Suzuki XL7 hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,604

Vanguard

Kamp I
XL7 o kadar az dikkat çeken bir araç ki benim bile sonradan aklıma geldi ve onun bir vitara değil de ondan farklı bir model olduğunu daha sonra algıladım. Nette okuduğum kadarıyla her yönden suzuki karakteristiği gösteren bu araç, diğer suzukiler gibi dayanıklı, arazide iyi ve onlara kıyasla otobanda da çok iyiyimiş. Suzuki bölümünde XL7 sahibi arkadaşımız hiç yok mu, varsa düşünceleri nelerdir. Yoksa neden bu kadar az tercih edilen bir araç XL7?

Etiketler
Ynt: Suzuki XL7 hakkında

ben bildiklerimi aktarayım bu araclar 2.0 diesel renault motorlu ve 3.6 v6 benzinli olarak 2 motor secenegi var ,,önden 2 ceker yada herzaman 4 ceker (awd) olarak üretilmiştir 4l secenegi olan arazi vitesine sahip arazi şanzımanlı degiller ben bir ara yakından incelemiştim grand vitara ile aynı kasa fakat ön ve arka kapıları nerede ise 1karış daha uzun du 7 kişilik büyük ferah refah bir arac arazinin ancak kenarında olur içinde olamaz çünkü o bir suv.
ENGINE

Type: 3.6-liter, V6, 24-valve DOHC (Suzuki N36A)

Materials: Aluminum cylinder block/aluminum cylinder heads

Displacement: 3.6 liters (3,564 cc/217 cu. in.)

Bore x stroke: 94.0 mm x 85.6 mm/3.70 in. x 3.37 in.

Compression ratio: 10.2:1

Horsepower: 252 hp @ 6,500 RPM

Torque: 243 lb.-ft. @ 2,300 RPM

Valves per cylinder: Four

Fuel system: Electronic multi-port fuel injection, variable induction system, in-tank fuel pump

Emission compliance: Dual, close-coupled catalytic converters, positive crankcase ventilation, intake and exhaust cam phasers with internal exhaust gas recirculation and evaporative emissions system

Exhaust: Dual, stainless steel

TRANSMISSION

Five-speed automatic (AF33-5 Aisin AW) with manumatic control

1st 4.68:1

2nd 2.94:1

3rd 1.92:1

4th 1.30:1

5th 1.00:1

Reverse 3.18:1

Final drive ratio 2.48:1

ALL-WHEEL-DRIVE SYSTEM

Electronically controlled, on-demand all-wheel drive. PTO on transaxle with rear-mounted electronic clutch pack delivers torque to rear wheels as necessary

bildiğim kadarıyla ülkemizdeki xl7 lerde arazi şanzımanı ve low range mevcut iki çekerdede arkalar çalışıyor ancak abd de bazı modellerinde ya sürekli dört çeker yada düğme kontrollü arazi şanzımanlı birde ülkemizde 2.7 6 silindirli motor seçeneğide var
http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=319&baslik=Grand%20Vitara%20XL-7%20-Ağustos%202002

ayrıca bakabilirsiniz abd deki düğme kontrollü iki çeker ve 4low lu xl7 http://www.motortrend.com/roadtests/suvs/163_0404_midsize_suv_comparison/photo_04.html

buda sanırım oğuz beyin bahsettiği sürekli 4 çeker model ülkemizde yok iykide yok :smiley:
http://img682.imageshack.us/i/sjcar117suzuki03.jpg/

Sanırım bu kadar çok Suzuki kullanıcısı olmasına karşın XL7 kullanan kimse de yok değil mi?

http://www.youtube.com/watch?v=R-3sTYQQorc

Bunu izledikten sonra XL7'nin boş bir araç olmadığını daha çok anlıyor insan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR