Tanzanya- Zanzibar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,617

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhabalar değerli arkadaşlar,
2013 yaz tatili gezi planımla yine karşınızdayım. :smiley: Bu sefer bomba gibi geldim. Dün itibarı ile 29 haziran- 6 Temmuz arası planladığımız Tanzanya ve Zanzibar Adası için uçak biletlerimizi almış bulunmaktayız. Bugün itibarı ile de otel- yeme içme- gezilecek yer vs. araştırmalarıma başladım. Serengeti safari alanı, baharat ormanı, tropikal meyvalar, göz alabilğine kumsallar,yunuslarla yüzme .... araştırdıkça heyecanım artıyor. Daha oldukça vakit var ama Allah ömür verirse vakit su gibi akıp gidiyor. Daha önce Afrika tecrübesi olanlardan her konuda önerilerini bekliyorum. Gezi yazımızda buluşmak üzere.

Etiketler
Ynt: Tanzanya- Zanzibar

Birkaç yerde sıtma aşısı yapılması gerektiğini okudum. Gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç olup olmadığı hakkında bilgisi olan var mı?

selamlar

Bir arkadaşım tanzanya'da çalışıyor.Bilgi almaya çalışacagım.

Merhabalar,
geçen ay bir arkadaşım afrikaya iş seyahatine gitti.
sarılık ve sıtma aşıları tamamlayıp ondan sonra seyahate çıkmıştı.
umarım yardımcı olur,
iyi günler
selamlar

Tanzanya'da yaşayan birinden bilgi almayı çok isterdim. Pek gidilen bir yer olmadığı için internette bilgi de az. Tanzanya'da gezilecek yerleri araştırıyorum. Hiç ayrıntılı bilgi vermemişler. Yemekleri hakkında neredeyse hiç bir şey yok.
Aşıları İstanbulda hava alanında da yapıyorlarmış ama daha önceden burada yaptırsak daha mı iyi olur? Ya da yaptırmasak çok mu riske girmiş oluruz?

sıtma aşını önceden yaptırın, bu aşı herkese iyi gelmiyor, öyle olursa yolcuk başında çok sıkıntı çekersiniz. eğer gideceginiz bölgede 100% gereklilik yoksa, anında alabileceğiniz haplar var, tabiiki sıtmaya yakalandığınızı anladığınızda hemen almanız gerekiyor. ben öyle yapmıştım.
tarık

İnternette İzmirli bir doktorun eşi ile yaptığı Tanzanya ve Zanzibar gezisini ayrıntılı olarak anlattığını hatırlıyorum..Konaklamanın ve balık yemeklerinin ucuz, içkinin pahalı olduğunu hatırlıyorum.....Linki bulmaya çalışayım :smiley:)))

euphrat' Alıntı:
sıtma aşını önceden yaptırın, bu aşı herkese iyi gelmiyor, öyle olursa yolcuk başında çok sıkıntı çekersiniz. Eğer gideceginiz bölgede 100% gereklilik yoksa, anında alabileceğiniz haplar var, tabiiki sıtmaya yakalandığınızı anladığınızda hemen almanız gerekiyor. ben öyle yapmıştım.
tarık

Hapı hiç duymamıştım. Biraz araştırayım.Aslında aşının gerekliliği konusunda da tereddütteyim. Sinek kovan ilaçlar yeterli olmaz mı acaba? Zanzıbar artık oldukça turistik bir yer, sıtmanın da önlemini almışlardır diye umuyorum.

tommycan' Alıntı:
İnternette İzmirli bir doktorun eşi ile yaptığı Tanzanya ve Zanzibar gezisini ayrıntılı olarak anlattığını hatırlıyorum..Konaklamanın ve balık yemeklerinin ucuz, içkinin pahalı olduğunu hatırlıyorum.....Linki bulmaya çalışayım :smiley:)))

İnternette bulduğum gezi yazılarını okumaya başladım. Yeme içme konusunda pek bilgi yok. Sizin linki merakla bekliyorum.

27ocakta aksilik cikmazsa insallah tanzayada olacagiz.. hem ev arkadasaimi gorecegim hemde bolbol safari ve okyanus dolu bir tatil yapacagim..
bu hafta tatil planimin algoritmasini cikarinca yazarim buraya.. donustede devami insallah.. asi sart gibi gozukuyor.. vize sorun degil haalaninda aliniyor.. otel olayi biraz karisik.. ya cok ucuz yada yuksek fiyatli otel var gibi :smiley:)

sman' Alıntı:
27ocakta aksilik cikmazsa insallah tanzayada olacagiz.. hem ev arkadasaimi gorecegim hemde bolbol safari ve okyanus dolu bir tatil yapacagim..
bu hafta tatil planimin algoritmasini cikarinca yazarim buraya.. donustede devami insallah.. asi sart gibi gozukuyor.. vize sorun degil haalaninda aliniyor.. otel olayi biraz karisik.. ya cok ucuz yada yuksek fiyatli otel var gibi :smiley:)
Merakla gezinizin sonunu bekliyorum.Gezi planı yapamadığımız için daha otel felan ayarlamadık. Bir de safari konusunda bir sıkıntımız var: Biz safari için Serengeti'ye gitmeyi istiyoruz ama Darusselama çok uzak. Uçakla gitsek birkaç gün kalmadıktan sonra bir anlamı olmayacak gibi.Birkaç günü oraya ayırırsak da Zanzibar'a vakit çok az kalacak. 1-2 geceden fazla safariye vakit ayırmak istemiyorum. Küçük çocuklarımı bırakarak gideceğim için Tanzanya' da bir haftadan uzun bir süre de kalamam. Darusselam'a yakın bir safari alanı daha var ama gidenler birkaç hayvan ancak gördük diyorlar. Siz safari için nereyi planladınız? Bir de önce safariye sonra mı Zanzibar'a gitsek yoksa tam tersi mi olsa? Sizin gezi planınız nedir?

1haftalık bir tür çok güzel olmayacak en azaından 10güne çıkarmaya çalışın..
Ben şu şekilde yapacağım tam netleşmedi. Oradaki arkadaşım ayarlıyor birşeyler.
3-4 ngorongoro ve serengeti turu
3-4 gün zanzibar ve gunde mikumi..1günde daresselam ;D

http://www.seyahatsagligi.gov.tr Bu siteden aşı olayını inceleyebilirsiniz..
Tanzanya da sarıhumma olayı yok. Sadece sıtma için tedbir alıyorsunuz.. Onuda hap ile yapılıyor... Eğer isterseniz tifo aşısı yapılabliyor.. Ama uzun kalışlarda öneriliyor sadece..
Vize almanıza gerek yok. Havaalnında 50dolara sağlanıyor..
Otel vs bilgilerini dönüşte yazarız artık..

Aşı olayında bir not: orada yaşayan arkadaşım yaptırmıyor.. Ancak afrikanın heryeri temiz değil.. Çoğu aşı en az bir-iki hafta önceden yapılmalı..
HAvaalnında aşı olurum diye düşünmeyin..

Gezi süresini değiştirmem mümkün değil, uçak biletlerini aldık. Çocuklarımı daha uzun süre de bırakamam. Yeşil pasaportumuz olduğu için vize sorunumuz yok.Aşıyı bir ay kadar önce yaptırmayı planlıyorum. Siz Darusselam'dan Serengeti'ye neyle geçeceksiniz ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR