Tanzanya- Zanzibar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,619
Ynt: Tanzanya- Zanzibar

Merhabalar ,

Daha önce ben Guney Afrika ve Mozambık e gittigimde sadece hap almıştım , gittiğiniz gun hap alın , bir haftada toplam 2 hap almanız yeterli olacaktır . Aşı da var ama aşı bazı bünyelerde sıkıntı yaratabiliyor diye duydum onu bir araştırın hatta şöyle söyliyeyim , hap bile bir sersemletiyor adamı :smiley: ama kullanmanız şart riske girmeyin hiç , bir de diğer bir arkadaş program yazmış sanırım tavsiye olarak , Darusselam da bi gecenizi harcamayın , başkent ama gezip görecek pek bir şey yok , uçaktan indiğinizde bir şehir turu yapmanız yeterli olacaktır . Ben gitmedim şahsen ama giden çok arkadaşım var onlardan bilgi sahibiyim , iyi tatiller şimdiden : ))

Etiketler

irmscher' Alıntı:
Merhabalar ,

Daha önce ben Guney Afrika ve Mozambık e gittigimde sadece hap almıştım , gittiğiniz gun hap alın , bir haftada toplam 2 hap almanız yeterli olacaktır . Aşı da var ama aşı bazı bünyelerde sıkıntı yaratabiliyor diye duydum onu bir araştırın hatta şöyle söyliyeyim , hap bile bir sersemletiyor adamı :smiley: ama kullanmanız şart riske girmeyin hiç , bir de diğer bir arkadaş program yazmış sanırım tavsiye olarak , Darusselam da bi gecenizi harcamayın , başkent ama gezip görecek pek bir şey yok , uçaktan indiğinizde bir şehir turu yapmanız yeterli olacaktır . Ben gitmedim şahsen ama giden çok arkadaşım var onlardan bilgi sahibiyim , iyi tatiller şimdiden : ))

Teşekkür ederim Mehmet Bey, ben de Darusselam'da gezecek pek bir yer göremedim. Okuduğum gezi yazılarında da direk Zanzibar'a geçiş yapıyorlar. Hap işini de araştırayım. Dün okulda öğrencileri aşıya gelmiş hemşirelere gelmişten bir aşı da bana yapıverin dedim ama yapmadılar. :smiley: Sadece hava alanında yapılıyor o aşı dediler. O da Ankara da yapılmıyormuş. Kesin başka yerde de aşı vardır ama sınav telaşımdan ilgilenemedim.

Aşı yok aşı.. ;D
sadece isteğe bağlı sıtma hapı veriliyor.. havaalnında aşı yok seyehatsağlığı merkezlerinde var..
tanzanya için sarıhumma yok.. ben hapta almayacağım. zaten aşının enaz 2hafta önce olunması gerekiyormuş.. ama tanzanya için yapılmıyor.. yan etkileri olup kötü bir tatailde geçirebilirsiniz..
arkadaşım orda yaşıyor daha hiç aşı olmadı 3senedir..
Darusselam gezilecek bir yer yok ..
1. en önemlisi safari turları..
Ya ngorongo ya gideceksiniz yada serengetiye.. aralarında 3saat var..
yaz dönemi ekonomik oluyor çünki kış zamanı esas göç zamanı..
BEn rezervasyonumu yaptırdım. 25 ocakta gidiyoruz. 1gün darusselamda eçirip pazar günü uçakla ngorongo kraterine geçip kalacağız. otel bir kişi herşey dahil (jip turu yemekler falan filan) yer zor buldum.. 290dolar gecelik.. bir gecede mayara gölünde galiba..arabayla 1saat..
2gece kalıp zanzibara geçeceğiz 3gecede orada geçireceğiz.. zanzibarda 4-5sınıf konaklama yeri var.. Çok lüks harika okyanusa sıfır loungelar , 3yıldıza denk yerler ve pansiyonvari yerler var.. ayrıca çadırda varmış.. fiyatlar çeşitli.. birde adada gezmek için araç ve söför önemli. lazım olursa bizi gezdiren elemanın bilgilerini veririm..
ihtiyaç olursa otel bilgilerini ve gezi programınıyazarım sonra..

THY den millleirm ile biletleri aldm gende 730lira vergi ödedeik eşoğlueşekler bu devletimiz nezaman bizi yolmayı bırakcak ..
selamlar

hayırlı yolculuklar şimdiden,dönüşte resim ve tecrübelerinizi merakla bekliyoruz.

26.01.2013 – saat 04:00 sularinda arkadaşım havalimanindan alir ve Kijitonyama palace a gecilir - full pansiyon konaklama ucretsiz ( ickiler dahil) ;D ..kanakam saolsun
26.01.2013 - saat 10:00 yol yorgunlugu atilir ve kahvalti ve kahvalti sonrasi Dar Es salaam in muhtelif yerleri gezilir.
26.01.2013 - aksam yemegi denize nazir deniz mahsulleri karides, istakoz yengec, kalamar vs. ( ucretsiz )

27.01.2013 - Dar Es salaam in issiz Lost dizisinin cekildigi adasina yuzme ziyareti
27.01.2013 – Kijitonyama palace da aksam yemegi zengin Turk mutfagi (ucretsiz)

28.01.2013 – Dar Es Salaam – Kilimanjaro airport 07:10 – 08:00 ucak seyahati

28.01.2013 – Kilimanjaro – Ngorongoro - uçakla
29.01.2013 – Ngorongoro – Serengeti - yaklaşık 3saat arabayla (belki gitmeyiz buraya)
30.01.2013 – Nogongoro – Lake Manyara

30.01.2013 – Kilimanjaro – Dar Es salaam donus ( Kijitonyama Palace)
31.01.2013- Dar Es salaam – Zanzibar airport – 07:30 – 08:00 . çakla zanzibara

31.01.2013 – Zanzibar da kahvalti, Stone town gezisi, Anglican cathedral gezintisi ( eski kole pazari – slave market)
31.01.2013 – Baharat bahcesi gezintisi ( Spice tour)
31.01.2013 – La Gemma Del Est – otel konaklama ( okyanusa, beyaz kuma, havuza, ickiye doyun)
01.02.2013 – La Gemma dan ayrilis L

01.02.2013- Jozani Chwaka Bay National Park da orman yuruyusu ve adrenalin, red colobus maymunlarini gorun
01.02.2013 – kizimkazi yunuslarla yuzme ve okyanus gezintisi mercan kayaliklarinda snorkelle dalis

01.02.2013 – ocean view hotel de konaklama ve aksam yemegi

01.02.2013 – aksam forodhani yemek pazarinda gezinti

01.02.2013 – ocean view hotel- cok yoruldunuz bugun uyuyun hadi

02.02.2013 – ocean view sabah kahvaltisi

02.02.2013 – toparlanin gidiyonuz da prison island I gorelim ordan gidersiniz – Prison island

02.02.2013 – prison islanddan donus ucagi kacirmayalim

02.02.2013 – saat 16:00 zanzibar – dar es salaam

02.02.2013 – kijitonyama palace aksam yemegi ve dinlenme

03.02.2013 – 02:00 hoscakal tanzanya cok guzeldi ..

Benim gittiğim dönem yüksek sezon olduğu için iyi oteller 200-250€ civarında gecelik. Toplamda 2kişi 2500€ oluyor herşey dahil , konaklama jip geziler yemekler. (Uçakla Türkiye-DArusselam sadece 750TL vergi ödüyorum ayrıca mille aldığım için)

Ben de aşağı yukarı aynı planı yaptım.Kalacağımız süre de aynı gibi.Şimdi dört gözle sizin dönüşünüzü bekliyorum. Safari için Darusselam'dan Ngorongoro'ya uçak ne kadar? Ben de bu kratere gitmeyi planlıyorum. Bir de Zanzibara giderken deniz yolunu dönüşte uçağı kullanmayı düşünüyorum.Dönüşte bu ara ulaşımların da bilgisini rica ediyorum.
Kalacağınız otel arkadaşınızın mı? Zanzibar için deniz kenarı güzel bir otelde konaklamayı düşünüyorum. İnşallah siz memnun kalırsınız da ben de fazla aramam.
Benim gideceğim temmuz dönemi Tanzanya için kış sezonu olacak.O dönem iklimi hakkında arkadaşınızdan fikirlerini de alırsanız çok sevinirim.Bir de yeme içme konusunda bol tavsiye bekliyorum. Özellikle yerel lezzetleri merak ediyorum.
Size iyi yolculuklar, güzel bir tatil diliyorum.

Not: Böyle faydalı arkadaşları nereden buluyorsunuz ya. Benim arkadaşlarım neden hep Ankara da memur. Neden hepsinin tatil anlayışı kayınvalide- anne ziyareti ile sınırlı.Neden hepsi yurt dışı gezilerime delidir ne yapsa yeridir gözü ile bakıyor.Neden, neden, neden....Kendime yeni bir çevre mi edinsem. :(

dönüşte gerekli bilgileri yazarım elbette. o bölgede her daim sıcak ve güzel hava.. benim gideceğim dönem sıcak ve yağışlı olacak.. tabii yağmurluk gibi şeyler giymiyorsunuz çünkü o yağmur rahatlatan ve daha sonrada hemen kuruyan şeklindeymiş :smiley:)

arkadaşımın evinde kalacağız 2gece.. orda yaşıyor eşiyle..
toplamda uçak hariç 2500 dolar harcayacağız galiba.. ancak yüksek sezonda gittiğimiz için öyle.

vala arkadaş olayı şanslıyız tabi... ancak tanzanyaya gidiyoruz diyince çok az insan vaauvv diyor diğerleri neişiniz var der :smiley:)
gezi olayında bu site ve topluluk çok iyidir.. çok sayıda kafadengi insan ve yardım bulabilirsiniz..

tatilimiz biti ve donduk..

Dar EsSalaam- Ngorongo-Lake Manyara-Tarangire-Zanzibar seklinde tamamladik..

F1.JPG

Onemli konular var.. Guvenlik sorunu sehirde yok rahatca DAr es salamda ve zanzibarda gezebilirsiniz.. Ancak is safariye gelince gitmeden once rezervasyon yapmak onemli.. kendiniz yaptiginizda otel ve diger seyler pahali..
Ngorongo muthis bir yer..Encok orasini sevdim.. Serena otelde kaldik muthis otel.ANcak biraz fazla odemisiz. Oradan birkac kisiyle tanistik. Onlarin otellerde indirimi varmis megerse.. ihtiyaci olursa ozelden gondereyim numaralarini.. Nasil bir ezi planlaniyrsa ona gore dusunulebilir ancak bence Ngorongo ve zanzibar mulaka gorulmeli...
Zanzibarda La Gemma (cennet gibiydi) ve ocean view de konakladik.. selamlar

Merhabalar. Gezinizin güzel geçmesine sevindim. Fotoğraflarınız harika.Görünce heyacanım artmaya başladı.Biz iki haftadır tatildeyiz. Şimdi de otelden yazıyorum.Bir süredir bu tatilimizde ilgilendiğim için Tanzanya'ya vakit ayıramamıştım.önümüzdeki hafta orası için yoğunlaşmaya başlayacağım. Okulda yazılı telaşları başlamadan çoğu işi halletmem lazım artık.Otel tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Tanzanya'dan Ngorongoro arasında uçağa mı bindiniz? Bilet ne kadardı ve önceden mi almak geliyor? Siz mi ayarladınız yoksa tur şirketi mi ulaşımı ayarlıyor.Aşı vurulmadınız sanırım. Ülkeye girişte aşı kartı sordular mı? Yemekleri nasıl? Damak tadımıza uygun mu?Hongkong'da meyveye talim ettikten sonra yemek konusunda korkuyorum. Mesela beğendiğiniz yöresel yemekler oldu mu? Safari için hangi tür şirketini ayarladınız ve ne kadar tuttu? Bir gece safari için yeterli mi? Tatilin büyük kısmını zanzibara ayırmak istiyorum. Darusselam bir gece kalıp gezmeye değer mi? Şimdilik bu kadar. Gezi şekillendikçe sizi rahatsız etmeye devam ederim. Yardımlarınz için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Dar Es salaam da gezilecek bir şey yok.. bence vakit kaybetmeyin 1haftanız olduğu için diyorum bunu...
Ucak bileti dar es salaam- kilimanjaro = 220 usd x2 = 440 usd gidiş dönüş
Ucak bileti zanzibar = 110 usdx2 = 220 usd gidiş dönüş

SAFARİ::
Kitmeden önce otel ve safari olayını halletmeniz gerekiyor özellikle safari için.. Gideceğiniz tarihlerde yer bulmaznı zor. ÖZellikle Ngorongoro da 3tane otel var. Bir tanesini geceliği 1500$ dı ;D biz Serena da kaldık muhteşem bir otel ve daha ekonomik fakat oradaki bir tanıdığın numarasını vereyim rehberler için bilgi gönderir.. baştan onu ayarlasaydım oteli çokdaha ucuza ayarlayablilyrmuşum orda öğrendim.. gittiğin otelden rehber bulmak mümkün ama çok pahalı 500-600$ istiyorlar.. mesela aslanlara daha fazla yakından bakacaksan bi 200$daha istiyorlar uyanıklar ;D
biizm rehber Leonard isminde konuşkan ve eğlenceli bir siyahtı.. kulakları ve sezileri süper bütün aslan-çita fil ne varsa buldu götürdü çünkü mbinlerce km lik bir alan bulmak kolay değil.. hatta birazda şans işi. Eğer ingilizce sorunu varsada önemli değil adamda hertürlü işaret dili var ben şahit oldum ve güvenilir:smiley:)
zaten güvenlik hiç sorun olmadı orada.. Uçakla daressalamdan klimanjaroya uçtuk ordanda 3saatlik yolculoukla safari bölgesine ulaştık.. mesafeler uzun olduğu için bir gece kalmak biraz yoracak.. 2gece kalıp 2-3 tane safari mekanına gidilebilir hepsi farklı...

Zanzibar::
Zanzibarada uçakla gittik.. feribotta var çok kalabalık inanılmaz ayrıcada size şöyle bir tavsiye vereyim safariden direk uçak var aktarma yapmayın daha ekonomik olur ben aktarma yaptım boşuna ..
Zanzibarda 2yada 3gece yeterli.. isterseniz bir tur sıralaması yaparız beraber.. bir konuda ulaşım.. ben rehber sayesinde Muhammed ismin bir şöför kiraladım taksisiyel heryere götürdü günlük 30lira gibi bir paraya.. her saate aradım hemen geldi gezdirdi. araçsız gezmek zor.. şehir merkezinde kalırsanız birkaç temiz otel kartını aldım.. ben La gemma del est de kaldım bir gece ama cennet gibi bir yerdi.. 2kişi 460$ verdik biraz koydu açıkçası benim limitimi çok aşıyor fakat hayatta 2.defa gidibilirmiyizki kıyamayayım paraya ;D 72şehir 6ülke dolaştım böyle otel pek yok sanırım..

Özet olarak kaba bir hesapla Türkiye uçak gidişi hariç herşey iki kişi 9gün 2288+1000 $ patladı ... Fakat seçilen oteller günler ve safari olayına göre değişr heralde birşeyler.. Aşı olmadık arkadaşım ve 6aylık kızı orada yaşıyorlar ama onlarda hiç olmamış ..

NAsıl birşey planladığını ve tarihi ni anlatırsan iyi bir plan yapılabilr artık uzman oldum ;D
Hatta bence daressalam hiç gitmeye bile yok direk istanbuldan safari bölgesine uçakla gidilir ordan rehber alır gezdiri tekrar uçakla zanzibara.bazı öenmli tarihlere göre gidilecek bölgeyi değiştirmek lazım çünki hayvanlar sürekli göç halinde..hatta benim yapamadığım "migration" yani büyük göçe bile gidilebilr..
.kıyafet konusundada çok rahat olun Antalyaya nesıl gidiyrsan buradada aynı.. tabii safaride üşümek mümkün bir uzun kollu iyi olur :smiley:)

şimdilik bukadar safari fotoğraflarımı sabitdiskimi çalındığı için (uçakta veridğim bagajın içinden araklamışlar ) daha sonra ekleyeceğim

Direk safariden zanzibara gitmeyi hiç düşünmemiştim ama çok mantıklı. Millerimizi iç uçuşlar için de kullanabiliriz inşallah.direk giderek Vakit kazanmış oluruz.İç uçuşlarıda mı buradan alalım? gitmeden oteli mutlaka ayarlarız.Otel indirimi için irtibat telefonunu özelden gönderebilirseniz sevinirim.Safariyi oradan ayarlarız diyordum ama dediğinize göre onu da gitmeden ayarlamak lazım. Taksi işi çok ucuzmuş mutlaka değerlendirmeli.Bir iki hafta içinde oldukça şekillendirmiş oluruz.Yorumlarınız çok iyi oldu bir çok şey şekillendi kafamda. Dediğiniz gibi bir daha nasip olur mu bilmiyoruz. O yüzden her şey iyi olsun istiyorum.

Sizin dediğiniz gibi daha mantıklı olacakmış. Keşke uçak biletini gidiş Klimanjero'ya alsaydık. Oradan da direk Zanzibara geçerdik. En son Darusselamdan dönüş yapardık. İki uçuştan kurtulmuş olurduk. Pek araştırmadan bilet almanın sıkıntısı işte. Gidiş biletini değiştirmeye çalışuıyoruz. Az önce THY müşteri temsilcisini aradık. Acaba klimanjeroya başka bir uçak mı kalkıyor yoksa bizim uçuşa ek iç hat mı veriyorlar diye bilmiyormuş. Uçağa binmeden orada öğrenirsiniz dedi akıllı. Eğer aynı uçaksa daha kolay işimiz. Öğrenebilirsek tabii.

ucusu var direk isanbul-kilimanjaro o gorevli sallamis biraz :smiley:
otel isini neyaptiniz?
Zanzibar icin asagidakileri onerebilrim temiz ve luks oteller..
zanzibar serena,maru maru , ocean paradise, ve tabiiki La gemma .. daha ekom=nomik otelde olabilir..
ozelden teleofn numarasini be epostasini gonderdim ona sorabilirsin.. ulasim onemli orada normalde 20-30TL aliyorlar sanirim havaalnindan otele.. faka gunluk tutarsaniz 30-40TL ye halledebilirin gezi isini..her aradigindan gelip aliyor isedigin yere birakiyorlar,, ilk gun biraz dolasip baharat turuna gidin.. ardindan stone town (sehir merkezi) sonrada otele gecersin.. dalis seviyorsaniz muthis yerler ve ayrica yunuslarla yuzme imkanida var..
safari konusunu mutlaka gitmeden halledin daha ekonomik ve garanti olur.. Serengeti ok buyuk bir yer bence orasini tercih etmeyin en 1hata takilmak lazimmis.. Ngorongoro ve tarangire muthis safari icin.. otel olayini 2geceden fazla planlamayin safari icin hem pahali hemde gerek yok zaten..
ucaklarda cok dikat edin anons faln yok bi bakmissiniz ucak kalkmis daha 20-30dakika var anans bile yapmamsilar :D
kesinlikle bagaja degerli birsey vermeyin yaniniza alin.. ayrica zanzibarda herkese `selamun aleykum` diyin cok faydali ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR