Tekirdağ; Uçmakdere Yürüyüş ve Kamp (4-5 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ualkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,258
Ynt: Tekirdağ; Uçmakdere Yürüyüş ve Kamp (4-5 Nisan 2009)

Arkadaşlar teşekkürler,
Sürekli günübirlik faaliyetler yaptığımız için kamp yükü ile hiç yürümüyoruz. Zaman zaman başkalarının yaptığı kamp yükü ile gidilen faaliyetleri görüp oraya benimde gitmem gerek diyorum. Bir taraftan da acaba kamp yükü ile ne kadar yürüyebilirim diye de merak ediyordum. Bir kaç sene önce Aladağ' lara gittiğimde kamp yükü ile yürümekte epey zorlanmış ve çantamı yolda katıra vermiştim.
Bu nedenle başka yerlere gitmeden önce kendimizi denemek amaçlı kamp yükü ile yürümeli bir faaliyet organize ettik. Benim çantam yaklaşık 20kg kadar doluydu. Hakan' ın çantası biraz daha hafifti. Rotamızda kolay hafif hafif yükselen toprak yoldu. Ancak başlangıçta iyi giden yürüyüş, ilerledikçe oldukça zorlu olmaya başladı. Ancak 4km kadar bir yer yürüyebildik. Kampı kurduk. Şimdi bu yürüyüşlere devam edip nasıl daha az malzeme ile idare ederim durumunu değerlendirmek lazım. Sanırım her yürüyüşten sonra bir sonrakinde bu çanta daha hafifleyecek.

Etiketler

hakan.kavakli' Alıntı:
Sen nasıl oldun... Tedavi devam dimi.. Dikkat etkendine...

Evet abi, tedavi devam ama bugün topallamam geçti gibi :smiley:. Bu hafta sonu da sizinle yürüyüşe gelsem nasıl olur diye düşünüyorum :D :D :D

Aynen,
Her yürüyüşten sonra çanta sürekli hafifleyecek gerçekten.
Yanınıza aldığınız malzemeleri teker teker çantadan atacaksınız.
:smiley:

Haklısın Murat, bence de fazladan götürdüğüm bir sürü malzeme vardı. Bir dahakine yedek kıyafet bile yok. En önemlisi bir dahaki sefere çadırı Hakan ile bölüp taşıyacağız. Zaten benim çadır sadece 3,5 kg ağırlık yapıyor. İnsan bir süre sonra dışarda yatayım bu çadırı taşımayayım bile diyor. :smiley:

2003 Haziran da Niğde Demirkazık köyünde Arpalık mevkiinden Çoban düzü(?)ne kadar full malzeme ile yürümüştük.
Çadır partnerim de son anda tek çadır da kalmayı düşününce (17 yaşında kulübün en küçük üyesi bir kızdı) malzeme paylaşımı da yapamamıştık.
Yanımda da büyük bir hata olarak konserve getirmiştim.
Epey zorlanmıştım kamp yerine yürürken.
Daha sonra ki tüm etkinliklerimde yanıma çok az malzeme aldım.
Yedek tabak çanak yoktu.Saklama kapları da öyle.
Kekleri prosiyonlara bölüm folyoya sarmalısınız. Sonra da buzdolabı poşetine.
Yaşayarak öğreniyoruz full malzemeli yürüyüşlerde çanta hazırlamayı.

Gerçekten büyük çanta hazırlamak ve çantalı uzun yürüyüşlere hazırlanmak tecrübe istiyor. Ben koca çantaya bir türlü malzemelerimi sığdıramıyorum ve çantayı dengeli yapamıyorum. Kitaplarda çanta yerleşimi konusunda anlatılanlar ve resimler var ama gerçekte malzemeler o resimlerde belirtilen yerlere sığmıyor. Özellikle çadırı çantanın dışına nereye bağlamam gerektiğini bilemiyorum. Daha önce tecrübeli bir arkadaş benim çadırımı diklemesine yan tarafına bağlatmıştı. Öyle bağlayıncada o tarafa doğru dengesiz oluyor. Bu sefer ben çantanın alt tarafındaki perlonlara mat ile birlikte bağladım. Çanta beni hep arkaya doğru çekti. Yürürken sürekli öne doğru eğilmek zorunda kaldım.

Çok keyifle izledim anlatımlarınızı.

Ben 110 kg gibiyim. Sizin eşyanız 20 kg ise benim eşyam kıyafetlerimin beden farkıyla 25 kg olur. 110 + 25 : 135 kg. siz 4 km yürüyebildiğinize göre, ben yaşasaydım bu geziyi, heralde kampım köyden 600 mt. uzakta olurdu en fazla :smiley:

Teşekkürler keyifli paylaşım için...
Sağlıcakla....

Alfonse merhaba, mesajınız için teşekkürler. Birileri beğenip birşeyler yazarsa bu paylaşımların keyfide o kadar artıyor.
Sizin yazdıklarınızı başka konularda okumuştum. Yazı tarzınız güzel ve enteresan bakış açınız var. Keyifle okunuyor.
Görüşmek üzere...

fotoraflar o kadar güzel ki geziye katılmış gibi olduk dostlar... en kısa zamanda uçmakderedeyiz ...belkide bugün :smiley:))

Selam Ümit abi fotoğraflara baktım güzel bir gezi, küçük bir kamp olmuş.

Bu fotoğraflara defineci gözü ile bakarsan?
[attachment=1][attachment=2]

adsız1.jpg

adsız2.jpg

Valla Ömer, ben defineden hiç anlamam bu nedenle resimlere baktım durdum. Birşey çıkaramadım. :smiley:
Şimdi defineci bir arkadaşı çağırdım bir de o baksın bakalım neler görecek...

Yuvarlak içindekini incelemek lazım.
Boşluk ok işaretinde açı vermiş muhtemelen boşluğu ölçüp ak yönünde cm i 10 adımla çarparak ilerleyip 2. işareti bulmak.
Bu insanlar biraz zeki onlar gibi düşünüp bulmak lazım. Derinlik te önemli. Belki derinlikle ölçüp adımlamak lazım. Olay yerinde incelesin ilgilenen arkadaş.
Kaya mezarı yada mağara girişi olabilir. Muhtemelen yüksekte tepede yine büyük kayalıklar sabit.

[attachment=2]

adsız1.jpg

adsız1.jpg

belliki çok güzel geçmiş

öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum ümit abi.ben de geçen hafta sonu ordaydım ve nasıl olupta oraları görmemişim diye hayıflandım.sen altı yıl hayraboluda çalış bol bol gez trakyayı sonrada buraları görmeden ayrıl ordan ve oranın kıymetini sonradan anla.bence defineci arkadaşlarımız hiç zahmet etmesinler ya kazılmıştır yada zordur yoksa şimdiye kadar herkes kazmıştır.şimdi sormak gerek birisi sizin yada sevdiğinizin mezarını kazsa ne düşünürsünüz.bırakın doğayı korumakla zamanımızı geçirelim saygılarımla

abi bende kamp meraklısıyım. tekirdağlıyım.
bazı bilgiler öğrenmek istiyorum

albayrakgokhan@hotmail.com msn adresim eklersen sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.