Takoz Bağlantısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan destroyer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,230

destroyer

Yeni Üye
Elimde zetagi b150 takoz, pan wattmetre mevcut fakat ikisininde arkalarında bir anten ve bir transmit girişi var ayrıca bağlantı kablolarıda elimde var
Sorum;
1. Ben bunları nasıl cb sistemine bağlıyacağım
2. Sadece takozu sisteme bağladım mandallama yaptığımda takozdan çat çut tarzı sesler geliyor ve 20 amper gücündeki güç kaynağımdanda uğultu benzeri ses geliyor patlamasından korkup kapattım :smiley:
Yardımcı olacak ağabey ve kardeşlerimi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Takoz Bağlantısı

Sorum;
1. Ben bunları nasıl cb sistemine bağlıyacağım

Bilmenizi beklerdim.

"Takozun" arkasında iki anten jackı var. Birinde TRX yazabalir (trans. da yazabilir) telsizin çıkışını buraya bağlıyorsunuz kısa bir kabloyla. ANT yazan jacka, anteninizi bağlıyorsunuz.

2. Sadece takozu sisteme bağladım mandallama yaptığımda takozdan çat çut tarzı sesler geliyor ve 20 amper gücündeki güç kaynağımdanda uğultu benzeri ses geliyor patlamasından korkup kapattım :smiley:

Normaldir. Telsizden sinyal gelince röle devreye giriyor (telsizden gelen sinyali alıyor, güçlendirip, antene giden kabloya veriyor).

"Takoz"un kaç amper elektrik çektiğini biliyor musunuz? Kaç wattlık "takozunuz"?

20 Amper sürekli mi qeak mi? :smiley:

Telsiz de o adaptöre bağlıdır. Diyelim ki 10 Watt olsun çıkışı. O da birazcık amper isteyecek. "Takozunuz" da birazcık amper isteyecek. Adaptörünüz de üstünde istediği kadar 20 amper yazsın, onu veremeyecektir.

Yardımcı olacak ağabey ve kardeşlerimi bekliyorum.

"Takoza" gerçekten ihtiyacınız var mı? Bir düşünün.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR