terrano 2.4 i termikli fan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kabasakal34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,187

kabasakal34

Ana Kamp
Mesajlar
68
Tepkime Puanı
0
bilenlerden yardım rica ediyorum 1998 model nissan terrano 2.4 i araca sahibim ancak bir sorunum var.Maalesef aracı çalıştırır çalıştırmaz fan sürekli dönüyor ve kış aylarında oldugumuz için aracım tam olarak ısınmıyor ve malum yakıt sarfiyatıda arttı ustaya sordum araç 80 dereceye ulaşmaz ise lpg yi tam olarak buharlaştıramaz ve araç fazla yakar dedi özellikle sabit hızlarda giderken hararet ibresinin ciddi anlamda düştüğünü görebiliyorum ön panelden. benim sorum şu acaba 2.4 kullanan birisindede aynı sorun varmı aracı çalıştırır çalıştırmaz fan sürekli dönüyormu ve sıcaklık sorunu varmı . (bu arada fan normal dönüyor yani hararet sıcaklıgındaki gibi hızlı değil ama yinede motoru soğutuyor)
 

Etiketler
Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

Aracınızın sorunu fan termiği,nin devamlı dönmesi değil termostadınız açık kalmış değiştirirseniz sorununuz kalmayacaktır.
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

termostadımı daha yeni değiştirdim.ondan evelde vardı şimdide devam ediyor aynı sıkıntı
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

ben yinede termostat diyorum düşük dereceli bir termostat takılmış olabilirmi.çünkü sıkıntınızın başka bir sebebi olma ihtimali yok
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

Merhaba,ben uzman degilim ve bilenlerin isine karismak istemem.
Radyator pervanelerinin civali yada termikli olanlari var malumunuz.
Boyle pervaneler isi belli dereceye gelince genleserek motor devriyle uyumlu doner.
Eskiden Amerikan araclarinda pervane sorun cikardiginda percinleri sabitlerdik.
Bulunmasi zordu,buldugunda da fiyati yuksek olurdu,mecburiyetten yapardik.
Simdilerde boyle problemler yok.Mutlaka bulunuyor ve pek pahali degil bildigim kadariyla.
Madem ustaniz da pervane demis degistirin gitsin.
Sahsi fikrimdir.
 






Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

Merhaba benim tamircim yan sanayi olarak fiyati uygun buldu.Dizel ile benzinli olanin kaplinleri farkliymis.
Sadece kaplin fiyatidir diye tahmin ediyor.Orjinal olaninin sizin rakaminizdan iki uc kat fazla oldugunu dusunuyor.
Yine de kesin rakam icin aracin sase nosunu ogrenmemiz gerek dedi.Eger mahsuru yoksa sase nosunu bildirin,bakacaklar.
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

Fan termiğinden kesilikle yapmaz boşuna parçanızı değiştirmeyin çünkü fan termiği sadece radyatörde bulunan suyu soğutur oysaki termosta,dın görevi motor biloğu içindeki su sıcaklığı termostadın dercesine göre atıyorum 82 dereceye gelene kadar radyatöre giden su kanalını kapatmak 82 derecede kanalı açıp motor biloğundaki suyun radyatöre giderek soğumasını sağlamaktır bu kanal termostat dan dolayı bir şekilde açık kalırsa suyunuz ısınmadan sürekli radyatör motor arasında dolaşacaktır buda motorunuzun ısınmamasına neden olur.Detaylı görüşmek isterseniz 0542 511 90 15 ten ulaşabilirsiniz.
 



Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

termostadımı yeni değiştirdim ondan eminim. ancak şu varki radyatör fanı motor devriyle eşdeğer dönüyor bana söylediklerine göre termik diyorlar başka bi sebebi olabilirmi ki?
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

şu konuda anlaşalım fan termigi isterse 1000000 devirle dönsün motor içerisindeki su radyatöre gitmediği sürece soğumaz.Termostadınızın derecesini ve kaç derece de açtıgını bir termometre yardımı ile ölçebilirsiniz. termostadı yeni değiştirmiş olmanız doğru çalıştığı anlamına gelmez.Hala konuda ısrarcıysanız istediğiniz parçaları değiştirin sonuç yine aynı olacaktır.
 

Ynt: terrano 2.4 i termikli fan

yok ısrarcı değilim :D sadece çözüm arıyorum ancak şu var araba giderken fan yüzünden uçak gibi uğultu yapıyor termostad 86 derece ile bizzat gözümün önünde değişti demem şu fanın araç devriyle eşdeğer dönmesi kafama takılıyor yani 120 km ile giderken araç 3000 devirdeyse fanda 3000 devirde dönüyor bi kere kayış kopardı bu yüzden aslında ben sizi yarın bi telefon ile rahatsız etsem sakıncası olmazsa tam derdimi öyle anlatayım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst