Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,563
Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

flying surfer' Alıntı:
Hatta benimkini denemeni istemiştim, bir kere oturursan bir daha vaz geçemezsin diye! ;D Boşuna demedim. ZJ çok güzel bir araba, senin için de iyisi olsun istedim. ;) Çok iyi yaptın bence! Zevkini çıkar...

Dostum çok teşekkür ederim. Hakikaten kullandıkça zevk alıyorum, keyif alıyorum, zevkinide zaten hep beraber gezilerde çıkaracağız ;) :D ;D

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Eren'in değindiği nokta kesinlikle önemli ... Yetkili servis konusu da önemli , sanayiye gittiğin zaman herkes her markada yetkili hepsini takıyor ;)

Keyifli sürüşler ...

Aynı fikirdeyim. Zaten Eren'n tavsiyesi üzerine biraz daha araştırdım. Bu sefer biraz daha kafam karıştı. Ankara'daki Akgün usta ile görüştüm, zaten arabayıda onun testi ve kontrolü sonunda almaya karar vermiştim, bana PRİNS veya BRC'den başka takma, performans konusunda çok problem yaşarsın, hatta diğer markayı takıpta sökenler çok var, dedi. Sizin bu konuda, benden çok çok daha eski bir zj kullanıcısı olarak fikriniz nedir acaba?

selamlar

Abi konuları taradığında görmüşsündür . Benim aracada LPG takılmamıştı hiç . Ben aldıktan sonra taktırdım ve çok araştırdım . Firmaların teknik elemanları , mühendisleriyle bile görüştüm . Doğrudur Akgün usta Prins ve BRC diyor . Ben tercihimi BRC den yana kullandım . Prins Kuşkusuz büyük ve kaliteli bir marka ama Türkiyede yeterince kurumsallaşamadığı hissi oluştu bende . BRC nin Türkiye Temsilcisi 2A Mühendislik . Forumları vs var . Forumlarınıda okudum kendileriyle de görüştüm. Adamlar bir sorun olduğundan mutlaka çözüm üretiyorlar , servislerde çözüm bulunamazsa mühendisler konuyla ilgileniyor vs bir yol bulunuyor , sonuöta karşınızda büyük bir firma buluyorsunuz muhatap olarak. . Üstelik Türkiyenin her yerinde ciddi servisleri var ve garanti kartımızla hepsinden hizmet alabiliyoruz , zaten bilgisayarda görebiliyorlar .
Birde BRC nin tek LPG enjektörü patenti olan firma olduğunu söylemişlerdi . LPG enjektörleri performans verebilmesi için benzin enjektörlerinden hızlı çalışmalıymış vs vs vs
Ben birşeyler alırken hep şöyle bakarım olaya : Her mal sorunsuzken iyidir . Önemli olan sorun çıktığından çözülebilmesi ve çözülme hızı . Daha önemlisi " bunlarda böyle abi " yaklaşımından mümkün olduğunca uzak durmak .

Tabi bunlar benim şahsi araştırma ve gözlemlerim sonucu edindiğim Kişisel kanaatim . Ben bu kanaatle BRC uygulattım . Bu arada montajı yaptırdığım servisin bu araçları tanıyor olması hatta sahibi olan mühendisin de ZJ kullanması etkili oldu diyebilirim .

Öncelikle yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun bol çamurlu günlerde binin ayrıca lpg kiti taktıracaksanız bir tavsiyede ben vermek isterim daha önceki tecrübelerime dayanarak atiker.lavato ve brc lpg dönüşüm sistemleri özellikle bizim araçlarımıza göre kit üretmiyo standart kitleri kullanıyo bu da aracımızdan verim alamamıza sebep oluyo v8 lere iki marka kit üretiyo ve özellikle bu araçlar üzerine çalışıyolar birisi prins diğeri ise zavoli kendi aracımda zavoli marka lpg kiti kullanıyorum ve gayette memnunum tabiki karar istediğiniz markayı kullanmakta

Murat Bey,
Oncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız ve sorunsuz kullanmanız dileği ile.
Lpg dönüşüm kitleri ile ilgili olarak, benim makine sizlerinkinden farklı ;V6 Vortec Motor ancak okuduğum ve bildiğim kadarı ile V8 lere özellikle prins tavsiye ediyorlar.
Benim makinada da şu anda prins çalışıyor ve son derece sorunsuz sıkıntısız. Motorun verimi ve performansı benzine gore buyuk bir fark yaratmıyor.
Prins'in servisi ve yedekparçası konusunda arkadaşlarımın çekincelerine katılıyorum, evet prins in servisi ülkemizin her noktasında olmayabilir ama sistemim kurulumu ve yakıt sistemine entegrasyonu cok basit, kurulumda bir sürü kablo boru sokulup taklımıyor. Varsayalım ki, aracın LPG sisteminde bir problem olması durumunda, sistemi tamamen devreden çıkarıp normal benzin ile devam edebilme şansına da hepimiz sahibiz. Bu durumda bana gore karar verilirken dikkat edilmesi gereken nokta, sistemin ne derece araç ile uyumlu olduğu veya herhangi bir uyumsuzluğun yaşanıp yaşanmadığı. Bunlar benim naçizane görüşlerim.

Selamlar, saygılar,
Burak

Ayrıca prins olan araçlarda bir arıza meydana geldiğinde yetkili servise telefonla ulaştığınızda size hemen yardımcı oluyolar nasılmı adamlar uydu sistemi ile çalışıyolar ve araca takılan kitte uydu üzerinden araçla irtibatı saylayan bir sistem var ve siz aracınz arıza yaptığında servise ulaştığınızda serviz uydu aracılığıyla araca bağlanıyor ve arızayı tespit edip gideriyolar bilgisi olmayanlarada bu bilgiyi vermek istedim ben taktıramadım çünkü v8 lere takılan kitin maliyeti 4000 tl yı geçiyo saygılar

Özkan Bey,
Bu mükemmel bilgi için cok teşekkür ederim.
Yetklili servis her zaman 7/24 arayabileceğimi söylemişti ama bu özellikten bahsetmemişti.
Tekrar teşekkürler...
Burak

Bunu bende yurt dışından türkiyeye gelen gurbetçilerden duydum adamlar buraya geldiğinde araçlarına pirins marka lpg sistemi taktırıyorlar ve araç arıza yapınca türkiyeye gelmek gibi bir şansları yok bu yüzden adamlarda bu sistemle bu araçlara müdahele ediyorlar

Bu bilgiden emin misiniz ? Bu durumda birde uydu yayınını alacak anten olmalı aracın açık bir yerinde ... Ben prins takılı araçlarda böyle birşey göremedim . Diyelim bu sistem var prinste bu durumda bile ancak tek taraflı bir işlem olur . Mesele merkez sizin araca reset atar yada yazılık yükler vs ama sizin araçtan haber alamaz . Alması için birde uydu TX kiti lazım ki ..........

Tabi prinsin GPS sistemi gibi yaygın bir uydu sistemi kullanıyor olması gerekebilir . Kapsama açısından ... Sizin araca özel yayın olmayacağından bu yayının bütün kitlerin alması ama sizin kite adreslenmei ve sadece sizin kitin devreye girmesi lazım. Uydu bağlantısınında çok stabil olması gerekli ki data aktarımı sırasında bazı dizinler kaybolmasın vs vs vs ...

Özetle bence fazla teknik bir durum. 7/24 müşteri hizmetleri her ciddi marka da ben ce bulunmalı ama uydu desteği dediğim gibi ilginç bir konu . Avrupada vardır yoktur bilemem incelemedim. Ama böyle bir ileri teknoloji altyapısı kullanımda olsa reklamı kesinlikle yapılır diye düşünmekteyim.

Böyle bir sistem varsa detaylı gerçekten merak uyandırıcı .

Barış bey bende ilk duyduğumda inanmamıştım ama adamlar yapmış burda prinsin bayiliğini yapan arkadışım söyledi böyle bir sistem olduğunu saygılar

suzuki 96' Alıntı:
Barış bey bende ilk duyduğumda inanmamıştım ama adamlar yapmış burda prinsin bayiliğini yapan arkadışım söyledi böyle bir sistem olduğunu saygılar

Özkan bey bu bir şehir efsanesi.Değişik zamanlarda değişik ürünler ve markalar hakkında ortaya atılan,dilden dile dolaşan ve sonunda unutulup giden bir uydurmaca.. Barışın çözümlemeside bunu destekliyor ki kendisi bu konuda ciddi bilgi birikimine sahiptir.

Benzer bir örnek eskiden sanayi camiasında konuşulurdu ; W124 kasa mercedeslerin, 111 kodlu motorlarını arıza durumunda fabrika uydu yardımıyla çalıştırabiliyormuş diye.. Bu arada W124 kasa dediğimiz aracın üretim 1995 senesinde bitti. ;D Hem yolda kalıpta aracını bu şekilde çalıştırtmayı başaran bir tane E200 sürücüsünü ne ben nede böyle bir özellik olduğunu iddia eden ustalarımız tanımadık..

Uzun lafın kısası keşke bu bilgi doğru olsa, ama üretici söylemedikten sonra böyle fantastik şeylere itibar etmemek gerektiğini düşünüyorum.En azından günümüzde bu sistemi kurmak üretici için ekonomik olmaz.

Saygılarımla

Bunu öğrenmek çok zor olmasa gerek en azından ben en yakın zamanda pirinsin ana bayiini arayıp bu konuda bilgi almaya çalışırım ozaman doğruluğu yada uydurma olup olmadığı ortaya çıkar yanlız şunuda söylemem gerek bende lpg kiti takanlardan duydum saygılar

İşin aslı neymiş bizimlede paylaşırsanız sevinirim,bende merak ettim doğrusu..

Az önce prinsin türkiye disbiratörüne mesaj çektim bu konu hakkında hepinizin kafasını karıştıran bu konuya kısa zamanda cevap gelecektir ve ben burdasizinle paylaşacam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.