Terrano 2 Aldım Sıkıntım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekocu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,316
Ynt: Terrano 2 Aldım Sıkıntım Var

Sert kullanmaktan kasıt yüksek devir veya yüksek süratte uzun yol yapmak ise,
Varan #1 Motoru 1 dakika rölantide dinlendir.

Teşekkürler,

Burak

Etiketler

barbecue' Alıntı:
Cem Bey,
Bilmediğim için soruyorum, aydınlatırsanız memnun olurum.
Yazınızda "turbo ömrü turbolu araç kullanırken yapılacak basit önlemlere bağlıdır" demişsiniz. Bu basit önlemlerin neler olduğunuz sıralayabilir misiniz lütfen.
Saygılar,

Burak Dirican

motoru çalıştırınca rölantide biraz çalıştırıp turbonun yağlanmasını bekleyin. bu sürede gaz vermeyin.gaz verirseniz motor devrini yükseltip tam yağlanmamış turbonun zarar görmesine sebep olursunuz

aynı şekilde durunca da bir süre bekleyin.araç gaz yerken kontak kapatırsanız örneğin acele park edip kontak kapatmak gibi, dönmeye devam eden turbonun yağını kesmiş olursunuz aynı şekilde aşınma ve erken bozulma yapmasına sebep olur.

motor ısısı rölantide çok yükselmiyor. yola çıkınca bir müddet yüksek devre çıkmadan sakince devam edin. motor ısınınca turbonun devreye girdiği 2000 li ve üstü devirlere çıkabilirsiniz.bu şekilde hem motor hem de turbo daha uzun ömürlü olacaktır.

bunları bilmeyen kişilere aracınızı emanet etmemenizi öneririm.turbo sağlamsa basitçe bunlara dikkat edince bozulması çok zor.eğer turbonuz bozuksa dahi üzülecek bir şey yok istanbulda turbo tamiri yapan yerler bir kısım parçayı değiştirip yapıyorlar. iyi yapılırsa eskisi gibi oluyor.

nissan terrano hakkında herşey adlı sayfaya bugün yapılan bakımları da yazıyorum.

görüşürüz

KILINÇ' Alıntı:
Yalnız sizin ilk cümle ile sonraki verdiğiniz örnek çakışıyor%5'i geçmemesi gerekiyor demişsiniz örnekte ise vergi kasko bedelinin %5'ini geçerse bu aşan farkı vermiyorsunuz sizden en fazla kasko bedelinin%5'ini alabiliyorlar doğrumu anladım

% 5 i bir kuruş dahi geçse bir alt dilimden ödenir. ne kadar fark olduğu önemli değildir.

türkiye sigortacılar birliği sayfasında aracınızın model ve yılına göre, MTV ye esas kasko bedeli kısmından 2004 ten beri her yıl kasko değeri neymiş heryıl için bakın.araç ne kadar zamandır sizde bilmediğim için öyle yazıyorum. . ( kasko olması şart değildir.) hangi yıldan beri sizdeyse o yıllara bakarsınız. .

geçmişe yönelik MTV ye esas kasko bedellerine her yıl için bakıp % 5 ini hesaplayın. gene ordan o yıl kaç lira mtv ödediğinize bakıp karşılaştırın. hem içinde bulunduğunuz yıl hem de 2004 ten beri fazla ödediğiniz yıllar varsa,yani o yıl ödediğiniz vergi aynı yılın MTV ye esas kasko bedelinin % 5 ini geçmişse paranızı geri veriyorlar.

bir sorum olacak, kasko bedeli sayesinde ödenecek bir alt dilim hangisi? yani 2.7 motor 2500-3000 diliminden 2000-2500 dilimine mi düşecek; yoksa örneğin 2001 model araç 7-11 yaş diliminden 12-15 yaş dilimine mi düşer?

demokritos' Alıntı:
bir sorum olacak, kasko bedeli sayesinde ödenecek bir alt dilim hangisi? yani 2.7 motor 2500-3000 diliminden 2000-2500 dilimine mi düşecek; yoksa örneğin 2001 model araç 7-11 yaş diliminden 12-15 yaş dilimine mi düşer?

yaş değil, motor gücü dilimi düşer. 2.7 motor vergisi aynı yaştaki bir alt dilim olan 2001-2005 motor arası dilimden ödenir.

Merhabalar,
Aracın kendi kendine gaz vermesinin nedeni büyük olasılıkla hararet müşirindeki arızadır. Benzer hastalığı 850 T5 Volvo arabamda yaşamıştım; Istanbul'un anlı-şanlı resmi Volvo servisleri nedenini bir türlü bulamadılar, her gittiğimde boş geçmeyelim diye uyduruk teşhisler koyup para kestiler. Daha sonra ben kendim bir rastlantı sonucu gaz verme olayıyla hararet göstergesindeki hareketlenme arasındaki ilişkiyi gözlemledim. Hararet müşiri değişti ve hastalık sona erdi.
Müşir arızadan dolayı yanlış algılama/okuma yaptığı için, motorun elektronik kumanda sistemleri kullanıcının iradesi dışında gaz veriyor motora. Konu bu kadar basit.
Selamlar,

yardımlarınız için çok teşekkür ederim sonucu buradan size bildireceğim aynı usta sorunu buradada var nissan servisinde de teşhiste bulunamadılar enjektörden kaynaklandığını söylediler ama pek inandırıcı gelmedi bu tür araçlardan pek anlayan yok maalesef

selamlar

eftalkoklu' Alıntı:
Merhabalar,
Aracın kendi kendine gaz vermesinin nedeni büyük olasılıkla hararet müşirindeki arızadır. Benzer hastalığı 850 T5 Volvo arabamda yaşamıştım; Istanbul'un anlı-şanlı resmi Volvo servisleri nedenini bir türlü bulamadılar, her gittiğimde boş geçmeyelim diye uyduruk teşhisler koyup para kestiler. Daha sonra ben kendim bir rastlantı sonucu gaz verme olayıyla hararet göstergesindeki hareketlenme arasındaki ilişkiyi gözlemledim. Hararet müşiri değişti ve hastalık sona erdi.
Müşir arızadan dolayı yanlış algılama/okuma yaptığı için, motorun elektronik kumanda sistemleri kullanıcının iradesi dışında gaz veriyor motora. Konu bu kadar basit.
Selamlar,

çok severim ben anlı şanlı volvo servislerini....
10 yıldır volvo s40 kullanıyorum. benden başkası hiç sürmedi arabayı.
fabrikanın orjinal debriyaj balatasını 10 yıl kullandım yetkili servisin değiştirdiği balata 6 ay gitmedi...
Pedal en yukarı çıktı bile... eli kulağında biter...
araba ne kadar iyiyse servisleri de bir o kadar kötü...
ben artık parçayı alıp dışarda kendim taktıracağım...
egzos'a gri sprey boya sıkmayı bilirler anca... ha bi de plakalık değiştirmeyi, onu da yalama ettiler zaten.

Saygılar
Fırat

Sentinel' Alıntı:
çok severim ben anlı şanlı volvo servislerini....
10 yıldır volvo s40 kullanıyorum. benden başkası hiç sürmedi arabayı.
fabrikanın orjinal debriyaj balatasını 10 yıl kullandım yetkili servisin değiştirdiği balata 6 ay gitmedi...
Pedal en yukarı çıktı bile... eli kulağında biter...
araba ne kadar iyiyse servisleri de bir o kadar kötü...
ben artık parçayı alıp dışarda kendim taktıracağım...
egzos'a gri sprey boya sıkmayı bilirler anca... ha bi de plakalık değiştirmeyi, onu da yalama ettiler zaten.

Saygılar
Fırat

1996'da 0 km'de aldığım düz vitesli 850 T5'imi 14 yıldır kullanıyorum. 180,000 km'deki arabamın debriyaj balatası, amortisörleri, vb. halen orijinaldir; tüm aksesuarları (ısıtmalı ve hafızalı ön koltuklar, ısıtmalı aynalar, ses sistemi, board computer, tüm aydınlatmalar/lambalar, sunroof, vb.) ilk günkü gibi çalışır.
İki yıl önceye kadar Maslak'taki EVO'ya götürüyordum ama artık aynı bölgede (EVO'ya çok yakın) ViKiNG adlı özel servise gitmeye başladım, çok da memnunum (hem ilgi, hem bilgi, hem de maliyet yönünden).
İlgilenirseniz koordinatlarını verebilirim.
Selamlar,
Eftal

eftalkoklu' Alıntı:
1996'da 0 km'de aldığım düz vitesli 850 T5'imi 14 yıldır kullanıyorum. 180,000 km'deki arabamın debriyaj balatası, amortisörleri, vb. halen orijinaldir; tüm aksesuarları (ısıtmalı ve hafızalı ön koltuklar, ısıtmalı aynalar, ses sistemi, board computer, tüm aydınlatmalar/lambalar, sunroof, vb.) ilk günkü gibi çalışır.
İki yıl önceye kadar Maslak'taki EVO'ya götürüyordum ama artık aynı bölgede (EVO'ya çok yakın) ViKiNG adlı özel servise gitmeye başladım, çok da memnunum (hem ilgi, hem bilgi, hem de maliyet yönünden).
İlgilenirseniz koordinatlarını verebilirim.
Selamlar,
Eftal
Teşekkürler ben Ankara'dayım. Açıkçası araştırmalarım sonucu volvo özel servislerinin de maliyet yönünden ne kadar yüksek kar marjlarıyla çalıştıklarını fark ettim.

İlk kez balatam bitti benim de hayatımda, sanırım volantta birşeyler var ve değiştirirken farketmediler boşu boşuna balata gitti.

Velhasılı aracınızı güle güle kullanın youtube da crazy 850 turbo diye bir video var izlemenizi tavsiye ederim.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.