1999 model T4 2.5 2 yıl keyifle ailece ve arkadaşlarımla kullandım. Konaklamalar çok pratik yaz kış hafta sonları vs
+ yönleri paylaşıyım
ilk defa minübüs kullanmama ragmen araç seri ve parkta zorlanmadım.
Araç alınca ilk iş starmax 4 mevsimlik lastik taktım asfalt, rampa hafif arazi kullanımı gayet iyi 2.5 olması şiddettle tavsiye ediyorum.
4 yetişkin yatak konforunda yatma imkanı 1 dk içinde açılıp toplanabiliyor. Çok yoruldun çek saga dinlen
Webosta vardı aracımda kış aylarında sogukta tavan açık halde hiç üşümeden kaldık. yakıt depodan kokluyor.
Mutfak kısmı musluk tezgah dolaplar vs başarılı
Motora gelicek olursak bendeki 260 bin km sattım ancak ben 3. sahibiydim bundan önceki sahibi hikmet bey bi önceki tanığı bir arkadaşıydı. Bakımlarını İstanbulda oturmama ragmen Hikmet bey götürüyordum sağolsun bütçe ve zamanda kolaylık oluyordu. Tabi yolda gezerek gidiyordum
Size tavsiyem bu tür araçları tanıyan birilerine götürün çok kuracalıyorlar.
Tente bursadan rhino firmasından aldım kesinlikle olmazsa olmaz güneşten hafif yagmurdan koruyor.
Yakıt sarfiyatı 35-40 krş
T3 şekli iyi ama motor prb vs derken T4 motor daha agır basıyor
Bu araçlar yaklasık 20-30 yıllık araclar ufak tefek sıkıntıları olucak normal sıfır araclarda bile anlamsız arızalar çıkıyor.
Gelelim - yönlerine
buzdolabı anlamsız çünkü 3 sistem tropikal buzdolablarına et vs koyulmuyor. Ama içicekleriniz ve kahvaltılıklar sogutması yeterli.
Musluk sadece dus almada arkada kullanıyordum bulasık vs cok az ıcerde kullandım pekde gerekli degil
arkada emniyet kemerleri olmadıgı için hep yavaş gidiyordum.
Mtv 600 civarı sanırım yıllık ama trafik sigortası biraz pahalı
2.el fiyatları biraz pahalı
klima olmaması vantilatorler aldım iyi oldu ama biraz ses kafa yapıyor
4 x4 var inanılmaz ucuk fiyatları var cok aradım ama nafile
Sonuç olarak 4 mevsim hafta sonları gezileri ve 1-2 haftalık geziler için ideal az yakıt güçlü motor ve iyi bir ustanızlada kontak halinde olursanız bakımlar konusunda sıkıntı yasamazsınız. Tavsiye ederim Herkesin karavan anlayışı farklı olabilir örnegin kiminin bisiklet tutkusu vardır aracınız ona göre dizayn edersiniz kimi gezer kimi dagcıdır vs bu nedenle öncelikle siz nasıl bir hobiniz var ona göre aracınızı dizayn etmeniz tavsiye ederim
Bol gezmeler.