Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum ve Deniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 359
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,639
Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Muskat ve bir çeşit limon. Bu limonla ilgili beş dakika açıklama yaptı ama o kadar çok şey anlattı ki hiç bir şey hatırlamıyorum şimdi.

DSC01463 Large


DSC01486 Large


IMG 2898 Large
 

Etiketler
Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Bunlar da bahçede oynayan çocuklar. Bize kıyafetlerinin içine doldurdukları mandalinalardan ikram ettiler.

DSC 3434 Large


DSC 3446 Large


DSC 3481 Large


DSC 3493 Large
 









Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Baharatlardan yaptıkları parfüm,yağ,sabun,krem vs. satıyorlar. Bir kadın olarak ben pek ilgilenmedim ama eşim bolca aldı. :smiley:

IMG 2940 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Sessizce yanımızda dolaşarak ağaçlardan meyve toplayan ve yapraklardan bir şeyler ören bu genç sonunda tüm ürünlerini hediye edip bahşişini alarak ayrıldı.

DSC 3431 Large


DSC 3363 Large


DSC 3517 Large


IMG 3028 Large
 



Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Bunları kurutup eve getirdim. Hala sapasağlam duruyorlar. Parmaktaki yüzüğü de eşlerimize gizlice verip bize taktırdı. :smiley:

DSC 3396 Large


DSC 3576 Large


IMG 3028l Large


DSC01519 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Rehberimizin annesi Hristiyan babası Müslümanmış. Çocukluğunda ikisi de kendi dinlerini öğretmeye çalışmışlar. Camide sureler öğrenmiş. Hala ezberindeydi. Sonra annesi camiye göndermemiş. Annesi ağır basmış ve Hristiyan olmuş.Şimdi ise bir Müslüman kız ile nişanlanmış ve yakında müslüman olacakmış.Tam bir kafa karışıklığı. Yaprakları ören genç ise Müslümanmış.

IMG 2865 Large
 

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Daha bir çok bitki hakkında saatlerce bilgi aldık.Videoya aldığım ama fotoğrafını çekmeyi unuttuğun bir bitki çok ilginçti. Dokununca hemen yapraklarını kapatıyordu. Eskiden çok eşli erkekler bu bitkiyi evin önüne dikiyorlarmış. Eve biri girerse yada çıkarsa yaprakların kapanmasından anlıyorlarmış. Bir nevi hapishane. Bu sebeple köpek bitkisi de diyorlarmış. Nedir bu kadınların erkeklerden çektiği ya.
Gezinin sonunda bir tezgaha konulmuş meyvelerden tatırdılar ve ayrıldık. Bu turların yemekli olanları da var. Bahçe sahibinin evinde yerel yemekler yeniyor. Ama biz yiyemeyeceğimiz için tercih etmedik.

DSC 3520 Large


DSC01517 Large


DSC 3388 Large
 


Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Artık alıştığımız yol kenarı Afrika manzaraları ile otelimize doğru yol alıyoruz. Yaklaşık bir saat yolumuz var.

DSC 3537 Large


DSC 3540 Large


DSC 3560 Large
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,962
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst