<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Tecrübeli Arkadaşların Tavsiyesine İhtiyacım Var</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="barbecue" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
barbecue' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Başlangıç için Jeep düşündürücü fikrine katılırım. Uzun zamandır Amerikan 4x4 araç kullanan biri olarakta bu görüşe saygı duyarım.<br />
Benim yaşımda 45, ben de oyuncak olarak bu makinalara seneler once gonul verdim ama şimdi gündelik kullanımımda da bu makinalardan vazgeçemez oldum. <br />
Sesli düşünüyorum, İstanbul'da olmanız servis, yedekparça, usta vs konularından rahat olmanız açısından bir avantaj.<br />
Yeni başlayan biri olarak eminim ki diz boyu çamurun içine girmek veya çok dik rampaları tırmanmak, arazi koşulları ile boğuşmak istemeyeceksiniz.<br />
Benim anladığım kadarı ile, ailecek hafif doğa gezileri yapıp, 307 ile giremediğiniz yollara girip, doğaya açılmak istemektesiniz.<br />
Daha sonrasında aracınıza alıştıktan ve bu tür arazi araçların herbirinin içinde bulunan gizli mikrobu bunyenize aldıktan sonra, mevcut standart aracınız size yetmeyecek. Bu makinayı nasıl yükseltirim, acaba bu derinlikteki çamura girsem, şu dereden geçmeye kalksam ne olur? gibi sorular sizi rahatsız etmeye başlayacak. O zaman yavaş yavaş aracınızı modifiye etmek ihtiyacı duyacaksınız.<br />
Bu süreç, bana göre bu forumda olan bir çok değerli arkadaşımızın zaman içinde yaşadığı veya gördüğü doğal gelişim sürecidir.<br />
Bu mantık ile aracınızı secmenizi size tavsiye ederim.<br />
Tabii ki bir Amerikan aracı kullanıcısı olarak size her zaman için tavsiyem bir Jeep olacaktır. Ama bunun yanı sıra Suzuki, Lada, Pajero, Defender vb.leri içinde size dostlarımız bir çok olumlu yönlerini açıklayacaklardır. <br />
Bütün bunları özümseyip karar vermek size kalmış.<br />
Amerikanlar ile ilgili sormak veya detay bilgi almak isterseniz, kısıtlı bilgim dahilinde, ben elimden geldiğince size yardımcı olmaya gayret ederim.<br />
<br />
<br />
Sevgi ve saygılarımla,<br />
<br />
<br />
Burak Dirican
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote> <br />
tam da aklımdan geçenleri yazmışsınız. almak istediğim şehiriçi konforuda olan bir jeep, ama ben bugüne kadar genelde sıfır veya sıfıra yakın otomobiller aldım düzenli servis bakımlarını yaptırdım ve hiç yolda kalmadan kullandım. oysa aynı mantıkla jeep almaya kalkarsam alım ve bakım maliyetinin altından kalkamam. eski model alsam onla uğraşacak bilgi birikimim veya vaktim olmayabilir. açıkçası birde, modifiyeli, yerden yüksek koca tekerlekli önünde vinç tepesinde koca lamba vs olan araçla şehir içinde her yere gidemem. o yüzden 2. araç olarak almak istiyorum. oyuncak misali vakit buldukça hafta sonlarımı onla geçireyim, kalırsa kaldığı yerde bırakayım giderse gideyim, olmadı hurda niyetine satsam da oyuncağım kırıldı der geçerim. diye düşünmüştüm.<br />
<br />
birde çok merak ettiğim bir şey var, bu çamur dağ tepe vs aracın kaportasına vs zarar vermiyor mu?, eski araçları anlarım da yeni araçlar da var, ciddi maliyetli, kaportasında sürtme yamulma vs olduğunda ne yapıyorsunuz ? Benim oto da ufak bir tampon, çamurluk boya vs masrafı bile 1000 tl üstünde iken bu tür jeep vs araçları olanlar ne yapar merak etmiyor da değilim</div>