az artar, direksiyon az agırlaşır, vs :smiley: diğer şartları bande merak ettim :smiley:

Yok, işte sadece sürtmesin yeter mantığı olmuyor.
Burda her zaman öncelik seyir güvenliği,bu seyir güvenliğini etkileyecek değişimler ve tabiki bunun dışında araca etkileriki öncelik güvenlik;
Bunları göz ardı ederek yapılan ebatsal değişimler,yarardan çok zarar geitirir.

Bununla ilgili bi çok örnek verilebilir,fakat direk burda yazdığı için hani direksiyon ağırlaşırın direk etkisini çok kısa ve özet olarak söyliyim.
Direksiyonun ağırlaşması demek aynı oranda aracın direksiyona tepkisindeki değişim demektir.
Aracın direksiyona vereceği tepki demek,çok önemli olan seyir halindeyken yönlendirme yani hakimiyet demektir.Bu sadece bir örnek,sadece direksiyonun ağrlaşması ile ilgili bir örnek.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Yok, işte sadece sürtmesin yeter mantığı olmuyor.
Burda her zaman öncelik seyir güvenliği,bu seyir güvenliğini etkileyecek değişimler ve tabiki bunun dışında araca etkileriki öncelik güvenlik;
Bunları göz ardı ederek yapılan ebatsal değişimler,yarardan çok zarar geitirir.

Bununla ilgili bi çok örnek verilebilir,fakat direk burda yazdığı için hani direksiyon ağırlaşırın direk etkisini çok kısa ve özet olarak söyliyim.
Direksiyonun ağırlaşması demek aynı oranda aracın direksiyona tepkisindeki değişim demektir.
Aracın direksiyona vereceği tepki demek,çok önemli olan seyir halindeyken yönlendirme yani hakimiyet demektir.Bu sadece bir örnek,sadece direksiyonun ağrlaşması ile ilgili bir örnek.

bilgiler için teşekkür ederim.. 2cmlik bi artış olduğu için sürtme gibi birşey olmaz arabanın seyri falan da değişmedi.. direksiyon falan da umrumda değil ama fren mesafesi sürtünmeden dolayı kısalmıstır ve aracın kalkıştaki hızı da yola daha iyi tutunduğu için artmıştır tahminen.. bu farklılıklar cok ufak boyutlarda olacağı için kesin kısaldı ve kesin arttı demiyorum ama çok büyük ihtimalle sölediğim gibi :smiley: ha bu arada bence ince lastik tüm arabalar da çok çirkin duruyor geniş koyunca daha bi ağırlaşıyor sanki araba :smiley: ben görüntüsü için taktım ama şimdi 8 inç genişlikte janta ihtiyacım var problem de bu :smiley:

MmarSnan' Alıntı:
bilgiler için teşekkür ederim.. 2cmlik bi artış olduğu için sürtme gibi birşey olmaz arabanın seyri falan da değişmedi.. direksiyon falan da umrumda değil ama fren mesafesi sürtünmeden dolayı kısalmıstır ve aracın kalkıştaki hızı da yola daha iyi tutunduğu için artmıştır tahminen.. bu farklılıklar cok ufak boyutlarda olacağı için kesin kısaldı ve kesin arttı demiyorum ama çok büyük ihtimalle sölediğim gibi :smiley: ha bu arada bence ince lastik tüm arabalar da çok çirkin duruyor geniş koyunca daha bi ağırlaşıyor sanki araba :smiley: ben görüntüsü için taktım ama şimdi 8 inç genişlikte janta ihtiyacım var problem de bu :smiley:

1-Sürtme oldu olmadı ki olmaması iyi olmuş.
2-Ebatsal değişimin seyir parametrelerine etki etmemesi imkansız,haa ama ne olur, bu değişim hani farkedilecek bir değişim değildir.Ama matematiksel olarak muhakkak değişir.
Tabi bu değişimin ne kadar olduğuna bağlı olarak,bu allah korusun limit yada limitlere yakın yerlerde ortaya çıkar.Ki inşallah ihtiyaç duyulmaz.
3-235 ten 255 e geçişte,evet sürtünmeden dolayı fren ve tutunması olumlu yönde değişir, fakat bu kuru zemin için geçerlidir.Islak yada kar-buz gibi zeminlerde değişim eksi yöndedir.
Yani gerek fren mesafesi yani gerekse tutunma kabiliyeti olumsuz etkilenir.
4-Görüntü için takılmış olması başka bi konu ki yoruma açık.
5-Evet,jantın genişliği lastikten max verimi almak için önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler