dedsadinamo
Yeni Üye
<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 11623" data-quote="orsaalabanda" data-source="post: 744362"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=744362"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-744362">orsaalabanda' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
<b>Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı</b><br />
<br />
<br />
<br />
Burada küçük bir düzeltme yapmak gerekiyor. Eberspacher D2'nin kullanım kılavuzunda 1500m. ve üzeri rakımlarda çalışmayacağı belirtiliyor. Ama biliyorsunuz ki bu konu ilk kez benim tarafımdan dile getirildi. (Öncesinde başka bir konu içerisinde "bartek" arkadaşımız da değinmiş ama gözlerden kaçmış.) Ben başlığı açtığımda en iyisi olarak bildiğimiz karavan üreticileri dahi bunu bilmiyordu. Neden?... Çünkü kullanıcılardan bu yönde şikayet gelmemişti. Neden?... Çünkü D2'yi 1750 m. rakımda sorunsuz kullandığını söyleyen kullanıcılar da vardı. Halen de var...Belki benimki de 1600 rakımda çalışacak, bilmiyorum. Bu konuyu üreticilere sorduğunuzda aldığınız cevap; "Allah, allah... Sorunsuz çalıştıranlar var... Çalışması gerekir ama..." oluyor. Yani uygulayıcıya ve satıcıya sorarsanız her rakımda çalışır. Neden böyle diyorlar? Çünkü bilmiyorlar. Belki D2'ye de küçük bir müdahalede bulunarak çalışması sağlanabilir. Çünkü bunun önünde teknik olarak bir engel yok. Çünkü 5-10 dakikalığına çalışıyor. Bu sistem aslında motorun kendini koruma mekanizması. Neden?... Çünkü oksijenin az, yakıtın bol olduğu ortamda uzun süre çalışırsa kurum yapacak. Daha az yakıt pompalayan ikinci bir pompa ile bu sorun çözülüyor. Peki bu tür bir koruma mekanizması olmasaydı ne olacaktı? Belki de 5-10 kullanımdan sonra ruhuna Fatiha... Debasto'da bu tür bir koruma mekanizması olup olmadığını biliyor muyuz?... Hayır! Hatta hangi rakıma kadar çalışacağını bile bilmiyoruz. Neden?... Çünkü ayrıntılı teknik bilgi yok. Markayı savunmak için söylemiyorum ama 350-400 TL.'na alınabilecek ikinci pompa ile D2 3000m. rakıma kadar çalışabiliyor. Debasto bunu yapabilecek mi?... Muhtemelen "hayır". Muhtemelen diyorum ve bu ön yargı değildir. Çünkü elimizde teknik veri yok.<br />
<br />
İkinci konu için ise dijital göstergenin çok önemli bir avantaj olduğunu ilk mesajımda zaten yazmıştım. O zaman üreticinin şunu yapabilmesi gerekir; "Manuel termostatlı olarak bu ürünün fiyatı 500 TL.dır" diyebilir. O zaman biz de daha sağlıklı "fiyat-performans" ilişkisi kurabiliriz. O zaman belki "yarı fiyatına" olduğu için risk alanlar çıkabilir. Ben kendi adıma bu riski yine de üstlenmem. Çok param olursa yerli üretimi desteklemek için bir tane alır ve birisine hediye ederim. Ama yine de aracıma takmam. Ta ki uzun süre kullanılıp kalitesini ispatlayana kadar...
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote></div>