Telsiz konusunda tavsiye?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cank Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,441

cank

Kamp II
Yer
Ankara
selamlar,
gerek outdoor gezileri gerek off-road turları için kliteli bir el telsizi almayı düşünüyorum.

MOTOROLA GP388
http://www.tetratelsiz.com.tr/GP344_388FB_TR.pdf
Tarzında bir telsiz düşünüyorum.

Genel olarak Motorola telsizleri nasıl? Başka marka tavsiye eden var mı? Gezilerde ne tür telsiz kullanıyorusunuz?
Telsizle haşir neşir arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler

CAN

Etiketler
Ynt: Telsiz konusunda tavsiye?

VHF telsiz almak için amatör telsiz lisansı sahibi olmanız lazım, böyle bir şey kullanmaya yetkiniz var mı?

Off road etkinliklerinde ne kadar mesafede telsiz kullanılır bilmiyorum. Doğa yürüyüşleri vs için PMR telsizler iş görüyor sayılır. Ben Motorola TLKR T7 kullanıyorum, idare ediyor. Sonuçta PMR telsizler 0.5W güce sahip, fazla bir şey beklememek lazım. Ağaçlı/engebeli arazide düzgün görüşme yapmak için en fazla 500-600 metre açılabiliyorsunuz. Ondan sonra çok sıkıntılı.

Ynt: Telsiz konusunda tavsiye?

aselsanın 900 serisini tavsiye ederim. özellik ve fiyat olarak iş görür. lisanslı telsizlerde kullanmak olası özellikle araç içi linkli falan düşünülebilir sonuçta lisans almak atla deve değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR