Syncrocular Kaç Kişiyiz??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BGRDRC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,555

BGRDRC

Kamp I
Yer
ANKARA
Herkese Selamlar;
Syncrocular kaç kişiyiz öğrenmek,Hem Ankara hem de diğer şehirlerdeki arkadaşlarla tanışmak istedim.Umarım daha önce açılmamış bir konudur.Sadece T3,T4'ler değil Golf,Passat vb binek araç sahipleri hatta 4Motion sahipleri de yazabilirler.Önemli olan tanışmak..İlk ben başlıyayım bakalım kaç kişiymişiz...
1-Buğra Darıcı(BGRDRC) 100.Yıl/Ankara VW T4 Kombi L,Syncro (0533 391 40 81)

Etiketler
Ynt: Syncrocular Kaç Kişiyiz??

1-Buğra Darıcı (BGRDRC) 100.Yıl/Ankara VW T4 Kombi L,Syncro (0533 391 40 81)
2-Levent GÜNGÖR (güngör) Üsküdar VW T4 Syncro

Merhaba Levent Bey;
Çok memnun oldum...Maşallah aracınız çok güzel gözüküyor..Ben de resim ekledim ancak nedense gözükmüyor..Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Evet arkadaşlar yok mu başka syncrocu..Herhalde sadece iki kişi değilizdir ???

Olcay bey hoşgeldiniz...Çok memnun oldum..
Bu arada resim yüklemeyi becerebildim ;D

Buğra bey az bulunan araç olduğundan buraya yansımasıda çok kısıtlı olacaktır.
Aracınızı kullanım şeklinizide paylaşırmısınız. www.syncroturk.org sayfasınıda incelediğinizi umarım.
Levent

1-Buğra Darıcı (BGRDRC) 100.Yıl/Ankara VW T4 Kombi L,Syncro (0533 391 40 81)
2-Levent GÜNGÖR (güngör) Üsküdar VW T4 Syncro
3-Olcay TUNA (olcaytuna) Ortaköy-İST VW Golf GT mkII 1991 Syncro

Doğrudur Levent Bey.Zaten önemli olan bu ender bulunan araçları ve sahiplerini bir araya getirmek diye düşünüyorum.
Syncroturk sayfasını oldukça detaylı bir şekilde inceledim.Hatta o dönem bulduğum ve almaya niyetlendiğim bir T3 Doka(Sanırım daha önce Kağan Bey'in aracıymış) için sayfa kurucuları Mecit ve Eren Bey'den syncro özelliğini yitirmiş bu aracı tekrar eski haline getirebilmek amacıyla yardım da istemiş,hatta kendilerine Ankara'daki tanıdık hurdacılar aracılığıyla ulaşmaya da çalışmıştım ancak bir kaç kez mail atmama rağmen hiçbir dönüş vb yanıt alamadım(zaten sonrasında da araç hara sahibi birisine atlarına saman taşınması için satıldı).
Bu sayfanın kuruluş amacının ne olduğunu da çözemedim zira bu araçlara gönül veren insanları biraraya getirmek,bilgi paylaşımı ve sohbet açısından yardımcı olmak için değil de sanki orada yer alan kişilerin homepage'ı gibi gözüküyor olması açıkcası beni hem üzdü hem de sinirlendirdi.Umarım bu duygularımı değiştirecek bir gelişme olur.
Yukarıda belirttiğim gibi benim öncelikli niyetim T3 almaktı ancak oğlum ve eşimle birlikte seyahat edeceğimi düşündüğüm ve açıkcası biraz da bu araç için parça araştırma safhasında yıldığım için t4'ün biraz daha pahalı ancak daha az sorunlu ve daha güvenilirve kullanışlı olduğuna karar vererek resimdeki aracımı aldım.
Bu araçla niyetim ileride Campervan'a çevirerek hem yurt içi hem de yurt dışı geziler için kullanmak olacak(ileride birkaç modifiye de uygulamak istiyorum-Yükseltme kiti,Bf goodrich lastik,vinç,çeki demiri vb.).Tabii bunun için yeterli bütçeyi ayarladığımda ;D
Şimdilik kısa seyahatler ve günübirlik kalışlar için kullanılabilecek durumda.Ben öncelikle aracı alarak ilk adımı atmakla başlıyayım kalan kısmı parça parça tamamlarım diye düşündüm ve kolları sıvadım.
Bu noktada sizlerin ve diğer saygıdeğer Karavan Tutkunu dostların tavsiyeleri ve yardımlarını da benden esirgemeyeceğinizi umuyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...
Saygılar..

Buğra bey,Syncoturk'a yönlendirme maksadım geziler bölümündeki T4 aracı görmeniz içindi oradaki araç benim aracım. Sahip olduğunuz aracın kabiliyetleri
hakkında fikir oluşsun istedim. Mecit ve Eren yakın dostlarımdır,sizde oluşan kanaat için söyleyebileceklerim tanışma fırsatı bulduğunuzda farklı ve pozitif
düşüncede olacağınızdır. Ben 3 yıldır standart donanımlı olarak kullanmaktayım ancak aracımı 2 yıl önce kendi imkanlarımla karavan olarak tescil ettirdim.
Karavan bölümümüzü yakın takip ettiğinizi umarım,gezilerimize katılabilirseniz özellikle Bolu ve çevresinde yapılan Festival sizede yakın olacağından araçlarımız
dahil birçok konuda sohbet edebiliriz.
Levent

Geziler bölümünde Sülüklü Göl Gezisi'ndeki araç sizinkiymiş demek..Orada bir T4'ün de T3'lerin gidebildiği yerlere gittiğini görmek çok güzel ;D Yanlış anlaşılmasın Mecit ve Eren Bey'e karşı bir tavır almış değilim(ki tanımadığım insanlara karşı tavır almak hiç bana göre değil).Ancak tüm çabalarıma rağmen hiçbir yanıt alamamak bu kadar güzel düzenlenmiş bir sayfa hakkında haklı olarak bu tip düşüncelerimin oluşmasına yol açtı. O dönemde keşke en azından yardımcı olamıyoruz gibi bir cevap verselerdi ben de başka kaynaklara ulaşmaya çabalardım.Neyse belki de böylesi hayırlı olmuştur.t3 yerine t4 kısmetmiş ;)Dediğiniz gibi ben de kendilerini tanıdıkça düşüncelerimin değişeceği fikrindeyim..
Sizin için bir sakıncası yoksa özelden GSM numaranızı verirseniz sevinirim.Zira kendi imkanlarınızla karavan ruhsatı almış olmanız ve aynı tip araçlara sahip olmamız nedeniyle ilerideki süreçle ilgili bazı sorularım,düşüncelerim konusunda sizden alacağım cevap ve fikirler benim için son derece önemli.
Gezileri/organizasyonları mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.İmkanım olduğunca katılmayı,sizlerle tanışmayı çok isterim.
Selamlar..

Levent Abi;
Bildiğin diğer Syncrocuları da yukarıdaki listemize eklesen en azından bi hacim kazansa listemiz..Baksana kimseden çıt çıkmadı ;D

Buğra, listeye eklenme konusunu herkesin kendi isteğine bırakmak daha uygun olur düşüncesindeyim.
Levent

Eyvallah Abicim..Bi fikir olarak sunmuştum sadece.. :D Ayarlayabilirsem yarın Hikmet Bey'in yanına bir uğrayacağım...Hem de tanışmış oluruz kendisiyle..

Aranıza benide alırmısınız?
Gün itibari ile Suzukime veda edip T4 Syncro alma hevesine kapıldım. Konu hakkında hiç bir bilgim yok. Suzuki derseniz konuyu neredeyse bitirmiştim :D Vitaralardan 3k, 5k, otomatik, manuel, benzinli, dizel. Grant Vitaradan Grant Vitara, XL7 ve ufak kahve fincanım Jimny :smiley: Hepsinin sahibi oldum kullandım Hatta şimdilerde suzuki forumundan heves ederek aldığım Vitara HDI ile gün geçiriyorum. Suzuki 4x4 konusunda soracağınız bir şeyler varsa buradayım :smiley: syncro konusunda cahilim ???
Ama yazın yapmayı hedeflediğim karadeniz turu için syncro almam gerektiğine http://www.furgovw.org/index.php?topic=131925.0 adresinden sonra karar verdim. ;D Bu arada sitenin adminlerinden biriside sanırım Türk.

Mümkünse T4.
Bu bağlamda syncro sürekli 4x4 müdür( başka bir değişle AWD)? 100km/L yakıt nedir? Malum 6 ayda bir pamuk eller cebe durumunda ödeme miktarı nedir gibi bayat sorularım olacak.
İlginiz için şimdiden teşekkürler. Selamlar

İlhami bey,mesajınızı yeni gördüm.
Syncro T3 ve T4 modelde üretildi T5 4 Motion olarak üretiliyor. Benim aracım T4 Türkiyeye ençok gelen seriden. Avantajı karavan olarak düzenlenebilmesidir.
Orijinal T3 ler Benzinli boxer motor olarak gelmiş. T4 ler çok azda olsa benzinli var benim araç dahil çoğunluk 2.5 TDİ motor 2003 model piyasada çok 4WD
olarak viskoz kavrama ile çalışan sistemi var ayrıca T3 ve sipariş ile gelen T4 modelde dif.kilidi var. 100 km yakıt 90 km sabit hızda 7-7.5 litre civarında vergi olarak
6 ayda 160 TL bu yılda yapılan zam kadar artış olacaktır. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Levent

Levent bey ilgi ile beklediğim cevabınız için çok teşekkürler.

İnternetten araştırdığıma göre şu anda satılık sadece bir tane var :( Bu arada internet satılık oto kavramım sahibinde.com dan ibaret :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-volkswagen-transporter-syncro/detay

Motorlu taşıtlar vergisi bedeli hiç düşünmediğim kadar ucuzmuş. Sevdim ben bu işi :smiley:
Bu bağlamda mümkünse kısa şasi 2.5 T4 syncro arayışım sürmektedir. Duyum aldığınızda bildirirseniz sevinirim. Bende bir yandan aramaya devam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR