Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum ve Deniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 359
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,633
Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Sabah erkenden bir taksi çağırıp Nungwi bölgesindeki otelimize gittik. Nungwi'ye geçmeden aslında tatilin son günü Stone Town tekrar döndüğümüzde gezdiğimiz bir pazar yeri vardı. O pazarın fotoğraflarını da buraya ekliyeyim de parça parça olmasın.
Pazarda satılan mallar sanırım Türkiye'de 50 yıl önce satılıyordu.İnsan hem çok üzülüyor hem de buralarda doğmadığı için şükrediyor.

IMG 4141 Large


IMG 4074 Large


IMG 4076 Large


IMG 4080 Large


IMG 4065 Large
 

Etiketler


Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Öncelikle bu başarılı yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim, biz gibi gezginleri daha da teşvik ediyorsunuz, yazınızı büyük zevkle okuyor ve takip ediyorum. Avrupa ve Asya'dan sonra Afrika'ya gitmek hep aklımdaydı ama eşimi ikna etmekte zorlanıyordum, sanırım artık sizin yazınızı ve cesaretinizi görerek ikna olacaktır. Ben 2014 ocak ya da yaz için Tanzanya'yı planlamaya başladım bile ;D

Sizden müsait bir zamanınızda yanıtlamanız üzere birkaç sorum olacak. Öncelikle Safari turunu yaptığınız firmanın iletişim bilgilerini ve Zanzibar'da sizi taşıyan taksi sürücüsünün iletişim bilgilerini özelden gönderebilir misiniz? Ayrıca tur şirketi Kilimanjaro Dağı tırmanışı için ayarlamalar yapıyor mu?

Gezileriniz ve notlarınızın devamı umudu ile iyi geceler diliyorum.
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Çok doğru bir karar vermişsiniz bence. insanın ömründe bir defa da olsa Afrika'yı görmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan gittikten sonra endişe ve korkularının büyük çoğunluğunun yersiz olduğunu anlıyor. En azından Afrika'ya gideceğimi söylediğim herkesin ilk yorumunda olduğu gibi ortalıkta insan yiyen yamyamların olmadığı kesin. Ben en çok temizlik konusunda endişeleniyordum ama kaldığım oteller geçen hafta Prag'da kaldığım otelden çok daha temiz ve güzeldi.Size bir şeyler satmaya çalışan insanlar hariç rahatsız eden hiç bir şey yoktu. Onlar da çok yapışkan değillerdi. En azından bir şey satmadan para isteyen kimseyi görmedim. Geçen sene Fas'ta o kadar çok dilenci vardı ki bıkmıştık. Burada dilenen kimse yoktu. Eminim iyi araştırırsa eşiniz de endişelerinin yersiz olduğunu anlayacaktır.
Mevsim olarak temmuz- ağustosu tavsiye ederim. Haziran sonuna kadar yağışlı sezon devam ediyor. Ocak gibi de orada yaz olduğu için çok sıcaklar rahatsız edebilir.Bir de ocakta hayvanların göç rotası Kenya oluyor. Bu kadar çok hayvan göremeyebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve paranız varsa Serengeti parkını da görün. Leoparlar orada yaşadığı için biz göremedik. Tabi hayvan yoğunluğu oarda daha fazla.Dağ tırmanışı hakkında bilgim yok. Vakit olmadığı için araştırma yapamamıştım. Ama çok güzel bir deneyim olacağına eminim. İnşallah çocuklar büyüyünce.
Bizi gezdiren şöförün adı Hüseyin. Hüseyin'in GSM numarası +255 777410511. Akşamdan aradık bizi almaya geldi. Az sonra anlatacağım baharat turunu da o ayarladı ve götürdü. Oradan da Nungwi deki otele götürdü. Neredeyse gün boyu gezdirip 20-30 lira alıyorlar. Son günümüzde de bir taksi bizi adanın bir ucundan diğerine iki saatte götürdü.Biz yunus turu yaparken 3-4 saat bekledi. sonra şehir merkezine götürdü ve iki ayrı pazarda gezerken saatlerce bekledi.En son hava alanına götürdü.Aldığı para 40 lira bile yoktu. Taksi işi gerçekten çok ucuz. Sadece önceden pazarlık yapmak lazım.
Safari şirketimiz ROY safari.En az on şirket arasından en iyi fiyatı bu verdi. Biz kendi planımızı yapıp teklif istedik. Her şeyinden memnun kaldık. http://www.roysafaris.com/ sitesindeki iletişim bilgilerini kullandık. Mail yolu ile anlaştık. Zaten otel de bu şirketin kendi oteli. Siteden dağ tırmanışı ile ilgili bilgi de albilirsiniz. Zanzibar için de teklif alabilirsiniz. Hem hiç bir şey ile uğraşmadan rahat edersiniz. Maddi sıkıntınız yok ise çok daha lüks safari alternatifleri de var. Örneğin safari alanı içinde gecelik 1500 dolara bile konaklayabilirsiniz.Tabi çadırda da kalabilirsiniz.Nerede kalırsanız kalın çok eğleneceğinize eminim.Umarım biz de zevkle sizin anılarınızı okuruz.
 



Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Zanzibar adasına gelip de baharat bahçelerine uğramadan olmaz.Sabah bizi otelimizden alan Hüseyin önce bir baharat bahçesine götürdü.Şehir merkezine 15-20 dakika mesafede bir bahçe.Adanın en yüksek yeri dedi ama yükselti farkedilmeyecek kadar azdı.Yüksek olduğu için biraz daha serinmiş. Kişi başı 11 dolar ödedik.Yirmi kadar böyle tur düzenleyen bahçe varmış. Bahçede iki kişi bizi gezdirerek her bitkinin ve meyvenin ne olduğunu, nasıl yetiştiğini ,soyunu sopunu anlattı.Hepsininden bir parça koparıp, tattırıp koklattı.bazen ağacın tepesine tırmanıp aşağı bir meyve atıyor. Diğeri de bize yapraklardan şapka ,çanta , kravat,kolye vs. yaptı. Onları yapana bahşiş verdik. En çok eğlendiğimiz yerlerden birisi de burası oldu. Rehber çok eğlenceliydi. Sürekli soytarılık yapıp durdu.2-3 saat kadar sürdü bu tur. Zanzibardaki baharat üretimi ile ilgili netten bir bilgi.
"Umman Sultani 1818′de Zanzibar’da Zencefil üretilmesi emrini vermiş, yüzyılın ortasına gelindiğinde dünyanın en büyük üreticisi Zanzibar’mış. Buna ek olarak yanında tarçın, vanilya, kırmızı biber ve kara biber türleri adanın tropik ortamında çok hızlı gelişmişler. Adanın diğer geleneksel ihraç ürünleri olan köle ve fildişi baharat yanında küçük kalmış. Zanzibar, 19 yüzyıl sonlarına doğru ‘”Baharat Adası” adıyla da anılmaya başlamış."

DSC 3369 Large


DSC 3335 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Bu meyve yenmiyor. İçinden çıkan çekirdekler ezilince kırmızı bir boya çıkıyor. Kozmetik olmadığı zamanlarda bu boya ile kadınlar makyaj yaparlarmış.

DSC01503 Large


DSC 3435 Large


DSC 3436 Large


DSC 3439 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Yıldız meyvesi. Sulu sulu çok güzel bir tadı var. Çocukluklarında oyuncakları olmadığı için bu meyveyi yüzlerine yapıştırıp oynarlarmış.

DSC01475 Large


DSC01473 Large


DSC 3385 Large


IMG 2892 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Güneye gidenler ülkemizde'de bolca görmüştür. Muz ağacı bir kere meyve veriyormuş. Sonra kesiyorlarmış. Dibinden çıkan sürgün bir sonraki sonraki meyveyi veriyormuş. Zanzibar'da 200 çeşit muz yetişiyormuş.

DSC 3397 Large


DSC01485 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Karabiber. Sarmaşık gibi bir bitki. Beyaz biber, kara biber dediğimiz aynı bitkiymiş. Toplanma zamanına göre rengi değişik oluyormuş.Olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulursa karabiber, olgunlaştıktan sonra kabukları soyularak kurutulursa beyaz biber elde ediliyormuş. Zanzibar'da ilaç niyetine ve anne sütünü artırmak için de çok kullanılıyormuş.

DSC 3417 Large


DSC01490 Large


DSC01489 Large
 



Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Yanlış hatırlamıyorsam bu kökten çıkardığı zerdeçaldı. Tadına bakılmıyormuş aslında. ama ben ısırınca gün boyu sapsarı dişlerle gezdim. :smiley:

DSC 3427 Large


DSC01498 Large
 


Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Jackfruit benim yediğim en güzel meyvelerden biriydi. Dubai'de yediğim korkunç durian deneyiminden sonra çekinerek tadına baktım am meyvenin tamamını neredeyse ben yedim. Ananas ile muz arası bir tadı var. Dünyanın en büyük meyvelerinden biriymiş. 35 kiloyu bile bulabiliyormuş.

DSC01467 Large


IMG 3015 Large


DSC 3407 Large
 


Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Bu hörgüçlü ineği hiç unutmayacağım. Hayvan beni görünce delirmiş gibi saldırıya geçti. Alahtan bağlıydı. O kadar korktuk ki ağaçların arasından dolanmak zorunda kaldık. Hayvan beş dakika sakinleşemedi. Adam hamile bir hayvan olduğu için hassas olduğunu benim de hamile olabileceğimi ya da üzerimdeki kıyafetin rengini beğenmediğini söyledi.Artık benimle derdi neyse anlayamadık.

DSC 3362 Large


DSC 3360 Large
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst