Temel birkaç soru...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nevmeram Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,209

Nevmeram

Kamp I
Yer
İstanbul
Merhabalar,
Kız arkadaşımla elimizden geldiğince yurt içi ve dışında gezmeye çalışıyoruz. Genelde tren, otobüs ya da otostop ile geziyoruz. Ancak bazen her yere ulaşmak mümkün olmuyor. Uzun zamandır aklıımızda bisiklet ile gezebilir miyiz fikri yatmaktaydı. Ancak öğrenci olduğumuz için sınırlı o bütçemizi geçen sene yurt dışına ayırmıştık. Bu sene başında da son sınıf olduğumuzdan bisiklet almaktan vazgeçmiştik. Eskişehir'de bisiklet sürmek mümkün ancak mezun olduktan sonraİstanbul'da aynı şansımız olur mu bilemedik. Bu aralar bahar aylarında ve yazın yapacağımız gezilerde "acaba bisikleti de kullanabilir miyiz?" fikri gene aklımıza geldi. İstanbul'a gidince de mutlaka bir şekilde kullanabiliriz diye düşündük. Bisiklet konusunda da çok teknik fikirlerimiz olmadığından gezenbilir'e danışmak en iyisidir diye düşündük. Bu konuda bir kaç sorum olacaktı sizlere.
İlk olarak söylemek istediğim diğer malzemelerimiz. Husky Bird çadırımız var ve 3 kg civarında ağırlığı. Tulumlarımızda 1.75 kg ağırlığında 2 adet tulum. Bu malzemeler ve diğer temel eşyalar ile bir bisiklet turu sağlıklı yapılabilir mi? Mesela sizler ortalama bir turlara kaç kg. ağırlık ile çıkıyorsunuz? Bisiklet için daha hafif bir çadır ve hafif kaz tüyü tulumlardan alma şansımız yok. Malum bütçe :smiley: Tur derken mesela şöyle. Bu sene bahar ayında iki rota üzerinde düşünüyoruz. Eskişehir-Bergama-Manisa-İzmir-Selçuk-Denizli ve Konya-Karaman rotalarında tren ile yolculuk edip ilçeler ve diğer önemli noktalara bisiklet ile ulaşım gibi. Bunlar uzun soluklu turlar olacaktır. Belki ileride de sadece bisiklet ile turlar da olabilir. Bu sevdadan vazgeçelim mi yoksa yapılabilir mi bu yükler ile? Gerçi araştırdığım da ve forumlarda gördüğüm kadarıyla bisikletin arkasına römork tarzı şeyler takılılarak da taşıma yapılıyor.
Eğer bu sorumun cevavı "evet" ise bisiklet seçimi ile ilgili soruma geçebilirim. :smiley:
Ben 1.90 cm boyundayım ve 105 kiloyum - sigarayı bırakma sonrası aldığım kilolardanda kurtulmama yardımcı olur belki bisiklet :smiley: - kız arkadaşım da 1.75 cm ve 50 kg. Nasıl bir bisiklet seçmeliyiz? Hangi marka ve hangi model? Bütçemiz kişi başı en fazla bisiklet için 600-700 TL olabilir.
Sorular çok temel düzeyde oldu biraz çünkü pek bir fikrimiz yok. Cevap alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Temel birkaç soru...

Selamlar,
Mümkün mertebe kısa ve öz cevaplar vermek istiyorum.
Ben de husk bird çadır kullanıyorum ve uyku tulumumun ağırlığıu 1.8 kg. Uzun soluklu turlarla beraber haftalık (6-7 gün süren) kamplı dağ turlarım da oluyor. Bisiklette taşınabilecek yük miktarı tahmininizden daha fazla. Şöyleki benim ocak, kap kaçaksız turlarım çadır-tulum dahil 15 kg civarı oluyor. Bunun içinde benzin ocağı, tabak çanak ve yiyecekler olunca 20-22 kg'yi buluyor. Belirli eğimleri aşmayan asfalt yollarda 40 kg'a kadar yük taşıyabilirsin fakat turlarda ihtiyacın olacak eşyaların toplam ağırlığı bu rakamın yanına bile yaklaşamaz ;)

Gel gelelim bisiklet seçimine... Çok teknik detaya inmeyeceğim. Kısaca yardımım şu şekilde olacak. Bütçenize göre kalbur üstü firmaların aynı fiyat aralığındaki bisikletlere göz atın. Kron, sedona, geotech v.s... Bu markalar içerisinde gerek dış dizayn ve parça seçimleri olsun /kısaca fiyat -performans en sağlam firma bence sedona... Hangi marka modele yöneleceğiniz size kalmış. Fakat alacağınız bisiklette mutlaka bagaj montaj delikleri olsun. Bagaj bağlamak için gerekli bazı bisikletlerde bulunmayabiliyor. Fren seçiminiz v-frenden yana olsun. Ekonomik ve ayarları basittir.(ki bahsettiğiniz fiyat aralığında disk frenlerin performansı çok yetersiz olur). Bisikleti aldığınızda asfalt zeminli yollarda tura çıkacaksanız rubena markasının çok güzel ve ekonomik su kanalları olan yol lastikleri var. Onlardan takmanızı tavsiye ederim. Bunlar dışında önceliğiniz mutlaka kendi güvenliğiniz olmalı. Rahat edeceğiniz konforlu bir kask edinmeniz öncelikliler arasında bulunsun ;)

Sedona markasını forumları gezerken çok tavsiye ettiklerini gördüm. Bu aralar araştırma yapıyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Fiyatı muadili markalara göre biraz pahallı gelebilir. Ama ince detay malzemeler bile maliyetten kaçınılmadan amacına uygun seçildiği için fiyatının hakkını verebilecek bir bisiklet olduğunu söyleyebilirim.

Sedona 701 ve Whistle MIWOK 1163 V gözüme çarpan modeller oldu. Ancak araştıracağım. Sedona 701 bütçeme daha uygun gibi ancak Whistle MIWOK 1163 V uygun fiyata olabilirse olabilir belki.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR