TD5 Almak İstiyorum Düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Unimog70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,289

Unimog70

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba

1999 model Discovery TD5 buldum.Araç yaşına rağmen abartılı bir biçimde 138 Binde.Fiyat olarak da 25.000TL civarında.Aracın bu kilometresi oynanmış ve bir adet rektifiye olduğunu varsayarsak, ikinci bir rektifiye kaldırır mı? yoksa başıma iş mi alırım.
Ayrıca 1999 model TD5 için öneri ve eleştirileriniz var mı? aracın üzerinde ne gibi özellikler var, standart arıza olarak en çok neyle karşılaşabilirm ve bana maliyetleri ne kadar olur.

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: TD5 Almak İstiyorum Düşünceleriniz

Kimse yardım etmeyince biraz daha açklama yapayım dedim.

Şu anda kullandığım Unimog u elimden çıkartıp, yerine daha şehir içi fakat 4x4 ruhunu kaybetmeyeceğim bir araç almak istiyorum.Bebeğimiz oldu ve 2 kişilik Unimog bizim için biraz kullanışsız bir hal aldı.
Araştırmalarım sonucunda Jeep GJ 2.7 CRD 2003-2002 model veya LR Discovery TD5 1999-2002 model arasında karar veremedim.Bazı forumlarda TD5 in çok problem yaşattığı, çok gürültülü olduğu, özellikle elektronik aksamlarının çokluğundan ve arıza verdiğinde bulunamamasından bahsediyorlar.GJ içinde daha mekanik olduğundan arıza vermesinin daha az olduğundan ve arazi performansının daha iyi olduğundan bahsediyorlar.Fakat GJ fiyat olarak çok yüksek ve Mercedes motorun yedek parçalarının pahalı olduğundan söz ediliyor.

Artık Unimog la girdiğim zor parkurlar kullanmayacağım, dolayısıyla standart donanımlı otomatik bir TD5 bana soft bir hafta sonu parkuru gezisi ve şehir içinde kullanım rahatlığı verebilir mi?

Fiyat avantajı olan TD5 aldığımda yaşayacağım sıkıntılar ne olabilir, TD5 motoru kaç km dayanır, rektifiye masrafı ortalama nedir.
Konuşulan elektrik arızaları nelerdir, parçalarını bulmak hakikaten zor ve fiyat olarak pahalı mıdır.
Böyle bir aracı alırken vites kutusu, diferansiyel ve kaportada nelere dikkat etmem gerekir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-discovery-land-rover-discovery-td5-4x4-otomatik-32506222/detay linkindeki araç için önerileriniz nelerdir.

Yardımcı olursanız çok sevinirim....

Mustafa

Tüm servis geçmişinden %100 emin olmadığınız bir td5 almayın. yada alıp kumar oynayın ya tutarsa

Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Linkteki araç için nelere dikkat etmemi önerirsiniz.

bir kere 99 model bir aracın hem de dizel 138 binde olması çok zor. hadi diyelim ki bulduk 25.000 gibi bir rakama kim verir? sanırım hiç kimse.

TD5 için parça sorunu yok benim bildiğim her türlü parçayı rahatlıkla tedarik edebilirsiniz.
2.7 cherokee (WJ kasa) için daha mekanik kısmını bilemem ama Mercedes OME 647 kodlu 5 silindirli CRD yeni nesil dizel motor, TD5 ten farklı yeni nesil motor. parçaları evet pahalı,

her ikisi de arazide iş yapar. TD5'de traction control, WJ de ise varsa quadra drive (vari-lok diff) yoksa quadra trac 2 çekiş sistemi mevcuttur.

