Taraklı Göynük Mudurnu Nallıhan Çayırhan Beypazarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caponix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,550

caponix

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Başlıktaki güzergahta "Taraklı Göynük Mudurnu Nallıhan Çayırhan Beypazarı" 1 gece konaklayabileceğimiz bir yer önerebilir misiniz? 2yetişkin + 2yetişkin ile <6yaş 2 çocuk şeklindeyiz. büyük otel açıkbüfe vb sevmeyiz.

Ayrıca yeme içme konusunda önereceğiniz yerler ve yiyecekler olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Taraklı Göynük Mudurnu Nallıhan Çayırhan Beypazarı

Turizmin geliştiği ve gelişmekte olduğu bu geçekte, konaklama konusunda seçenek epeyce çok. Ben size, gezinizin orta yerinde sayılabilecek bir tane önereyim; Nallıhan Öğretmenevi: http://okulweb.meb.gov.tr/06/20/217367/index.html

İyi geziler.
Cavid Sezen

teşekkürler.. programı tekrar gözden geçirdik.. muhtemelen mudurnuda kalacağız..

caponix' Alıntı:
teşekkürler.. programı tekrar gözden geçirdik.. muhtemelen mudurnuda kalacağız..

arkadaşım beypazarında cevizlibağ tesisleri var orda kalmanızı tavsiye ederim mükemmel bir yer

hunter06_1' Alıntı:
arkadaşım beypazarında cevizlibağ tesisleri var orda kalmanızı tavsiye ederim mükemmel bir yer

güzel gözüküyor... tavsiye için teşekkürler..

istanbuldan çıkıp beypazarına gidip geri döndük..
belki biri faydalanır maksadıyla tecrübelerimi burada paylaşayım.. en sondan başlıyorum:
inözü vadisi coğrafi yapısıyla ilgi çekici.. dere kenarı tesisler var. çok birşey beklemezseniz soluklanmak için fena değil.. aşırı miktarda polen vardı.. yemek yerken ağzınıza polen girmemesine çalışıyorsunuz.. eski şehirin içine girdik.. hıdırlık tepesinden şehri seyrettik.. havuç suyu içtik.. beypazarı kurusu aldık.. beypazarı çok ilginç gelmedi.. sevimsizdi.
çayırhan nallıhan arasında kuş cenneti var.. karşıdaki dağın renkleri ve oluşan manzara güzel..
çayırhan nallıhan mudurnu arasında gördüğüm kadar yemyeşil çayırları ve kırmızı gelincikleri başka yerde görmedim.. hiç böyle beklemiyordum, şaşırdım.
mudurnu fena değil.. armutçular konağı güzel, görülesi.. biz keyvanlar konağında kaldık. daha profesyonelce bir hizmet olabilirdi.. masaya örtecek adam gibi bir örtüleri dahi yoktu. akşam yemeğini orada yeme hatasına düştük.. yarışkaşı'na gidecekken yağmur yağıyor diye vazgeçtik.. ama orada kaldı aklımız.. sabah kahvaltısının ise çok daha yöresel olmasını beklerdim.. 5mm kalınlıkta kesilmiş yuvarlak salamı ve aşırı haşlanmış yumurtayı görünce hayal kırıklığı oldu.. bal kaymağın balında iş yoktu.
sünnet gölü gidilesi bir yer.. tesis hk bir fikrim yok çünkü konaklamadık ve birşey yemedik.. ama manzarası güzeldi.. yolda devasa ağaçların olduğu bir ormandan geçiyorsunuz..
çubuk gölü ilginç.. eski yel değirmenleri var.. gölde 1m boyunda balıklar görmeniz mümkün.. vaktiniz varsa gitmeye değer.. zaten anayola oldukça yakın..
göynük çok güzeldi... ortasında güzel bir park var... orada oturup güzel bir türk kahvesi içmenizi tavsiye ederim... çocuklar için güzel bir park ta var..
karnınız acıkırsa belediye tarafında paşazade sofrası var. servisi ve lezzeti güzeldi.. tavsiye olunur. zafer kulesine çıkıp göynüke yukarıdan bakmayı unutmayın... yolu arabaya pek müsait değil.. biz çıktık ve yukarıda ileri geri manevra yapıp inebildik ama yukarıda araba varsa ve manevra yapamazsanız inmeniz zor.. arabasız da çıkabilirsiniz.
taraklıyı es geçmeyin.. muhakkak girin... merkezde birkaç güzel konak var..

genel olarak yol çok rahat... taraklı geyve arasında 5-10kmlik bir bölümde yol yapım çalışması vardı..

sevimsiz kelimesini biraz açarmısınız ?

şehrin orjinal kısımları araya sıkışmış kalmış.. betonların ve orijinal olmayan herşeyin istilasına uğramış..
onlar yetmemiş havaalanı kulesi gibi birşey yapmışlar yolun karşısına..
belki 50 sene önce çok güzelmiş ama şimdi bozulmuş..
çok turistik olmuş.. istisnalar hariç esnaf ta bundan nasibini almış..

hunter06_1' Alıntı:
sevimsiz kelimesini biraz açarmısınız ?

caponix' Alıntı:
şehrin orjinal kısımları araya sıkışmış kalmış.. betonların ve orijinal olmayan herşeyin istilasına uğramış..
onlar yetmemiş havaalanı kulesi gibi birşey yapmışlar yolun karşısına..
belki 50 sene önce çok güzelmiş ama şimdi bozulmuş..
çok turistik olmuş.. istisnalar hariç esnaf ta bundan nasibini almış..

ben beypazarının kent konseyinin başkan yardımcısıyım eğer esnaftan şikayetiniz varsa benimle paylaşırsanız gerekeni yaparım

duyarlılığınıza teşekkür ederim de kimseden şikayetçi değilim genel bir izlenimi tarif ediyorum: esnaf turistik olmuş.. çokça kimseler sanıyorum ne demek istediğimi anlayacaktır.

hunter06_1' Alıntı:
ben beypazarının kent konseyinin başkan yardımcısıyım eğer esnaftan şikayetiniz varsa benimle paylaşırsanız gerekeni yaparım

caponix' Alıntı:
duyarlılığınıza teşekkür ederim de kimseden şikayetçi değilim genel bir izlenimi tarif ediyorum: esnaf turistik olmuş.. çokça kimseler sanıyorum ne demek istediğimi anlayacaktır.
Bir ilçe tv de tanıtılmışsa esnafının turistik olması kaçınılmaz.Hele büyük bir metropolden gidiyorsanız bu dahada göze batar.Mahallenizdeki esnaftan gördüğünüz yakınlığı göremezsiniz.Bilmezler beypazarı gevreğinin alasının istanbulda satıldığını.bu beypazarında da böyle,Şirince'de de,safranbolu'da da.10 krş.bozuğunuz eksik olsa canın sağolsun demeyi beceremez bakarlar suratınıza.Birde Yatağanda şahit olduğum bir diyalogu anlatayım.Pahalı bulduğu bir şeyi almayan müşterisinin arkasından esnaf paran kıymetliyse gezmeye çıkmayacaksın tavsiyesinde bulunuyor.

enverdede' Alıntı:
.Pahalı bulduğu bir şeyi almayan müşterisinin arkasından esnaf paran kıymetliyse gezmeye çıkmayacaksın tavsiyesinde bulunuyor.

Bu türden küstahlıkların, esnaflığı, ticareti ve turizmi baltaladığını yani bindikleri dalı kestiklerini bir bilebilseler...

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR