Tesisat Yenileme Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,280
__ C J 7 __' Alıntı:
motorun görüntüsü temizliği mükemmel ellerinize sağlık ;)
sadece monifold biraz gözü tırmalıyor ama oda nazarlık olsun :D

Sonunda motor bloğu da görüntü değiştirdi. Bloğu çekiç boya, manifoldu ısıya dayanıklı boya ile boyadım. Boya işi kolaydı ama sökme takmalar zaman aldı. Hava düzeldiğinde bir fotoğrafla sonucu buradan yayınlarım. Kaput içinde hiçbir işim kalmadı, şimdi sıra ön panel arkasındaki kabloları elden geçirmeye geldi.
Aracın görüntüsü, temizliği ve düzeni TÜV'deki kontrolları yarı yarıya düşürüyor, tecrübeyle sabittir.

Etiketler

Tesisat yenileme çalışmaları ve ince işler bitti. Buji ve ateşleme sistemi kabloları da yenilendi. Extralar için akü yanına sigorta-röle merkezi yapıldı. Bu arada blok ve manifold da elden geçirildi. Birkaç ay sonra TÜV'de görücüye çıkacak. Son iki kusursuz raporuna ayıp olmasın.

Maliyet'i de ilave edelim

35mm2 Akü kabloları 60TL (www.marintek.com.tr)
Diğer tüm kablolar 90TL (www.marintek.com.tr)
Bağlantı malzemeleri (soket, pabuç vs.) 30TL (www.reyondanal.com)
Kırmızı ve siyah ısı ile daralan makaron kılıflar 40TL (www.bluemavi.com)
Röle, sigorta kutusu vs. 40TL (www.reyondanal.com)
Paslanmaz cıvata,somun pul vs. 30TL (www.marintek.com.tr)

Biraz reklama girdi ama iyi bir kalite/fiyat araştırmasından sonra bulunan firmalardır ve hakediyorlar.

Geçen yıl hazır kablo takımı(sadece tesisat kabloları) için fiyat araştırması yapmıştım, 900 - 1000 TL fiyat aralığındaydı.

İşçilik için de sağ cebimden sol cebime birkaç lira aktardım. İki aya yakın bir zamanda bitti, çay kahve molalarıyla yavaş bir çalışma oldu ama çok güzel vakit geçirdim.

güzel çalışmalar. baştan sona zevkle okudum gerçekten harika. örnek aldım. paylaştığınız için de teşekkürler.

Emin abi harikasın eline ve sabrına sağlık.İlk teşekkürü yapmak bana nasip oldu 2.side benden gelsin :smiley:

Ynt: Tesisat Yenileme Çalışmaları

teşekkürler abi ama bende bilmiyorum. ;D Bir tahmin yapıcak olursam foruma katkı sağlama bakımından apolet yıldızı görevi yapıyor sanırım.. Ve temennilerimizin temsili butonu :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,094
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR