Temmuz 2010'da Hırvatistan-Bosna Hersek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canatilgan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,629

canatilgan

Yeni Üye
Merhaba;

2010 temmuzunda Saraybosna-Hırvatistan-Karadağ rotasını araba kiralayarak gezmek istiyorum.
Kalacak yeri yola çıkmadan ayarlamalı mıyım yoksa orada rahatça bulabilir miyim? Sizce nereden arama yapmalıyım?
2 gün dubrovnik, 2 gün Budva,2 gün Korcula,2 gün Hvar, 1 gün Saraybosna olarak düşünüyorum sizce iyi bir plan mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? Eklemem veya çıkarmam gereken yerler var mı? Örneğin Zadar tarafına gidemeyeceğim çok şey kaybeder miyim?

Bir de Rota üzerinde kumsal plajlar var mı? Denize girme açısından rahat mıdır?

Etiketler
Ynt: Temmuz 2010'da Hırvatistan-Bosna Hersek

canatilgan' Alıntı:
Merhaba;

2010 temmuzunda Saraybosna-Hırvatistan-Karadağ rotasını araba kiralayarak gezmek istiyorum.
Kalacak yeri yola çıkmadan ayarlamalı mıyım yoksa orada rahatça bulabilir miyim? Sizce nereden arama yapmalıyım?
2 gün dubrovnik, 2 gün Budva,2 gün Korcula,2 gün Hvar, 1 gün Saraybosna olarak düşünüyorum sizce iyi bir plan mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? Eklemem veya çıkarmam gereken yerler var mı? Örneğin Zadar tarafına gidemeyeceğim çok şey kaybeder miyim?

Bir de Rota üzerinde kumsal plajlar var mı? Denize girme açısından rahat mıdır?

Merhaba Can bende bu yaz bir tatil planı düşünüyorum gerçi ben Amerika kıtası merak ediyordum hatta mesaj attım ama bir cevap alamadım neyse eğer uygun olursa sana katılabilirim bende tabi yol arkadaşı istiyorsan

Merhaba, gruba yeni katıldım. Geçen sene 10 gün Hırvatistan ve Bosna Hersek de gezdim.

Ben İstanbul-Zagrep-İstanbul ucusu ile ulasımı sağladım. Zagrep ten araç kiralıyarak ülkeleri gezdim. Tavsiyem, Zagreb e yakın olan Plitvice Lakes bölgesini gezmeniz, ayrıca Split, Dubrovnik ve Zadar güzel yerler..görmenizi isterim.

Arkadaşlar merhaba,2-9 temmuz tarihlerinde Balkanlarda ufak bir tatil planlıyoruz.Güzergahımız sarajevo-mostar-split-dubrovnik-sarajevo olacak şekilde planladık;bir süredir güzergahımızdaki kalınacak yer,nereleri gezilir kendimce notlar tutarak araştırıyorum;fakat splitte takıldım :smiley:2temmuzda sarajevo,3 temmuzda mostar da kalacağız,4 temmuzda mostardan split e geçmeyi planlıyoruz.Split üzerinden birkaç sorum olacak,çok fazla blog okudum ve iyicene karıştım buarada Grin
*mostar split arası yolculuk ne kadar sürüyor?
*splitten hvar adasına nasıl ulaşım sağlarız?( sabah erkenden mostardan yola çıkmış olsak,split,ardından aynı gün içinde hvar adasında olabilir miyiz?)
*stari grad hvar adasının merkezimi Huh?
*Pakleni adalarından jerolim ve palmizana adasını özellikle görmek istiyoruz,sizce bu adalara ulaşım yakınlığı için hvar adasındamı konaklamalıyız?
*Hvar adasında konaklarsak dubrovnik e gitmek için tekrar split mi yapmamız gerekiyor?
*Hvar adasında/stari grad da kalınacak yer için tavsiyeniz var mı?

Yardımcı olabilir misiniz? Smiley

Dostlar, O bölgelerde çok güzel gezilecek görülecek hatta fotoğraf çekilecek yerler var ama herkesin zevki farklı tabiyki. Size kesinlikle tavsiye ederim ki kendinize bir adet Navigaston cihazı alın. Benim TOMTOM marka bir cihazım var her türlü mesafeyi, yolları, plajları, otelleri hatta restorantları gösteriyor rota planlaması yapma imkanı sağlıyor. Her ne kadar orası için de Turizm yüksek sezonu olsa da otel bulunabiliyor. Evden bozma küçük oteller var hatta bahçe içinde. çok uygun fiyatlara kalabilirsiniz. Ben o bölgelere motosikletle gittiğim için bazı yerlerde çadır kamplarda kaldım, benim gibi gezgin arkadaşlarla ateş etrafına oturup yemeğimizi yaptık. O yüzden benim size yapacağım rota biraz ters gelebilir size ama siz zaten güzel araştırma yapmışsınız ama kesinlikle tavsiye ederim ki Navigasyon edinin.
Şöyle bir sorun var, türkiye'de satılar navigasyonlarda genelde sadece Türkiye haritası oluyor bazı modellerinde ise doğu avrupa bulunuyor fakat cihazınızın sitesinden güncel haritaları uygun fiyatlara indirebilirsiniz yada becerebilirseniz kırık harita yükleyebilirsiniz. ( ben öyle yaptım ). Zadar güzl bir yer denizi de şehride tatil için ideal.

@dilekozg
bildiklerimi yazayım.

splitten hvara feribot ve katamaran ile ulaşabilirsiniz.

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1522

stari grad havar adasının merkezide denilebilir değilde.stari grad eski şehir demekmiş.merkez hvar

hvardan muhtemelen direk dubrovnike geçbilirsiniz.jardolinjaya bir e-mail atın isterseniz.

EDİT BÜDÜT ;D
şimdi biraz baktım şöyle bir not buldum.
Stari grada 4 gun bu adada kaldıktan sonra guzel anılarla dubrovnige dogru yola cıkmak için limana gittik buarada gercek buyuk bir feribot sizi oraya götürecek 6 saatlık bir yolculuk sizi bekliyor

http://gezipaylasim.blogspot.com/ okumadıysanız ,azda olsa fikir verir.

@dombili

bende araştıryordum.
sağ olsun löplöpçülerden öğrendim.

http://www.hyundai.ba/ günlük 29 avroya dizel hyundai kiralamışlar.
tr ehliyeti yeterl iyetmediği yerde ruhsat arası avro :smiley:

selam arkadaşlar,2-9 temmuz arası planladığımız tatili gerçekleştirdik.sarajevo-mostar-split-hvar-dubrovnik-sarajevo şeklinde bir rota izledik.splitte konaklamadık.Rotamızla ilgili kalınacak yer,nasıl giderim...vs , her konuda yardımcı olmak isterim ;D süper görünesi yerler,sevgilerle :smiley:

dilekozg' Alıntı:
selam arkadaşlar,2-9 temmuz arası planladığımız tatili gerçekleştirdik.sarajevo-mostar-split-hvar-dubrovnik-sarajevo şeklinde bir rota izledik.splitte konaklamadık.Rotamızla ilgili kalınacak yer,nasıl giderim...vs , her konuda yardımcı olmak isterim ;D süper görünesi yerler,sevgilerle :smiley:

Söyleme ile olmassss... Fotoğrafları bekliyoruz. ;D

Kocaeli'den selamlar

hoşgeldiniz dilek hanım.
fotoğraflar ile süslenmiş bir gezi yazısı bekleriz.

;D herkese tekrar merhaba,2-9 temmuz aralığındaki gezimiz istanbul atatürk hava limanında başladı :smiley:.Biletleri http://www.ekobilet.com/ sitesinden BH Airlines dan kişi başı gidiş dönüş istanbul-Sarajevo-istanbul 245 eur dan satın aldım.Şu an yazacaklarım inanılmaz ama gerçek :-[8.00 deki uçuşumuzu bayağı bir rötarlı 14.00 de hareket etti. :eek: Biz saat 9.50 de ineriz diye düşünürken(tc saatine göre)sarajevo saat dilimine göre 8.50 oluyor,saat 14.50 de Sarajevo daydık(istanbul sarajevo uçuş 1.50 dk sürüyor).Sarajevo havalimanından Oldcity Başçarşıya gitmek üzere yorgunluğumuzdan ötürü taksiye bindik :smiley:yol 15 dk kadar sürdü ve karşılığında 10 eur ödedik.(bosna hersek in para birimi konvertibl mark (KM) 1eur=2km diyebiliriz).
Taksici bizi Saraybosna’yı ikiye bölen Miljacka Nehri’nin oldcity e yakın kısmında bıraktı.Kalacağımız hostel i ineternetten rezerv etmiştim.(www.hostels.com).Biz Sarajevoda Hostel City Center(HCC)de konakladık.HCC old city nin merkezinde bizim kaldığımız oda çatı katı arası bir odaydı ve hostel gerçekten çok temiz.Hostel e girer girmez eşyaları bıraktık ve gerekli bilgileri aldıktan sonra kendimizi nihayet Sarajevo sokaklarına attık :smiley:. ,uzun süredir yolda olduğumuzdan karnımızda fazlasıyla açıktığından sitelerde tavsiye edildiği gb kültürel yemek tabii ki Cevapi (Ćevapčići)yedik :smiley:Biz cevapi yi Cevabozinica yedik.Tam net yerinii tarif edemiyorum;ama sebil'e gelmeden önce ara sokakların birindeydi ;D.Yemeklerimizi de yedikten sonra hemen etrafı turlamaya başladık Gazi Hüsrev Begova Camii sonra da Saraybosna’nın simgesi haline gelen Sebil’i görüyoruz,oldcity de bayağı bir çeşnilik var Ortodoks Kilisesi, Katolik Kilisesi,Cami hepsi birarada.Sebil den direk karşıya geçip yukarı doğru yürüdüğünüzde Bosna savaşından kalma mezarlıklarla karşılaşıyorsunuz.Burası Sarı Tabya adıyla anılıyor ve burda diğer mezarlıklardan daha farklı olan Bosna Hersek cumhurbaşkanlığı yapmış olan Aliya İzzetbegoviç'in mezarlığı dikkatimiz çekiyor....
Çok geç vakitte Sarajevo ya geldiğimizden ve ertesi gün mostar'a yola çıkacağımızdan merkeze geri dönüp meşhur Boşnak kahvemizi Kahva Dalistan da içiyoruz.(tünel gezimizi 9 temmuz dönüş günümüze bıarkmayı planlamıştık o gün) :-[
3 temmuz sabah erken kalkıyoruz mostar için hazır durumdayız ve kahvaltıyı bosna nın meşhur burek ini yiyerek yapıyoruz;yanına yogurt istedik ayranın az su katılmış hali diyebiliriz ;D...sac buregdzinica.....
Mostardan devam edeceğim.umarım eklerde bir problem olmamıştır,malum acemiyim ;D.şimdilik sevgilerle... ;D
[attachment=1][attachment=2]
[attachment=3][attachment=4]

New_025.jpg

New_044.jpg

New_102.jpg

New_117.jpg

New_093.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR