Tekirdağ; Uçmakdere Yürüyüş ve Kamp (4-5 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ualkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,288
Ynt: Tekirdağ; Uçmakdere Yürüyüş ve Kamp (4-5 Nisan 2009)

keysmart' Alıntı:
abi bende kamp meraklısıyım. tekirdağlıyım.
bazı bilgiler öğrenmek istiyorum

albayrakgokhan@hotmail.com msn adresim eklersen sevinirim.

Msn adresini ekledim. Görüşürüz...

Etiketler

Yaptığınız kamp çok keyifli gözüküyor doğa ve rotanız belgesel tadında..

Ben de bu haftasonu o taraflara kaçmayı düşünüyorum, mümkünse köy yerinden çadır yerine kadar yürüdüğünüz mesafeyi, süre olarak belirtir misiniz ?

Şöyle bir durum var ctesi iş çıkışında gideceğim için, akşam 4ten önce köyde olup çadır yerine yürüyüp en geç hava kararmadan 1 saat önce kampı atmayı düşünüyorum..Sizce becerebilir miyim?

Ortam nasıldır ? köylüsü köpeği güvenli midir ?

ualkan' Alıntı:
Alfonse merhaba, mesajınız için teşekkürler. Birileri beğenip birşeyler yazarsa bu paylaşımların keyfide o kadar artıyor.
Sizin yazdıklarınızı başka konularda okumuştum. Yazı tarzınız güzel ve enteresan bakış açınız var. Keyifle okunuyor.
Görüşmek üzere...

Teşekkür ederim....

(Mürefte' nin şarabıda güzeldir laf aramızda)

figo' Alıntı:
Yuvarlak içindekini incelemek lazım.
Boşluk ok işaretinde açı vermiş muhtemelen boşluğu ölçüp ak yönünde cm i 10 adımla çarparak ilerleyip 2. işareti bulmak.
Bu insanlar biraz zeki onlar gibi düşünüp bulmak lazım. Derinlik te önemli. Belki derinlikle ölçüp adımlamak lazım. Olay yerinde incelesin ilgilenen arkadaş.
Kaya mezarı yada mağara girişi olabilir. Muhtemelen yüksekte tepede yine büyük kayalıklar sabit.

[attachment=2]

Naptın yav.... ;D

Bu özelliğini bilmiyordum, seninle daha çok takılmak lazım ortamlara... ;) ;D

Alfonse' Alıntı:
Naptın yav.... ;D

Bu özelliğini bilmiyordum, seninle daha çok takılmak lazım ortamlara... ;) ;D

20 yaşına kadar kara avı ;D
30 yaşına kadar balık avı ;D
40 yaşına kadar define avı ;D sadece büyük bir doğa bulmacası olarak düşünüyor ve şifrelei çözüyorum fazlası zarar ::smiley:
40'ından sonrası bana göre deyil gerçi 5 sene var ama :eek: :eek: :eek: ;D ;D ;D
50'den sonrada insanın imanı artıyor gerçi biz erken yaşta yakaladık ama 8)

halibut' Alıntı:
Yaptığınız kamp çok keyifli gözüküyor doğa ve rotanız belgesel tadında..

Ben de bu haftasonu o taraflara kaçmayı düşünüyorum, mümkünse köy yerinden çadır yerine kadar yürüdüğünüz mesafeyi, süre olarak belirtir misiniz ?

Şöyle bir durum var ctesi iş çıkışında gideceğim için, akşam 4ten önce köyde olup çadır yerine yürüyüp en geç hava kararmadan 1 saat önce kampı atmayı düşünüyorum..Sizce becerebilir miyim?

Ortam nasıldır ? köylüsü köpeği güvenli midir ?

Merhaba, Uçmakdere arkasında dere kenarındaki yoldan 4 km kadar yürüdüğünüzde kamp yerine ulaşabilirsiniz. Bu mesafe sizin kamp yükünüzün ağırlığına ve sizin performansınıza göre 1-2 saat arasında sürer.

Uçmakdere köyünde yaşayanlar yönünden bir probleminiz olmaz. Kimse sizi rahatsız etmez. Güvenle kamp yapabilirsiniz. Köy içerisinde saldırgan köpek falan da yok. Bu civarda keçi ağılları var ama kamp yapacağınız yerlerin yakınlarında değil. Başka bilgilere ihtiyacınız olur ise bana özelden mesaj atabilirsiniz. Profilde bilgilerim mevcut.

Size keyifli kamplar dilerim. Görüşmek üzere...

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, oraya gittiğimizde en kısa rotayı belirliyeceğiz sanırım artık. Bir de arabayı güzel bi yere bırakabilirsek..

ualkan' Alıntı:
Gerçekten büyük çanta hazırlamak ve çantalı uzun yürüyüşlere hazırlanmak tecrübe istiyor. Ben koca çantaya bir türlü malzemelerimi sığdıramıyorum ve çantayı dengeli yapamıyorum. Kitaplarda çanta yerleşimi konusunda anlatılanlar ve resimler var ama gerçekte malzemeler o resimlerde belirtilen yerlere sığmıyor. Özellikle çadırı çantanın dışına nereye bağlamam gerektiğini bilemiyorum. Daha önce tecrübeli bir arkadaş benim çadırımı diklemesine yan tarafına bağlatmıştı. Öyle bağlayıncada o tarafa doğru dengesiz oluyor. Bu sefer ben çantanın alt tarafındaki perlonlara mat ile birlikte bağladım. Çanta beni hep arkaya doğru çekti. Yürürken sürekli öne doğru eğilmek zorunda kaldım.

Merhaba...
Çanta yerleştirmek zamanla gelişen el alışkanlığı gibi bir şey.... tam sayfa liste yapıp bir de onların kontrolleri ile tam gün uğraştığım günlerden, iki günlük (hava şartlarındaki olağandışı değişikliğe karşı iki de yedek gün) nevale ve giyim eşyası için bir saat içinde karar verip, yarım saat içinde de hazır olduğumuz günlere geldik.
Çantanın dışına çadır ve matı iki yana olmak üzere bağlamakta bence fayda var. aradaki ağırlık farkını da hafif olan tarafa birkaç konserve takviyesi ile çözmüştüm ben..Konserveler asla çantanın sırta gelen gelmemeli... Öte yandan, çantanın sırta gelen kısmında çantanın kayışlarının bağlı olduğu bir bölüm var... Üzerinde S-M-L-XL bağlantı ayarlarını içeren..... Taşıyıcının gövde büyüklüğüne göre buradan kayışların konumunu değiştirebilirsiniz.. Çantanın üzerine ve altına bir yük bağladığınızda bu taşıyıcının boyunun uzaması veya kısalması gibi bir etki yapacaktır. Buna göre kayışların ayarlarını değiştirerek çantanın ağırlık merkezinin tam belinizde (omuzlarda değil) olmasını deneyerek sağlamalısınız....
Saygılarımla....

Kadir bey iyi yazmışsınız.
Çantalarımızı doldura doldura en kısa sürede doldurmayı öğreniyoruz.
Minimum malzeme , optimum fayda , MAXİMUM Mutluluk.

Haklısınız arkadaşlar. Çanta hazırlamak gerçekten tecrübeyle hem hafifliyor, hemde daha çabuk hazırlanıyor. Kadir Beyin paylaşımı için de teşekkürler. İlk fırsatta uygulamayı düşünüyorum.
Görüşmek üzere...

Rica ederim dostlar...
Ayağınız kuru, yükünüz hafif , rotanız açık , keyfiniz daim olsun...:smiley:)))))

Ümit bey emeklerinize ve ellerinize sağlık. uçmakdere benimde bir çok kereler kullanmış olduğum güzergahtır.nasılmı balıkesir neresi uçmakdere neresi yıllardır kullandığımız eskihisar yalova güzergahı artık beni açmıyor bende yolu uzatıp renklendiriyorum ve ya uçmakdere şarkköyden geliboluya çıkıyorum yada direk keşan yolundan gelibolu biga susurluk üzerinden gidiyorum. ama keyif aldığım bir güzergah oluyor.. benim içinde önemli olanda keyifli ve sakin bir yolculuktur.
yine paylaşım için teşekkürler ve saygılar.
kemal

Kemal ağabey ,
Bir sus ya.
:smiley:

Gezen var gezemeyen var.
;D

TezzMertek' Alıntı:
Kemal ağabey ,
Bir sus ya.
:smiley:

Gezen var gezemeyen var.
;D
Muratçığım sen yakında beni çift kişilik bir etknlik içinde görürsen sakın çatlama emi.ama resimleri tam 1 ay bekliyebilirsin ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR