td5 alıcam yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aydemir35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,417

aydemir35

Yeni Üye
öncelikle merhaba binek mercedesim var 97 model fakat off road tutkunlugum var td5 düşünüyorum 2001-2002 civarı öneriyormusunuz kronik problemleri varmıdır motorları iyimidir bu konuda hiç bilgim yok degerli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler
Ynt: td5 alıcam yardım lütfen

Selamlar ;

Bende 2001 Disco II Td5 sahibiyim.

Öncelikle Disco alırken "orjinal araç, değişeni yok" diyenlerden hemen uzaklaşın. Disco'nun makbulü değişeni çok olandır yoksa tüm parçaları siz değiştirmek zorunda kalırsınız.

Disco 2 ler Disco 1 lere göre çok daha fazla elektronik donanıma sahip araçlardır. Bu yüzden envayi çeşit elektronik arızalar ile karşılaşacaksınız. Hatta birçok kere bu arızalara kimsenin aklı ermeyecek. (Ama umutsuzluğa kapılmayın eninde sonunda çözülüyor)

Bunun dışında şehir içinde kolay bir araç değildir fakat bir kere Disco aldınız mı ve bu hastalığa yakalandınız mı asla vazgeçemeyeceksiniz.

Burada önemli nokta nasıl bir off-road yapma arzusunda olduğunuz. LR de yelpaze çok geniş, çok büyük paralar harcayarak tam bir canavar da yaratabilirsiniz, makul masraf yaparak sizi dağ bayır hafif gezilerde hiç düşündürmeyecek yavru canavar da yaratabilirsiniz. Bu sizin hayal gücünüze kalmış. Ama ne olursa olsun aldığınız araca araziye çıkmadan önce belirli bir masraf yapmanız gerçeğidir. Sonuçta 2000-2001 araçlar 11 yaşını doldurmakta ve nereden baksanız en az 150.000 ve üzeri km. deler.

aydemir35' Alıntı:
öncelikle merhaba binek mercedesim var 97 model fakat off road tutkunlugum var td5 düşünüyorum 2001-2002 civarı öneriyormusunuz kronik problemleri varmıdır motorları iyimidir bu konuda hiç bilgim yok degerli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba

şurayı bir okuyun bunlar dışında sorularınız avrsa cevaplarım :smiley:

http://www.4x4dergi.com/2011/11/03/land-rover-discovery-2-td5.html

ilginize ve yardımınıza çok teşekkür ediyorum aydınlattınız beni ne mutlu bize ki böyle ilgili ve bilgili offroad ve land sevenler var ...

Merhaba, benim araç 2000 model ve sıfırdan beri bende. Bu gün itibarı ile 295,000km, şu ana kadar bir kere kapak contası yapıldı bir de şanzıman yapıldı herhalde bu kadar kilometre için normal. Yakıt sarfiyatı ise 12L civarında, sağlam araçlar ama yaşının getirdiği ufak tefek arızalar oluyor fazla abartıldığı gibi masraflı bir araç değil.

cok asırı zorlamaz iseniz sizi cok uzmez.elektronık sıstemlerı bulunması tabıkı arıza rıskını artırıyor.keyıflı bır aractır.bu fıyatlara,bu konforda ve bu ekonomıde olan ve arazısı bu duzeyde olan bence baska arac yok.ıyıce arastırıp,temız bır arac bulursanız kacırmayın derım.

Bu arada TD5 harika bir araçtır..kullandıkça aşık olacaksınız mutlaka zamanla eskiyen ve bozulan parçalar olacaktır,hangi otomobil olursa olsun bunlar zaten kaçınılmaz.Eninde sonunda parçanın bir ömrü var.Eğer tam dolu bir makineyse 2012 model arazi araçlarında olan özellikler (hatta %90'ında olmayan) mevcuttur.Bunlar içinde en önemlisi ACE (active cornering enhancement)virajlarda yana yatmayı engelleyen bir sistem ve muhteşem asfalt ve yoldışı performansı sergiliyor.Kuka testinde yana yatmayı minimize ederken arazide derin boşlukları geçerken sls (self leveling system) ile ortaklaşa çalışarak optimal teması yakalamaya çalışıyor ve kasanın burulmasını minimize ediyor.Ayrıca 4 tekerlekte ayrı çalışam traction control sistemi sayesinde çekiş kaybeden tekerlekteki gücü hemen çekişin kuvvetli olduğu tekerleğe aktarıyor,yüksek devir yaptığınızda ise 4 tekeri tam döndürerek tam çekiş sağlıyor işte bu LAND ROVER markasının arazi tecrübesi.Bir iç mimar gözüyle tasarımı ve fonksiyonelliği ile çok şık,eskimeyen muhteşem bir makine derim.Bunların arka körükleri bir süre sonra ömrünü tamamlar herşey dahil 800-1000 tl civarı bir masrafa yenilersiniz yada iptal eder helezon sistemine dönersiniz ki ben buna karşıyım sebebine gelincede yukarıda anlattığım hikaye bütün sistemler bir bütün halinde çalışıyor artı sls sistemi otoyoldaki uzun yaylanmalarda optimal ayarlamalar çekiyor mesela arkaya bavulları doldurun bir de 3 kişi oturtun sistem arabayı hemen yükseltmeye başlayıp optimal yüksekliğine getiriyor aynı şekilde sert virajlarda denge sağlayarak ACE sistemini destekliyor....yoruldum be yaz yaz daha çok şey var anlatacak ama ben bittim

Arkadaş soralı baya bir zaman geçmiş :smiley: Ben de Td5 kullanıyorum. 2000 model ve ben de gayet memnunum :smiley: Daha önce Disco I 300 tdi aracım vardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR