terrano 2 yükseltme hakkında yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan madmarcus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,070

madmarcus

Ana Kamp
Yer
istanbul
2004 terrano r20 3.0 di aracıma yukseltme uyguladım...arkada rancho rs5000 serısı yay ve amartısor var orjınale gore 8 cm cıvarı yukseldı..on tarafıda torsıyonları kurarak 7cm cıvarı yukselttık...ön amartısorler orjınalı ve bunun yerıne daha uzun bır amartısor ne kullanabılırım...boyle kullanmamın ne sakıncası olur...terrano hakkında yukseltılmesıyle ılgılı detaylı bılgı verebılecek bır arkadas varmıdır...hangı aracların amartısorlerı uyabılır...yukseltıgınde ne parcalarda proplem cıkabılır teknık yardım ıstıyorum...

Etiketler
Ynt: terrano 2 yükseltme hakkında yardım...

Merhaba,ben ikinci arac olarak Terrano icin pazarlik halinde olan bir kullaniciyim.
Diger aracimda ayni sekilde torsiyon cubuklu bir Galloper.
Yukselince goruntu cok hos oluyor.Ancak sizin de farkinda oldugunuz bazi onlemler gerekiyor.
Ben amortisorler yada rot kollari vs.den bahsetmeyecegim,cunku o konuda tecrubem yok.
Torsiyon cubuklu araclarda 3-4 santim yukseltmenin pek sakincasi yoktur.
Bu miktar 32 belki 33 inch lastige kadar musaade eder.Fazlasi icin bazi riskler vardir.
Sonucta celik bir cubugun en ust sinirina dayaninca sertlik artacak ve stabilizasyon azalacaktir.
Ayrica yol,viraj,arazide egim limitleri degisecektir.Govdeyi yukseltmek yaklasma acilarini artirir.
Lastik ebadini buyutmek dingilin yere olan mesafesini artirir.Bu islemlerin hepsi dengeli olmalidir.
Ne kadar araziye uygun hale gelirseniz o kadar asfalttan uzaklasirsiniz.
Nacizane tavsiyem yukseldikten sonra yolda da arazide de son derece temkinli surmeniz.
Amortisor,rot vs gibi alt takim parcalariyla ilgili bilgili biriyle gorusmeden aracinizi zorlamayin.
Kamber,kaster acilari vardi eski araclarda bunlarda durum nedir bir bilene sorun.
Benim azicik bildiklerim bunlar.Aracinizi iyi gunlerde saglicakla kullanin.

tesekkur ederım..nette arastırdıgım kadarıyla amortısor ust tarafına uzatma yapıldı...on taraf 8cm yukseldı...dedıgınız gıbı torsıyon mılı lımıtlere geldıgı ıcın ön taraf sertlestı...ust ball joınt ust rotıl streslı calısıyor...bunu duzeltmek ıcın traılmaster vss arastırdıgım kadarıyla ball joınt spacer var bu parcayla ust rotıl orjınal konuma gelıyor...ama benım gordugum kadarıyla sertlesme sebebı arac lımıtlerde yukseldıgı ıcın ust rotıle baglanan kollar alt bump lastıgıne oturuyor...ve arac sadece ustte esnıyor alta esnemeye calısınca bump lastıgıne oturdugu ıcın calısamıyor...upper ball joınt spacer yaptıgımız zaman bu proplem ortadan kalkıcak gıbı gozukuyor...traılmaster 3 ınc yukseltme kıtınde ön taraf ıcın ıkı amortısor ve upper ball joınt spacer gonderıyor...torsıyon mılı gondermıyor...cok uzun zmandır terrano kullanmıyorum...ama yukselttıgımız zman bıle ıyı bır yol tutusa sahıp bır arac...gercı benım aracın ne amortısorlerı nede jant lastıgı standart degıl belkı ondan bana ıyı bı yol tutusa sahıp gıbı gelıyor....

yapmak ıstedıklerım upper ball joınt spacer 25-30mm cıvarı onu tam net bulamadım olcu olarak nette
on sag l kol dıye gecıyor ona takvıye yapılacak...3.0 di larda dıreksıyon amortısoru yok ama ben amortısor takılanbır orta rot getırttım...dıreksıyon amortsoru takmayı dusunuyorum...on arka vıraj demırlerı vss tumu poluretan kıt takıldı...vss.. upper ball joıntten sonrada yumusama olmassa ön tarafta ön tarafı ındırıcem yapıcak bırsey kalmıyor...bu konuyla detaylı ılgılenmıs bır terranocu arkadasmız olsa da deneme yanılma yontemıyle vakıt kaybetmesem...

Tekrar merhaba,islemler ne alemde,hangi asamaya geldiginizi sorabilir miyim?

ttogan' Alıntı:
Tekrar merhaba,islemler ne alemde,hangi asamaya geldiginizi sorabilir miyim?

arka yayları ramcho baska yayı ile degıstırdım.arka ve ön amartısorler monreo advanture.ön kısımda standartta gore 4 cm yukseltıldı...ust ball joınt spacer yaptırddım daha takılmadı..spacer amacı ust salıncagın calısma aralagını standartta yakın degere getırmek ıcın...orta rot eskı kasa terranoların kı kulladım dıreksıyon amartısoru takılabılınıyor onların orta rot kollarına...dıreksıyon amartısoru sıparsısı vermedım...dıreksıyon amortısoru takılınca nasıl sonuc olucak bılgı verırım.l rotıl ıcın de modofıkasyon ıslemı yapcam.....ama suan arac tam ıstedıgım yukseklıkte oldu yol tutus acısından hıc bır sorun yok hatta eskısıne gore bıraz daha stabıl oldu....tabı bunda aracın bıraz sertlesmesının ve 8.5x18 jantların 255 60 18 lastıklarınde etkısıde var...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,755
Kaydolan Son Üyemiz
karavantaxi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR