Suzuki Vitaraya OK 144 Lastik Uyum Sağlar mı?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SELİM HOŞ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,210
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar öncelikle selamlar.
Ben geçen aya kadar Lada Niva kullanıyorum aracımı değiştirdim 1999 model 5 kapı 1,6 Vitara aldım. Nivada kullanılan ok 144 lastiklerden çok memnun kaldım. Vitara'da araç yükselttikten sonra 16" jant takarak Ok 144 lastik Vitarada randıman verirmi?. Bir arkadaşım Vitarasına ok 144 takmıştı beraber yaptığımız gezilerde çamurda ve engebeli arazide sorunsuz gidiyordu fakat dik bir rampada aks başı yerinden çıkıyordu. Acaba başka deniyen arkadaş varmı. Bende 4 adet sıfır Ok 144 var eğer randıman veriyorsa onları takmayı düşünüyorum.gerek yok derseniz aynı performansı 235/75/15 Mt Federal lastik kullanarakda alırsanız derseniz araştırmaya başlıyacam.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitaraya OK 144 Lastik Uyum Sağlar mı?..

Merhabalar..

Uygun modifikasyon yapıldıktan sonra istenilen lastik takılabilir. Tavsiyem ise 30x9,5 veya 235x75x15 lastik takmanız yönünde olur.

Aks başının yerinden çıkmasının lastikle hiçbir alakası yoktur, %100 teknik bir sorun vardır.

Yeni aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Hakan bey öncelikle teşekkür ederim.Ben öğrenmek istediğim konuyu tam anlatamadım. 235/75/15 MT lastiklerden ok 144 'den aldığım performansı alabilirmiyim.Birde 3" yükseltme işlemi için malzemeleri nereden temin edebilirim ,kendim İstanbulda yaşıyorum işlemi yapacak ustamda mevcut ,zira yükseltme yapmadan lastikleri değiştirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum, saygılar.

235/75/15 MT lastiklerden ok 144 'den aldığınız performansı hatta daha fazlasını alırsınız agresif desenli ve çamur performansı iyi bir lastiktir.

3" inç yükseltme ile ilgili olarakda , aşağıda linklerini verdiğim başlıkları inceleyebilirsiniz, Malzemeleride malzeme satan yerlerden temin edebilirsiniz
bu linklerde bir çok sorunuzun cevabı var. Kolay gelsin.

1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36324.0

Suzuki Vitara 1.6 JLX Kupa Yükseltme İşlemleri :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26929.0

1996 Vitara 5 kapı Yükseltme :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37898.0

Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi? :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33151.0

Yükseltme Maliyeti ?.. :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33018.0

Konu açılmışken üstadlara sormak istiyorum.
Bazı off road vitara yarış araçlarında ok lastikler gördüm, özel bir sebebi var mıdır? Etaba , zemine göre mi takılıyor , şartları nedir?

msmt' Alıntı:
Konu açılmışken üstadlara sormak istiyorum.
Bazı off road vitara yarış araçlarında ok lastikler gördüm, özel bir sebebi var mıdır? Etaba , zemine göre mi takılıyor , şartları nedir?

ok lastikleri genelde ince oldugu için yarışlarda sürtünmeden dolayı meydanagelen güç kaybını azaltması anlamında tercih ederler dikat ettiyseniz ok 144 leri yarış için keserler yani cavuş desen haline getirirler tutunma ve camur performansı daha iyi olsun diye aksi taktirde ok 144 kamyonet lastigidir kesilmeden de idare eder ama bir mt kadar verimli olmaz ve cok serttir asfaltta sürüş konforunu yok eder

Dursun ustam OK144 lastik kullanmamış birinin ıslak ve kuru zeminde bir hafta kursa alınmadan trafiğe çıkması kesinlikle doğru değildir diye uyarmak lazım. OK144 lastikler ıslak zeminde fren tutmaz hele 2 çekerdeyken vitaranın fırıl fırıl dönmesine sebep olacağının da bilinmesi gerekir. Ama çamurda ve toprak zeminde canavar gibidir

Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler,
Bende mt lastik alma aşamasındayım , bir an ok 144 deseninin federale benzerliği ve lassanın sitesindeki yazanlardan etkilenmiştim. Görülen o ki benim gibi acemiler için pek uygun bir lastik değil.

ok taktınmı asfaltı unut araziye kadar güvenli hız maksimum 60KM 60 tan sonra yaşar hocamında dedigi gibi can güvenliginiz tehlikeye girer ;) ;) ;)

arkadsaşlar, lastik konusunda çok yazıldı çizildi; teknik bölümünde 32 sayfaya ulaştı . Ancak biraz abartıldığı kanısındayım. Çünkü neyi nekarar yapacaksınız sorunua cevap vermeden lastik yükseltme gibi işler anlam taşımıyor. Eğer sıkı yada sıkıya yakın işler yapacaksanız pekala iyi yada iyiye yakın bir MT işimizi görecektir. OK yada çavuş desen sadece profesyonel ve sadece arazi kullanımnda sözkonusu olabilir ki bu gibi yarış yada profesyonel kullanan arkadaşlarımızda etaplara araçların çekici ile getirip günlük yol şartlarında da kullanmazlar.Bu olay biraz motosiklet kulanma mantığı gibidir yani 250-500 cc motor kullanmadan 1200 cc racing kullanamzsınız yada ikinci kez kullanabilme şansnız olmaz.. ben bir kaç arkadışım ile birlikte kendimizce iyi işler çıkartyoruz off road da ve bunları, federal (bende) , maxis ve wrangler MT ile yapyoruz ki lastiklerden yana çok büyük skntlar yaşamadık yada birnin gittiği yerde diğeri gitmem demiyor, pilotaj da çok önemli

Federal 235/75/15 MT alın ve mutlu olun.. ;) normal lastiklere göre biraz ses yapar.100Km civarında ugurltusu vardır.
Veya Maxxis alın çamur performansı biraz daha azdır ama asfaltta baya sessizdir.

Offroadpassion' Alıntı:
235/75/15 MT lastiklerden ok 144 'den aldığınız performansı hatta daha fazlasını alırsınız agresif desenli ve çamur performansı iyi bir lastiktir.

Arkadaşlar her fırsatta belirtiyorum, verilen bilgiler çok değerli, hepsi tecrübenin sonucu ortaya çıkıyor. Tüm üstadlara tekrar teşekkürler. Dün goodyear AT lastik aldım. Beni fazlasıyla idare edecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR