Tayland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keyif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,568
Ynt: Tayland

canta isini halettim...75+10 lt aldim deuter aircontact pro 250 usd verdim...bizde % 20-30 daha pahaliydi arastirirken...canta agzina kadar doldu...hatta + 10 lt. de kullanimda...board pantolonu, montu, termal iclikler, dag gozlukleri ve ince bir polar sartti mecburen aldim...1 pantolon 2 gomlek 3-4 sort 2 sweat ve tek abarttigim kisim 20 tshirt cantayi doldurdu...tsirtleri ilk gelen arkadasimla geri gonderecegim...5 tane yeter...

cadir ve mat isini bitiremedim...tuluma ise su an gerek yok gibi duruyor hem agirlik yapacak hem de hava birseyin icine girmeye musait degil...

cadirda da yagmur degil gunes gecirmemesi daha onemli ozellik haline geldi... :p :p

lakin daha hala gezginlige baslayamadik...otobus ile malezya'ya oradan da phuket'e nasil gidecegim nerden bilet alabilirim diye soruyorum sanki kufur etmisim gibi bakakaliyorlar...elbiselerden olsa gerek...cocuklugumdan beri butun parami saatlere harcayan biri olarak gezgine uygun olmayan saatler takinca siritmamak imkansiz oluyor zaten ama alisacaklar ben neyapayim en zor gunde satilana kadar ben nereye onlar oraya...yer kaplamaz diye saat, kemer, gozlukden hic kismamisim mubarek...bir de kravat ile mendil getirsem tam olacakmis... :smiley: :smiley: :smiley:kurdugum guzel iliskilerde belki de hediye edecegim kimbilir...bu aksam malezya'ya geciyorum...oradan da phi phi'ye...muhtemelen asil gezim phi phi'den sonra baslayacak...belki once aylarca kalip sonra gezmeye baslayacagim belki de aylarca gezip sonra burada kalacagim...kaderde ne varsa artik...

Etiketler

sitil biraz farklı olsada backpacker oldun yani ;)

bence loneyl planet veya benzer guıde book lardan edin bir tane.o bölgeyi gezeceksen l p nin souteast asia kitabı yeterli olur ama her ülkenin kendi kitabı tabiki daha detaylı.

http://www.travelfish.org/

bu forumda iyidir.

şu an kuala lumpur veya malezyadasın herhalde biraz kafam karıştı blunduğun yer hakkında.
tren ile tayland malezya sınırındaki hat yai şehrine gidip oradan phukete otobus ile devam edebilirsin.veya uğrasmam dersen air asia dan ucuz uçak bileti mümkün.
yolun açık olsun.

backpacker oldum ama oyle durmuyorum...biraz suruneyim sonra tam anlamiyla benzeyecegim... :p :p

ucaga karsiyim artik...4-5 ayda o kadar cok uctum ki elite plus oldum...her ay 1 kademe yukseldim ve burada da sona vardim...su an hala singapur'dayim cadir ve mat isini bitiremedim burada magazalarda fiyatlar ucmus kendilerini iyice bir bok sanmaya baslamislar...dunya alisverise buraya geliyormus da o yuzden talebi karsilayamiyorlarmis...bu da bizi duduklemeleri icin mazeretleri herhalde...bakalim kuala lumpur'da cadir-mat isini halledebilecek miyim....

kuala lumpur'a nasil gitmemi tavsiye edersin otobus ile mi yoksa buradan da tren var mi...

bende bir ihtimal kl den singapura gider dönerim diye araştırmıştım.
2 şehir arasında tren ulaşşımı mevcut ve genelde gezginler tren tercih ediyor.
phukete sedece phi phi geçişi için kullanacaksanız oraya gitmeden krabi dende geçebilirsiniz.

ama bangla road da bir turlamak iyidir :smiley:

http://www.ktmb.com.my/

buradan bileti online alabiliyoruz...

http://www.seat61.com/Malaysia.htm

burada da gerekli tum bilgiler yaziyor...

otobusten vazgecip trene dondum hemen...aninda satarim... :p :p

tren minibus sirt cantasi hatta backpackerslarin kaldigi yerler iyi hos da bana gore degilmis yahu...tadini aldim ama parasiz seyahat kadar kotu seyahat turu mu olurmus...para harcayan hodukleri gordukce ben bunlari alir satarim bir de ustlerinden para kazanirim tarzi dusuncelere daliyorum ve sectigim yolu elestirmeye basliyorum...sansa kuala lumpur'da f1 vardi ve sirf ben para harcamadan 1 yil gezecegim dedim diye gitmedim biraz salakliga kacmis benimki...dun phuket'e geldim gecen sefer kaldigim yerde kaldim zaten 3 tane teyze isletiyor kiyak yaptilar kendilerince bana bugun de phi phi'ye tekrar geldim pavilion sunset diye inanilmaz bungalowlarda kaliyorum geceligi 30 lira filan tutuyor hem de denize sifir ama ilk tadi alamiyorum...gecen seferki arkadaslarimi ozledim desem inanirmisiniz sanki yillardir taniyordum da ayrilmisiz gibi...demek ki bir kez daha anliyorum ki cennet yasanan yerden daha cok yasanan anlardan ibaret...2-3 ay kalmayi dusunuyrdum ama bu gidisle haftasonunu zor getiririm...gidip butun gece kitap okuyacagim belli mi olur belki de cennet diye geldigim yerde de aglarim...kambocya-vietnam-laos-hong kong beni bekliyor daha...kore'yi eledim daha simdiden...yalnizlik baska bir koydu bugun...su an herhalde en cok turkiye'yi gormek istiyorumdur...kesinlikle...bu gezginlik zor is...ara ara gezmek daha iyi...arka arkaya gezmek hele ki ayrildigin yere salak gibi geri donmek cok koydu...

hayat iyisiyle kotusuyle devam ediyor...ne icin geldik ne duygulara burunduk ben bu tarz duygulardan kacmak icin gelmistim buraya ne guzel gunubirlik yasayacaktim ama olmayinca olmuyor demek ki...zaten turk yemegi gibi de yok...:smiley::smiley: bu geceyi atlatabilirsem ne ala yoksa en kisa zamanda oradayim...duygusallik gezginlikten agir basti...

Merhaba arkadaşlar

Herkes Tuk tuk lardan şikayet etmiş . Şikayet eden arkadaşlara taksiye binmelerini tavsiye edeceğim. Ortalama 20 km.lik bir mesafe için 100-150 baht (4 dolar)para ödüyorsunuz. araçlar son derece yeni ve klima sürekli açık. Serin serin gitmek varken ingilizce bile konuşmayı bilmeyen, gitmek istediğiniz yere değil götürmek istediği yere götüren tuk tuk lar ile uğraşmayın.

Saygılar

Ben hep seyahat eden kişinin ruh halini, gittiği yerin kendisinde bıraktığı hisleri, orada yaşadığı şeyleri (kendine sakladıklarından da biraz) anlattığı yazılar arıyordum. Takip ettiğim yazılarda da özellikle bu hususları da soruyordum.
Bu haliyle, seyahatinizden ve yazdıklarınızdan ne kadar keyif aldığımı anlatamam.
Burukluğunuzu da, hayal kırıklığınızı da, heyecan ve mutluluğu da anlatıyorsunuz.
Sabırsızlıkla devamını bekliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

kayzer sağolasın...her gidenin aynı şeyi anlattığı yerde bence de yaşanılanlar çok daha güzel okunuyor...ve yazılıyor...

kendimi toparladım diyebilirim yani istediğim gibi dibe vurdum....nisan'ın sonunda ülkeme geldim ve istanbul'a taşındım...suadiye'de bir yer kiraladım ve seyahat danışmanlığı yapmak istiyorum...

setur selected, abercrombie kent markası ile yurtiçi ve yutrdışı geziler ve cruise yolculukları konusunda hizmet vereceğim...hayat yalnız yaşanmayacak kadar güzelleşti herşeyi bırakınca...

çok güzel bir söz var herşeyi isteyen hiçbirşeye sahip olamaz, hiçbir şey istemeyen ise herşeyin sahibidir diye...birkaç aylık yalnızlık birlikte yaşamanın önemini gösterdi bana...dedikleri gibi seve seve ya da seke seke geldim kürkçü dükkanına...ülkeme...

bu arada ilk yolculuk los angeles'a kısmetse...

güzel,içten samimi bir yazı olmuş.bir solukta okudum anılarınızı,zaten oralara gitmek istiyorum bir yanım bırak herseyi arkanda aileni,işini,çocuğunu diyor bir yanım al eşini kafana uyacak dostlarını onlarla gez diyor(yanlız rakı olmaz yazınızdan sonra),bakalım bize nasıl ve ne zaman kısmet olacak uzak doğu?

bayramda hong kong ve singapur yapmaya karar verdim...aslında kore'ye gitmek istiyordum ama oraya kadar gitmişken sadece güney kore ile yetinmek olmaz deyip daha sonraya erteledim...kuzeyi de göreceksek 1 hafta az gelebilir diye...

döviz fiyatlarının artması durduk yere % 25 fiyatları arttırdıysa da harcanacak para cepte durmaz misali çıkıyoruz yine yola...bakalım normale döndükten sonraki yolculuklar da aynı tadı verecek mi...turist gibi gezmesini sevmem pek fazla...

büyük şans bazen tek başına bazen sevdikler ile gidilebilmesi...bu umut olduğu sürece gidilecek yerler daha bir yakın oluyor hele bir de ufaktan başladı mı gezmeye o tat öyle bir oturuyor ki insan daha önce harcadığı şeylere para harcamaktansa biriktirip gezmeyi tercih ediyor...umarım bu tadı alırsın...yoksa ne gezen insanlar var sırf dert...yok şişmiş yok darmış bunlar keyif alamayan boşuna gezen insanlar...halbuki mis gibi evlerinde yayıla yayıla otursalar ne güzel olurdu... :p :p

benim en sevdiğim anlardan biri uzun uçak yolculukları...ekonomi uçuyorsam uçağın en arkalarına doğru geçip altıma 2 pike 5 yastık üstüme de 1 pike alarak first class konforu yaratmaya, kulağımda müzikle ya da film sesiyle uyuya kalmaya, hosteslere çok yakın olduğum için sürekli birşey istemeye hatta kalkıp almaya bayılıyorum...kısa uçuşlar keyif vermiyor...uzun yolculukların tadı bir başka...

veteriner hekimim ve kendi kliniğim var yani patronda benim çalışanda,izin alma gibi bir sıkıntım yok ;D tek düşündüren ekonomik boyutu,bir büyüğümüzün dediği gibi parayla herkes gezer,iş yapar önmeli olan en azıyla iş yapıp gezmek ;)bend ebunun formülünü arıyorum ::smiley:

ben o formülleri buluyorum gezdikçe...

deneme yanılma metoduyla tabii ki...

genel geçer bir formül de yoktur herhalde...

mesela 1 gece konaklamalı aktarmalı uçuşlar yaparak 2 ülke görmek maliyeti azaltıyor...

ayrıca bu işin profesyonelleri var...aynen senin mesleğin gibi...nasıl gidlir nerde kalınır kaça patlar hepsini paylaştıklarında işin korkulacak boyutta olmadığını görürsün...bu arada önemli olan gezmek...az ya da çok parayla gezmek tamamen kişiye kalmış birşey...mesela ben singapur havayolları ile uçak biletini gidiş dönüş vergiler dahil 240 euroya malettim...ki işin en zor kısmı bu...

bazı meslek sırları vardır onları uluorta vermek istemem ama biraz dikkatli bir tüketici olursanız çok ucuza seyahat edebilirsiniz...biraz dikkat...

şu internet denen mucize sayesinde herşey çok kolaylaştı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR