Herkese merhaba,
Kocaeli'den 43 YAŞINDA , biri kız biri erkek 8 ve 6 yaşlarında iki çocuk babası olarak sevgiler saygılar.
Birçoğumuz gibi karavan tutkum var , yaklaşık 3 senedir bu işle ilgileniyorum yani çok da eskiye dayandığı söylenemez. Başlangıcı da yine bu siteden sayın Mustafa YETİM'in yol , gezi hikayeleridir. Kendisinin 2 çocuğuyla ve eşiyle yurtdışından karavan kiralayarak gerçekleştirdiği gezi benim kendimi sorgulamam sürecindeki virajlardan biridir . Daima çocuklara nasıl daha iyi bir hayat yaşatırız düşüncesinin peşindeyiz birçoğumuz. Bu yüzdendir ki çocuklarıma tablet bilgisayar, cep telefonu vs almadım , çok şükür henüz bilgisayar oyunu vs oynatmadım , evde televizyon açmayız , belli birgün sinema günleri var , bazen de sadece çocuklara yönelik 1-2 program seyrederler. Gıdalara dikkat etmeye çalışırız , doğayla iç içe büyütmek için biraz da olsa anne baba olarak çaba sarfederiz. Kocaeli'den İstanbul'a tiyatroya götürürüz. Bursa'ya Teknoparkta deneylere götürürüz. İmkanlar elverdiği müddetçe kayak öğretebilmek için Ilgaz'a , Uludağ'a hatta EUR böyle çılgın değilken Avusturya'ya götürmüşlüğüm vardır. Hepimiz böyle değil miyiz , önce evlatlarımız iyi olsun , onlar herşeyin iyisine imkanlar ölçüsünde kavuşsun. AVM'lere sıkışsınlar istemeyiz.
Tabii insanın kendini de ihmal etmemesi lazım , kendimiz mutlu değilsek ailemize , çevremize de faydamız olmaz sanırım. İşte bu sebeple bana gına getiren 5 yıldızlı herşey dahil animasyonlu açık büfeli otel tatillerinden ne şekilde sıyrılayım diye düşünürken karavan hep aklımın bir köşesindeydi. Aslında 2 - 3 senedir de sırf çocuklar su kaydırağı , çocuk havuzu vs tatmin etsinler diye gidiyordum.
Ancaaaak ... Mustafa Bey'in bir cümlesi bile bende iz biraktı.. "çocuklarımın farklı kültürlerden yabancı çocuklarla yanyana gelmesi bence çok faydalı oldu" Bunu elbette biliyordum , tabii ki değişik kültürleri tanımasının yararları tartışılmazdı ama bu cesareti yani karavana çocukları koyup haydi bismillah yola çıkmayı biryerden görmem gerekiyordu işte bu da Mustafa bey sayesinde oldu.
Bu konuya daha sonra ilgili konu başlıklarında değineceğim. Burada sanırım sadece kendimi tanıtsam yeter
Henüz karavanım yok , 6 kişiye kadar konaklayabileceğim bir karavan peşinde araştırma ve bu siteden de çok şey öğrenme aşamasındayım. Şimdiye kadar çektiğim römork sadece 5.5 metre tekneyi Karamürsel'den Urla'ya oradan da Bodrum'a Nissan Pick Up ile çekerek götürmekten ibaret
Ne iş yapıyorum ? Otomobil , kamyon , otobüs , traktör vs lastiği üreten firmalara (Brisa , Sumitomo , Petlas vb) makina parçası , lastik üretim kalıp parçaları vs yapan bir firmamız var 3 ortak çalışıyoruz. Ben makinacı değilim aslen ama biraz kafam basar biraz da tamir tadilata yatkındır elim . Klasik otomobil hastalığını yaklaşık 25 sene taşıdım , en sonunda 63ümü de satarak karavan yolunda bir adım attım.
herkese iyi günler dilerim.