Ynt: Tanzanya- Zanzibar
Dar Es salaam da gezilecek bir şey yok.. bence vakit kaybetmeyin 1haftanız olduğu için diyorum bunu...
Ucak bileti dar es salaam- kilimanjaro = 220 usd x2 = 440 usd gidiş dönüş
Ucak bileti zanzibar = 110 usdx2 = 220 usd gidiş dönüş
SAFARİ::
Kitmeden önce otel ve safari olayını halletmeniz gerekiyor özellikle safari için.. Gideceğiniz tarihlerde yer bulmaznı zor. ÖZellikle Ngorongoro da 3tane otel var. Bir tanesini geceliği 1500$ dı ;D biz Serena da kaldık muhteşem bir otel ve daha ekonomik fakat oradaki bir tanıdığın numarasını vereyim rehberler için bilgi gönderir.. baştan onu ayarlasaydım oteli çokdaha ucuza ayarlayablilyrmuşum orda öğrendim.. gittiğin otelden rehber bulmak mümkün ama çok pahalı 500-600$ istiyorlar.. mesela aslanlara daha fazla yakından bakacaksan bi 200$daha istiyorlar uyanıklar ;D
biizm rehber Leonard isminde konuşkan ve eğlenceli bir siyahtı.. kulakları ve sezileri süper bütün aslan-çita fil ne varsa buldu götürdü çünkü mbinlerce km lik bir alan bulmak kolay değil.. hatta birazda şans işi. Eğer ingilizce sorunu varsada önemli değil adamda hertürlü işaret dili var ben şahit oldum ve güvenilir

)
zaten güvenlik hiç sorun olmadı orada.. Uçakla daressalamdan klimanjaroya uçtuk ordanda 3saatlik yolculoukla safari bölgesine ulaştık.. mesafeler uzun olduğu için bir gece kalmak biraz yoracak.. 2gece kalıp 2-3 tane safari mekanına gidilebilir hepsi farklı...
Zanzibar::
Zanzibarada uçakla gittik.. feribotta var çok kalabalık inanılmaz ayrıcada size şöyle bir tavsiye vereyim safariden direk uçak var aktarma yapmayın daha ekonomik olur ben aktarma yaptım boşuna ..
Zanzibarda 2yada 3gece yeterli.. isterseniz bir tur sıralaması yaparız beraber.. bir konuda ulaşım.. ben rehber sayesinde Muhammed ismin bir şöför kiraladım taksisiyel heryere götürdü günlük 30lira gibi bir paraya.. her saate aradım hemen geldi gezdirdi. araçsız gezmek zor.. şehir merkezinde kalırsanız birkaç temiz otel kartını aldım.. ben La gemma del est de kaldım bir gece ama cennet gibi bir yerdi.. 2kişi 460$ verdik biraz koydu açıkçası benim limitimi çok aşıyor fakat hayatta 2.defa gidibilirmiyizki kıyamayayım paraya ;D 72şehir 6ülke dolaştım böyle otel pek yok sanırım..
Özet olarak kaba bir hesapla Türkiye uçak gidişi hariç herşey iki kişi 9gün 2288+1000 $ patladı ... Fakat seçilen oteller günler ve safari olayına göre değişr heralde birşeyler.. Aşı olmadık arkadaşım ve 6aylık kızı orada yaşıyorlar ama onlarda hiç olmamış ..
NAsıl birşey planladığını ve tarihi ni anlatırsan iyi bir plan yapılabilr artık uzman oldum ;D
Hatta bence daressalam hiç gitmeye bile yok direk istanbuldan safari bölgesine uçakla gidilir ordan rehber alır gezdiri tekrar uçakla zanzibara.bazı öenmli tarihlere göre gidilecek bölgeyi değiştirmek lazım çünki hayvanlar sürekli göç halinde..hatta benim yapamadığım "migration" yani büyük göçe bile gidilebilr..
.kıyafet konusundada çok rahat olun Antalyaya nesıl gidiyrsan buradada aynı.. tabii safaride üşümek mümkün bir uzun kollu iyi olur

)