<div class="bbWrapper"><b>Ynt: TD5 Almak İstiyorum Düşünceleriniz</b><br />
<br />
Kimse yardım etmeyince biraz daha açklama yapayım dedim.<br />
<br />
Şu anda kullandığım Unimog u elimden çıkartıp, yerine daha şehir içi fakat 4x4 ruhunu kaybetmeyeceğim bir araç almak istiyorum.Bebeğimiz oldu ve 2 kişilik Unimog bizim için biraz kullanışsız bir hal aldı.<br />
Araştırmalarım sonucunda Jeep GJ 2.7 CRD 2003-2002 model veya LR Discovery TD5 1999-2002 model arasında karar veremedim.Bazı forumlarda TD5 in çok problem yaşattığı, çok gürültülü olduğu, özellikle elektronik aksamlarının çokluğundan ve arıza verdiğinde bulunamamasından bahsediyorlar.GJ içinde daha mekanik olduğundan arıza vermesinin daha az olduğundan ve arazi performansının daha iyi olduğundan bahsediyorlar.Fakat GJ fiyat olarak çok yüksek ve Mercedes motorun yedek parçalarının pahalı olduğundan söz ediliyor.<br />
<br />
Artık Unimog la girdiğim zor parkurlar kullanmayacağım, dolayısıyla standart donanımlı otomatik bir TD5 bana soft bir hafta sonu parkuru gezisi ve şehir içinde kullanım rahatlığı verebilir mi?<br />
<br />
Fiyat avantajı olan TD5 aldığımda yaşayacağım sıkıntılar ne olabilir, TD5 motoru kaç km dayanır, rektifiye masrafı ortalama nedir.<br />
Konuşulan elektrik arızaları nelerdir, parçalarını bulmak hakikaten zor ve fiyat olarak pahalı mıdır.<br />
Böyle bir aracı alırken vites kutusu, diferansiyel ve kaportada nelere dikkat etmem gerekir.<br />
<br />
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-discovery-land-rover-discovery-td5-4x4-otomatik-32506222/detay linkindeki araç için önerileriniz nelerdir.<br />
<br />
Yardımcı olursanız çok sevinirim....<br />
<br />
Mustafa</div>