Terleme Sorunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,565

Etiketler
Merhaba,doktor degilim,sadece ayni yollardan az da olsa gecmis,tecrubelerini aktaran biriyim.
Bence sorun kilolarda.1.97 boyda 110 kg yerine 90-95 kg olunursa sorun nispeten azalacaktir.
Diger arkadaslarda da kilonun fazla oldugunu soyleyenler var.Bende de ayni sorun (kilo) vardi.
Sadece terlemek degil birde asiri nefes alma problemi de vardi.Terlemenin faydali oldugu malumdur.
Gelgelelim banyodan ciktigimda bile sicak,ilik,soguk suyla banyo yapayim yine terliyordum.
Cesitli arastirmalardan sonra kalp damar rahatsizligimi kesfettiler.Minik operasyonla tedavi oldum.
Fakat terleme ve sik nefes alma gecmedi.Once sekiz kilo verip 97 ye indim.Boy 1.87.
Sonra biraz daha gayret ile 95 kilo oldum.O gunlerde sanki 18'lik delikanli gibiydim.
Sonra rehavete kapilip 100 kiloyu gecince yine ayni sorunlar basgosterdi.
Simdi dikkat ederek 97 de durmaya calisiyorum.Azalmakla beraber terleme ve sik nefes devam ediyor.
Nacizane tavsiyem yemeginizi degistirmeyin,yani artirmayin.Sadece gunde 3-4 km tempolu yuruyun.
Bu sizin sadece 30-40 dakikanizi alacaktir.Gercekten nefes alisiniz bile degisecek.
Hemen degil ama bir ay icinde faydasini gorursunuz.Bir de yiyecegi azaltabilirseniz hizli kilo verilir.
Havalarin biraz serinlemesiyle doga yuruyuslerimiz baslayacak,kis gelmeden bir kac kilo daha verilir.
Ben denedim,bende faydasini gordum.Sigara icmem ve sisko gibi de gozukmem.
Buna ragmen damarlar problemli cikmisti.Dr genetik dedi.Bir de eforlu test yaptirmayi da oneririm.
Hem kendinizi denemis olursunuz.Hic acitmiyor korkacak bir sey yok,sadece bantta yuruyus ve kosu.
Herseyi ortaya cikariyor.Ultrasound veya EKG de yardimci oluyor ama esas kosu bandi onemli.
Basta dedigim gibi doktor degilim.Bilgi amacli yazdim.Umarim iyilesir de probleminizden kurtulursunuz.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,doktor degilim,sadece ayni yollardan az da olsa gecmis,tecrubelerini aktaran biriyim.
Bence sorun kilolarda.1.97 boyda 110 kg yerine 90-95 kg olunursa sorun nispeten azalacaktir.
Diger arkadaslarda da kilonun fazla oldugunu soyleyenler var.Bende de ayni sorun (kilo) vardi.
Sadece terlemek degil birde asiri nefes alma problemi de vardi.Terlemenin faydali oldugu malumdur.
Gelgelelim banyodan ciktigimda bile sicak,ilik,soguk suyla banyo yapayim yine terliyordum.
Cesitli arastirmalardan sonra kalp damar rahatsizligimi kesfettiler.Minik operasyonla tedavi oldum.
Fakat terleme ve sik nefes alma gecmedi.Once sekiz kilo verip 97 ye indim.Boy 1.87.
Sonra biraz daha gayret ile 95 kilo oldum.O gunlerde sanki 18'lik delikanli gibiydim.
Sonra rehavete kapilip 100 kiloyu gecince yine ayni sorunlar basgosterdi.
Simdi dikkat ederek 97 de durmaya calisiyorum.Azalmakla beraber terleme ve sik nefes devam ediyor.
Nacizane tavsiyem yemeginizi degistirmeyin,yani artirmayin.Sadece gunde 3-4 km tempolu yuruyun.
Bu sizin sadece 30-40 dakikanizi alacaktir.Gercekten nefes alisiniz bile degisecek.
Hemen degil ama bir ay icinde faydasini gorursunuz.Bir de yiyecegi azaltabilirseniz hizli kilo verilir.
Havalarin biraz serinlemesiyle doga yuruyuslerimiz baslayacak,kis gelmeden bir kac kilo daha verilir.
Ben denedim,bende faydasini gordum.Sigara icmem ve sisko gibi de gozukmem.
Buna ragmen damarlar problemli cikmisti.Dr genetik dedi.Bir de eforlu test yaptirmayi da oneririm.
Hem kendinizi denemis olursunuz.Hic acitmiyor korkacak bir sey yok,sadece bantta yuruyus ve kosu.
Herseyi ortaya cikariyor.Ultrasound veya EKG de yardimci oluyor ama esas kosu bandi onemli.
Basta dedigim gibi doktor degilim.Bilgi amacli yazdim.Umarim iyilesir de probleminizden kurtulursunuz.

Vermis oldugunuz guzel bilgiler icin tesekkur ederim. Kilo verme konusunu bir turlu beceremedim. Yurt disinda yasamaya basladigimda ayni boy ile kilom 78 civari idi ondan sonra almaya basladim. suanda 110 civari tabiyki bununda etkisi belirgin fakat artik tembellikmidir yada umursamazlikmi bilemem fakat kilo veremiyorum. Yada belki vermek istemiyorum. Fakat soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz.
Saygilar.

Tekrar merhaba,

Valla kilo veremiyorum diye bir şey yok, diyet yapamıyorum diye bir şey var. Vucudumuz bir makindir. kilo tabi ki verir yeterki iyi bir diyetisyene gidip verilen diyete uyun ve arkadaşımın dediği gibi günlük yürüyüşleri aksatmayın. Göreceksiniz bir süre sonra yürüyüş kesmeyecek koşmakisteyeceksiniz.

"Karatay Diyeti", çok tartışıldı; bir bakmakta yarar olmalı. (Düşük olasılık ama belki ayırdında olunmayabilir diye yazıyorum)

Cavid Sezen

Aşırı Terleme için üniversite hastanelerine başvurmanızı tavsiye ederim.

Herşeyin fazlası zararlıdır. Botoks ile ter hücrelerini baskılamakta hatalı. Doktor olmasam da açıkça zararlı olduğunu söylüyorum.

Çok basit bir örnek. Balkonda ki su giderini tıkarsanız yağmur suyu nasıl akacak.??
Ter bezlerini iptal ederseniz vücutta ki zararlı sıvı ve mineraller (tuz vb.) nasıl atılacak.?

Ynt: Terleme Sorunu Hakkında

nerdeyse 2 yil olmus konuyu acali :smiley:

son 6-7 aydan beri sIki diyete girdim ve en onemlisi tekrar spora basladim, 11 kilo versim yaglardan buyuk oranla kurtuldum, birkac arkadasin dedigi gibi kilo vermek ise yaradi ve terleme sorunu tamamen gitmesede baya bir azaldi. artik yuruyuslerde vucut spora aliskin oldugu icin eskisi kadar terlemiyorum. Herkese tavsiye ederim. diyet ve spor yapmak ikisi bir araya gelince sorun yari yariya cozuluyor :smiley:

Aradan o kadar zaman geçmiş. O eski halimden eser yok şimdi :smiley: Artık ben botox yaptırıyorum 6 ayda bir. Sorun çözüldü beyler :smiley: Ayrıca botoxun zararı yok. O bölgeler yine terliyor ama eskisi gibi şırıl şırıl değil de normal bir insanınki gibi terliyor. Botoxun bence zararı yok. Sanıldığının aksine tamamen kesmiyor ama normal seviyeye indiriyor. Asıl aşırı terleme sonucu vücudun sürekli su kaybetmesi sağlık açısından zararlı. Ictiginiz su 3 litre diyelim, aşırı terleme sonucu 4-5 litre su kaybederseniz o vücudun halini siz düşünün. Aşırı terleme bir anormalliktir hatta hastalıktır ve tedavi edilmesi (normal seviyeye çekilmesi) gerekir. Aksi takdirde vücut susuz kalır. Botoxu araştırın ben çok faydasını gördüm. Ama biraz pahalı...

merhaba.
ben de çok terleyenlerdenim.özellikle o kış soğuğundaki terlemenizi çok iyi anlayabiliyorum..genellikle güneye doğru gittikçe insanların terleme oranı ırksal olarak artmakta.bunu sebebi kabaca sıcağa adaptasyon diyebiliriz.mesela yaz aylarında öğle sıcağında bayılan insanlar genellikle beyaz tenli daha az terleyenlerdir.benim de annem babam vs akrabalarım çok terler.gerçekten can sıkıcı bir durum kozmetik olarak.Çözümüne gelince:öncelikle bu genetik mi hastalık mı onu ayırt etmek gerekir.en sık karşılaşılan durum hipertiroidi dediğimiz tiroid bezlerinin çok çalışması durumu.bunun ekarte edilmesi gerekir.eğer böyle bir hastalığınız yoksa yüksek ihtimal genetiktir ve çözümü problemli:smiley:mesela benim rahatsız olduğum durum koltuk altı bölgesi.en son ben de botox yaptırmaya karar verdim.ameliyat olayı kişiden kişiye çok değişiyor.mesela ameliyat sonrası koltuk altı ve el terlemeniz azalabilir fakat vücudun diğer bölümlerinde artış olabilir.bir de fizik tedavi ve biyofizik bölümlerinin yaptığı iyontoforez metodu var özellikle el ve ayak terlemelerinde oldukça başarılı.sağlıcakla..

ameliyatın yan etkileri var ama botoxun bildiğim kadarıyla yan etkisi yok ve 6 ay sonra eskiye geri dönülebilir bir uygulama. zaten botox yaptıran kişi tadını alınca sürekli botox yaptırır. ve botox yapılınca mesela 5-6 dönem yapıldıktan sonra o bölgenin terlemesi artık normal seviyeye geliyormuş ve artık botox yapmaya gerek olmuyormuş. tabi botox yaptırmadan önce terlemenin herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığından emin olmak lazım. eğer mesela troid bozukluğundan dolayı veya psikolojik nedenlerle terleme oluyorsa o problemlerin giderilmesi gerekir. benimki doğuştan sorunlu olduğu için botox bana çok uygun oldu. ilaçla falan tedavisi yoktu benimkinin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR