suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stormwinder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,159

stormwinder

Ana Kamp
Mesajlar
50
Tepkime Puanı
0
herkese merhaba. öncelikle offroad ile ilgili birçok sorunun cevabını rahatlıkla bulabildiğimiz harika bir site. uzun zamandır suzuki x90 araç satın almayı düşünüyorum. internette gezinirken bu araca takılan büyük lastiklerle görüntüsünün oldukça değiştiğini gördüm. birkaç sorum olacak.


- yükseltme yapılmadan 30 x 9.50 x 15 lastik takılabilir mi? yükseltmeden çamurluk kesmek gerekirse, işlem yapılırken çamurluklar kesildiğinde tüv muhayene sırasında bir sorun çıkar mı? yükseltme yaparak trafikte leylek gibi bir araçla gezmek istemiyorum.

- amacım sadece görsel olarak iyi bir görüntü yakalamak. araziye çıkmayı düşünmüyorum. çamurluk ile lastik arasında açık olmasını istemiyorum. bu şekilde bu araca yükseltme yapılmadan takılabilecek en büyük lastik ebadı nedir?

- ok 144 lastik taksam aracın görüntüsü nasıl olur? trafikte kullanırken sorun çıkartır mı?

- yüklediğim fotograflardaki araçlar gibi olmasını istiyorum. fotograflardaki araçlarda kullanılan lastik ebatları nedir?

şayet aracı alırsam istanbul trafiğinde kullanacağım.

cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.

Suzuki x 90 9961118 1


BlackX 90GreatTires13
 

Etiketler
Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

merhaba, X90 hakkında bilgim olmamakla beraber,
bu ebat lastikle yükseltme, kesme vs işlemi yapılmazsa ilk artikülasyonda
yampon ve çamurlukların doğranacağı garanti diyebilirim.

Benim 2inç yükseltmeli, 225x75x16 lastikli grandda bile
artikülasyonda lastikler çamurluğa sürtüyor.

ok144 asfaltta, özellikle de ıslaksa verimsiz bir lastik.
trafikte kullanacaksanız tavsiye etmem.

Sadece görüntü için hayatınızı tehlikeye atmayın derim.
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

ilker bey teşekkür ederim. 30x9.50x15 gerçekten büyük bir ebat ve bu büyüklükte lastiği kaldırmayacaktır.


herkese bir sorum daha olacak. ilk yüklediğim 2 fotograftaki lastiklerin ebadı nedir? 235x75x15 ya da bir step küçüğü gibi? yanlışsam düzeltin.sanırım o fotograflardaki araçlara yükseltme uygulanmamış gibime geliyor? kesme yapılacaksa yapılabilir. 3 cm yükseltme de olabilir diye düşünmekteyim.

peki bu fotograftaki araç kaç cm yükseltilmiş?


ya da şöyle sorabilirim. ilk mesajımdaki 2 fotograftaki ve son yüklediğim fotograftaki araçlara kesme yükseltme vs ne gibi uygulamalar yapılmış? ilk mesajımdaki 2 fotograftaki x90'ların lastik ebadı nedir? o araçlarda yükseltme kesme biçme var mı?

cevap veren vermeyen herkese teşekkürler :smiley:

Suzuki x90
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

en üstteki araçta yokohama geolander mt takılı
bu lastiğin de üretilen en büyük boyu 31/10.5R15,
buna göre hesap edersiniz artık.

en alttaki resimdeki sastik diğerlerinden ufak
ve 2 inç gibi yükseltme olduğunu düşünüyorum.
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

fotograftaki yokohamanın ve onun altındaki fotograftaki x90'ın lastiklerinin ebadı nedir acaba?

bu iki fotografta herhangi bir kesme ya da yükseltme var mı?

bana sorarsanız ilk iki fotografta ebat, 235x75 lastik ebadı diye düşünüyorum.

son fotograftaki ebat ise 215x70 olabilir.

tabi tecrübeli üyelerden cevap bekliyorum. ben yanılıyor olabilirim. teşekkürler.
 



Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

X90 orijinal lastik ebadı 195 65 15 dir. asfaltta şehiriçi için 195 80 15 takın km % 8 eksik gösterir ama km saatiniz tam hızınızı gösterir. ben 3 sene bindim inanılmaz zevkli bir araçtır. temizini bulsam yine alırım. araç bulursanız almada önce görüşelim. ok 144 lastikten uzak durun. sert hamurlu lastiklerden uzak durun. aracı alın başlık açın orada paylaşırız tüm bildiklerimizi.
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

yaşar bey selamlar. yanıtınız için çok teşekkür ederim. sizin bir x90 kullanıcısı olduğunuzu bildiğimden doğru yönlendirmeyi yapabileceğinizi umuyorum..

ben ısrarla ilk mesajımdaki iki x90'daki lastik ebatlarının ne olduğunu sordum ama bir yanıt alamadım. siz cevaplarsanız sevinirim. şayet x90 alırsam bu büyüklükte lastik takabilirmiyim o nedenle soruyorum.

ben istanbuldayım. internette bir suzuki x90 buldum fakat bence çok kötü durumda..alınca motor probelmi yoksa bile 2000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. hele ki motor problemi varsa (ki yağ kaçırıyor eksiltiyor vs) 4000 4500 lira sadece motora masraf yapmak gerekiyor. temiz bir x90 bulmak çok zor..bundan birkaç sene önce bir almancının turkuaz x90'ı satılmıştı benim gördüğüm en temiz x90'dı..bu x90 dışında masrafsız x90 araca rastlamadım..

internetteki x90'ı almayı düşünmüyorum. ama araştırmalarım devam ediyor.


ben sorumu ısrarla yineliyorum :smiley: . ilk iki fotograftaki x90'ların lastik ebatları nedir ve x90 aldığımda bu hale getirebilirmiyim? teşekkürler :smiley:
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

gördüğüm kadarı ile tampon kesilmemiş, ilk araçtaki jant 15 ikincideki 16 gibi geldi bana. bir ara buradaki bir dostumun 215 70 15 lastiklerini takmıştım sınırı 1-2 cm zorlamıştı. ekmek almaya giderken batılır mı diye bir başlık açmıştım ona bir bakıp siz karar verin. bahsettiğiniz turquaz arabaya çok istiyorlardı. ben o araba 5000 km de iken 15000 vermemiştim ama kendi arabamda da üç senede 45 lira masraf çıkartmıştı. internetteki araç dökük. bekleyin biraz bence.
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

evet ilk araç 15'' ikinci araç 16'' gibi..ben de katılıyorum. ama acaba lastik ebadı nedir? x90 alırsak bu duruma getireceğim. en doğrusu x90 alınca yeniden bir başlık açıp orada tartışmak. zaten bu işler için en doğrusu suzuki aksiyon'a bir uğramak gerekiyor.


çamurluk kesilirse muhayenede bir sorun çıkar mı?


internetteki araç gerçekten çok kötü durumda..o paralar verilmez..daha önce aynı sitede 9000 10.000 liralara iyi denilebilecek x90 araçlar satıldı. internetteki araca 7000 8000 verilse istediğim duruma getirmek için 9000'de masraf yapmam gerekecek öyle hesapladım..herşeyden önce komple motor ve komple boya masrafı var...sonra lastik, jant gibi masraflar...


bir de kazalı araç alınca 8000 liraya alsanız üstüne 38000 lira masraf etseniz yine adam olmaz. tecrübeyle sabittir. bakalım bekliyorum güzel bir x90 uygun fiyata düşerse almayı düşünüyorum..
 

Ynt: suzuki x90 aracına uygun mt - at lastik seçimi

suzuki x90 gibi çamurluk özellikleri olan suzuki jimny ve daihatsu terios tarzı araçlara 205x80x16 lastik takıyorlar. bu lastiklerin 75 cm civarı çapları var. 3 cm yükseltme yaparak ve ayna mahrutiyi değiştirerek bu araçlarda sorunsuz kullanılabilir mi?


sorularımın nedeni normal lastik donanımında bir x90 bence görüntü olarak kötü. big foot yapılmış dev tekerli x90'lar da kötü görünüyor..orta halli en azından 5 cm yükseltip 205x80x16 lastikli bir x90 yapabilirmiyiz merakım bu yöndedir. suzuki jimny'e yapılabiliyorsa x90'a neden yapılmasın diye düşünmekteyim. bir de forum üyeleri cevaplarsa çok sevineceğim :smiley:
 




aynı renk aracı 3 yıl kullandım, hayatta en çok zevk alarak kullandığım ve herkesin alma son sahibi olirsun dediği araçtı, iyi ki almışım. sonra kazada pert oldu. yurtdışındaki fiyatlar olsa bir tane alır binerim. fiyatlar çok uçuk. gerçi benzinin litresine 5 lira verdoğimiz bu memlekette ne ucuz ki. 14 000 e verirse havada kapın 15 size kalmış ama bence daha fazlasını etmez.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,651
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

SON KONULAR



Geri
Üst