abi o yeterliliğin olduğu yazdıkların ve fotoğraflardan anlaşılıyor ona şüphem yok ama diyorsan ki gezmekten yazmaya fırsatım yok onunda karşısında saygıyla eğilirim
Selamlar , malum bölge dönenceler arasında kaldığı için yıllık yağış miktarı 250mm'den azdır. Sel sorunu olacağını sanmıyorum ama haşere sorunu benim de merakımı uyandırdı.Malum o iklimde canlıların çoğu toprağın altında yaşamını sürdürüyor.Gördüğümüz üzere insanlar bile.
Saygılar
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km
barisavci' Alıntı:
abi o yeterliliğin olduğu yazdıkların ve fotoğraflardan anlaşılıyor ona şüphem yok ama diyorsan ki gezmekten yazmaya fırsatım yok onunda karşısında saygıyla eğilirim
Bazı fotoğraflarda ayrıntıyı gösterebilmek için kontrastı biraz açtım, yüzey yapısı benim de dikkatimi çekmişti. Adamlar boşuna gelip buralarda film çekmemişler.. Gündüz sıcağında bile odalar ve avlular serin, avlularda yer değiştiren gölge alan mevcut..
mdr' Alıntı:
Zevkle izliyorum...
Zafer bey bu yeraltı evlerinde 2 sorun kafamı karıştırıyor.
aşırı yagmurda su,sel durumu
malum..haşere ile nasıl başediyorlar acaba..
Yağmur senede bir kez yağarsa mucize diye bakıyorlar, sel ihtimali yok, insanlar ve diğer canlılar dip suyu sayesinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Tunus ve diğer çöl ülkelerinde kayda değer bir haşere istilası görmedim. Yüzey suyu bulunmadığından sinek de yoktu. Gece çölde çadırda yattığım zaman bile akrep, yılan gibi hayvanlara rastlamadım, ama tabiiki oralarda varlar, gece beslenmeye çıkıyorlarmış..
Assasin' Alıntı:
Selamlar , malum bölge dönenceler arasında kaldığı için yıllık yağış miktarı 250mm'den azdır. Sel sorunu olacağını sanmıyorum ama haşere sorunu benim de merakımı uyandırdı.Malum o iklimde canlıların çoğu toprağın altında yaşamını sürdürüyor.Gördüğümüz üzere insanlar bile.
Saygılar
Çölde besin kaynakları sınırlı, bu sebeple yaşayan hayvanlar da sayıca az ve boyutları küçük. Çöl hayvanlarının yuvalarına yakın veya yolları üzerinde kalınmazsa, insanlara zarar vermezler..
sinan54' Alıntı:
Zafer bey fotoların ve anlatımın devamını sağladığınız için teşekkürler, bizden de taibe devam