Toyota Diferansiyel Kilidi Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,347

Etiketler
Ynt: Toyota Diferansiyel Kilidi Hakkında ?..

benim fj40 ta arkada %100kiltli detroit locker var, önde arb air locker, daha pratik ve daha ucuz bir kombinasyon, air locker 5 yıldır hiç bir sorun çıkarmadı, montajı vecih usta yaptı

Heytem abi başka konuda yazmışsınız burada cevap vereyim dedim.Kilit takılmışı var dediler aldım ;D ;D ;D. Şaka bi yana eğer orjinallere birşey olursa(nazar deymesin)daha önce belirttiğim gibi ARB airlocker takarım.Zaten yurt dışındakiler hep onu kullanıyor.

tuğsan aman macera arama, benim fj 40 var, 1-2 defa küçük sorunlar yaşadım. çok alengirli bir çalışma sistemi var.o hava hortumu incecik bişey eğer bir koparsa vayyyy haline, vecihi usta onu ince hortumu bi bakır borunun içinden geçirdide yırttık, bir kaç arkadaşımda var,arb resmen yolda bıraktı. özetle arb işin sonu değil.. sendekiler arasıra bozuluyor ama bozulduğunu ormana girmeden anlaya biliyorsun. arb resmen piyango

Yok abi gözüm gibi bakıyorum,kullanma talimatına harfiyen uyuyorum,ama bu aralar arka diferansiyelden hafif bir uğultu duyuyorum sanki yada bana öyle geliyor.Dediğim gibi orjinal herzaman orjinaldir.Ama olmiyanada ARB ve Detroit den başka seçenek yok gibi.

tuğsancım e sen de rahat durmuyorsunki, senin arabayı gören, bu adam hiç biyere girmiyo galba der, abi o kadar kanallardan sonra bi uğultu olur tabi

Bu arada 12/13 eylülde yarış var, görevliyim.Ekiple bir konuşalım ramazan bitimi kamplı bir aktivite yapalım nedersiniz.Uzun zamandır aktivite yapmadık,ufaklığın canı sıkılıyormuş. ;D ;D

tugsan75' Alıntı:
Bu arada 12/13 eylülde yarış var, görevliyim.Ekiple bir konuşalım ramazan bitimi kamplı bir aktivite yapalım nedersiniz.Uzun zamandır aktivite yapmadık,ufaklığın canı sıkılıyormuş. ;D ;D

ortak bir yerde yapsak ,mesala bolu gibi düzcede olabilir ,çok güzel olur ankaradan bizlerde katılabiliriz süper olur

tugsan75' Alıntı:
Yok abi gözüm gibi bakıyorum,kullanma talimatına harfiyen uyuyorum,ama bu aralar arka diferansiyelden hafif bir uğultu duyuyorum sanki yada bana öyle geliyor.Dediğim gibi orjinal herzaman orjinaldir.Ama olmiyanada ARB ve Detroit den başka seçenek yok gibi.

Alemsin Tuğsan :D :D

Senin girdiğin yerlere giren diğer markalar, ikişer üçer tane diferansiyel değiştirdiler. ;) ;)

Teşekkürler Ergün abi elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Düzce fikri mantıklı ama çoğunluk neder bilemem.Ramazan ve bayram bitsin bir liste oluştururuz.Çoğunluğa göre yaparız bir aktivite.

umutcelikel' Alıntı:
Bir sorum olacak.
87 Landcruiser araştırdığım kadarıyla 8.875" 12 bolt 30 freze kullanıyor. Kilitlerde ön ve arka diferansiyeller için aynı parça numaraları öneriliyor. Yani ön de arka da aynı kilidi kullanabiliyior...Şimdi ben hurdacıdan orjinal arka LSD kilit alsam, onu öne taksam, arkaya da Lock-Right %100 kilit taksam? İyi mi olur kötü mü olur? ;D
Önde LSD uygulamaları olduğunu çeşitli forumlarda okumuş idim. ARB gibi iyi ama pahalı uygulamalara güzel bir alternatif. Yanlız esas dert arkada. Bildiğim kadarı ile ardada LSD olan diferansiyellere her marka kilit üretmiyor. Mesela benim arabada arka orjinal LSD olan diferansiyellere Aussie Locker ürün öneremiyor.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
benim fj40 ta arkada %100kiltli detroit locker var, önde arb air locker, daha pratik ve daha ucuz bir kombinasyon, air locker 5 yıldır hiç bir sorun çıkarmadı, montajı vecih usta yaptı

Heytem bey bence en iyi kombinasyonu yapmışsınız.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
tuğsan aman macera arama, benim fj 40 var, 1-2 defa küçük sorunlar yaşadım. çok alengirli bir çalışma sistemi var.o hava hortumu incecik bişey eğer bir koparsa vayyyy haline, vecihi usta onu ince hortumu bi bakır borunun içinden geçirdide yırttık, bir kaç arkadaşımda var,arb resmen yolda bıraktı. özetle arb işin sonu değil.. sendekiler arasıra bozuluyor ama bozulduğunu ormana girmeden anlaya biliyorsun. arb resmen piyango

Bu olaya hem bir kaç kez şahit oldum, hemde sürekli duyarım üstelikte bu işlerde hatırı sayılır kişilerden. ARB güzel ama hava yoksa kilitte yok güvenilecek kadar stabil çalışmıyor diye sürekli duyuyorum.

Sırf bu sebepten kardeşimin aracına takmak için geçen hafta ingilterden getirdiğimiz amabajını açmadığımız ARB yi arkaya takmaktan vazgeçtik, Arkaya Detroit Locker no-spin aldık arb yi ön tarafa takmaya karar verdik, hiç değilse arıza anında arka diferansiyelimiz bari kilitli olsun diye.

Detroit no-spin i Kendi aracımda 5 seneye yakındır kullanıyorum, işi şansa bırakmayan, eğer araç çok kısa aks açıklığına sahip değilse oldukça sıkıntısız çalışan kendisini ispatlamış, takıp unutabileceğiniz bir parça.

Selamlar

yavuz bey selam, aynen bende öyle düşünmüştüm,hiç olmazsa arka taraf hep kilitli,ön taraf anlamsız zayıf bir serum hortumundan bile ince bir hortuma güvenmek zorunda

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
yavuz bey selam, aynen bende öyle düşünmüştüm,hiç olmazsa arka taraf hep kilitli,ön taraf anlamsız zayıf bir serum hortumundan bile ince bir hortuma güvenmek zorunda

Heytem bey, merhaba, Detroitle ilgili sıkıntınız oldumu hiç? merak ettim sadece.

yavuz bey tahmini 4 yıldır takılı ve üzerinde 35-10.5-15 swamper bogger lar var, tahmin edin lastikleri artık, hiç birsey olmadı, vecihi usta biraz uğultu başladı diyor,bi baktırıcam. ama asla ne kırıldı ne bozuldu

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
yavuz bey tahmini 4 yıldır takılı ve üzerinde 35-10.5-15 swamper bogger lar var, tahmin edin lastikleri artık, hiç birsey olmadı, vecihi usta biraz uğultu başladı diyor,bi baktırıcam. ama asla ne kırıldı ne bozuldu

Evet Heytem bey , takılı olan herkesden aynı memnuniyet bilgisini alyorum hiç şikayet eden veya kıran birini duymadım , bende bunlarla 200.000 km nin üzerinde yol ve arazi yaptım, hem günlük hem arazide kullanıyorum, taktım ve unuttum, şu anda bendede 38 inch creapy crawler lar var bir haftadır deniyorum hala saat gibi çalışıyor.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri