Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Selamlar,
Yaşım artık emekli olup gezmeye müsait ancak gençliğimdeki gibi çadır bile kullanmadan gök kubbe altında uyuyamayacak kıvama da erdi. Bir camper yapmaya karar verdik. 5 yıldır üyesi bulunmama rağmen ilk kez yazdığımdan, önce burayı ziyaret etmeye karar verdim. Son bir aydır ilgili başlıkları okuyorum ve gerçekten çok faydalandım. Okuduklarımın ışığında bir PSA araç edinmeye karar verdim, muhtemelen 2007 Ducato olacak. Karar vermekte zorlandığım ise boyut. Uzun süreli seyahatlerin (3-6 ay) yanında dağ yollarında da rahatlıkla kullanabileceğim, en rahat bir şekilde şehirlerde de park edebileceğim bir araç olsun istiyorum. Geçmişte kullandığım en uzun araç 4,5m Defender 110 du. Ducato 12m3 lük 2007 bir aracın 5,5 m civarında olacağını tahmin ediyorum. Araç boyu bilgisine ulaşamadım, bilen var nı?.
İkinci konu ise 12 m3 lük bir aracın uzun süre yaşamak için biraz küçük olması, ancak 13-15 m3 araçlarında çok uzun olması. Çeşitli yabancı sitelerde oturma grubunu slide out uygulamasıyla park halindeyken aracın dışına taşırdıklarını, kullanımda ferah bir orta mekan yarattıklarının örneklerini gördüm. Aranızda bu tür bir uygulamayı denemiş olan var mı?
Sevgiler saygılar,