bu linkdeki araca gelince, bu kilometrede bir td5 i 30-35 000 civarına alırsınız hatta 35 e yakın bir rakam olabilir eğer tüm bakımları yapılmış ve kazasız, sorunsuz ise. Bu ilandaki araç yazılan özelliklere göre çok ucuz. Bence iki seçenek var ya pertten çıkma yada vergi borcu gibi bişeyleri olmalı. Aracın kazalı olduğuna dair bir emare, mesela arka stopalrda bulunan plastik korumalar bu araç ilk alındığında var ise ön farlardada olmalıydı. Ön farlarda korumaların olmaması önden bir darbesi olduğunu ve onların kırıldığını çağrıştırıyor. İlla herşeyi öğrenmek istiyorsanız maslak oto sanayide oto mekanik hüseyin usta veya maslak bostancı oto sanayide anıl oto ya götürüp aracı almayı düşündüğünüzü bir rapor istediğinizi söyleyin. Expertiz ücretini verip öğrenin. Eğer bu arabanın kilometresi orjinalse ve kazasızsa bu fiyata kaçırmayın. Ama çok zor, herkes piyasayı biliyor, bu kadar ucuz kimse satmaz kusuru olmayan arabayı. Yada büyük bir masrafı vardır çok yakın zamanda başınızı ağrıtıcak.

Tempus' Alıntı:
bu linkdeki araca gelince, bu kilometrede bir td5 i 30-35 000 civarına alırsınız hatta 35 e yakın bir rakam olabilir eğer tüm bakımları yapılmış ve kazasız, sorunsuz ise. Bu ilandaki araç yazılan özelliklere göre çok ucuz. Bence iki seçenek var ya pertten çıkma yada vergi borcu gibi bişeyleri olmalı. Aracın kazalı olduğuna dair bir emare, mesela arka stopalrda bulunan plastik korumalar bu araç ilk alındığında var ise ön farlardada olmalıydı. Ön farlarda korumaların olmaması önden bir darbesi olduğunu ve onların kırıldığını çağrıştırıyor. İlla herşeyi öğrenmek istiyorsanız maslak oto sanayide oto mekanik hüseyin usta veya maslak bostancı oto sanayide anıl oto ya götürüp aracı almayı düşündüğünüzü bir rapor istediğinizi söyleyin. Expertiz ücretini verip öğrenin. Eğer bu arabanın kilometresi orjinalse ve kazasızsa bu fiyata kaçırmayın. Ama çok zor, herkes piyasayı biliyor, bu kadar ucuz kimse satmaz kusuru olmayan arabayı. Yada büyük bir masrafı vardır çok yakın zamanda başınızı ağrıtıcak.

kürşatcım sana katılıyorum 99 model dizel bir araç yılda 10.000 km yapsaki fazla yapar..
araç çok temiz olmalı koltukları yıpranmamış olmalı ama bence o km rede kalması mümkün degil ..
aracın plakasını belli ise araştırıp gerçekten kaç binde ögreniriz sizde hata yapmamış olursunuz ..

keyifadami' Alıntı:
kürşatcım sana katılıyorum 99 model dizel bir araç yılda 10.000 km yapsaki fazla yapar..
araç çok temiz olmalı koltukları yıpranmamış olmalı ama bence o km rede kalması mümkün degil ..
aracın plakasını belli ise araştırıp gerçekten kaç binde ögreniriz sizde hata yapmamış olursunuz ..

sen varken bana laf söylemek düşmez abi :smiley:

Yardımınız için çok teşekkür ederim.Bu gün araçı görmeye çalışacağım.Bakalım ne gibi sürprizler çıkacak...

aracı expertiz yaptırmak isterseniz gideceğiniz adres eğer avrup yakasındaysanız bir üssteki mesajı yazan keyif adamı nickli hüseyin ustadır.

Anadolu yakasındayım ben.Sanırım Bostancı sanayide Anıl otoya gideriz...Uğraştırdık sizide yardımınız için teşekkürler

Merhaba,
araca bakabildiniz mi acaba?
İlan benimde dikkatimi çekmişti gidip bakmak istemiştim ama olmadı.
Siz bakabilidinizmi?

Hayır işten güçten fırsat olmadı.Telefonda görüştük sahibi ile araca 1.5 aydır biniyormuş,Arkadaşının aracı imiş,yani geçmişi hakkında çok şey öğrenemedim.Bostancı servisi aracı bir kez görmüş, onda da Turbo valfini değişmişler bunun haricinde servis kaydı yok.Plaka sorgusunda kaza bilgisi yok. 10 yaşını geçtiği için kasko yaptırılamıyor. Öğrenebildiklerim bunlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR