<div class="bbWrapper">partikul filtresini tahliye edememistir. 2-3 bin Devir arasinda kullanin aracinizi, az yaktircam diye eko da cok kullanmayin, ara ara power da 3-3500 devir bsndindada kullaninki tahliye etsin , dpf niz temiz kalsin. Aksi halde dpf dolar ve arkadan beyaz duman atmaya baslar. Yolda temizletemezseniz servise gitmeniz gerekebilir. Dpf dolarsa , cruze kontrolde calismaz , bilginiz olsun. Dpf temizligi bu araclarda hayati bir konudur. Bilincli kullanirsan bu araclar eskimez. İyi gunlerde sür.<br />
<blockquote data-attributes="member: 160656" data-quote="scerkan" data-source="post: 1557281"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1557281"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1557281">scerkan' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba dostlar,<br />
<br />
2017 model, 2.8 4X4 Adventure, 130.000 km'de bir aracım var. Aracımın tüm bakımları Toyota Plaza'larda, zamanında yapıldı.<br />
Yaklaşık 1 aydır arabadan beyaz duman çıkıyor, çekiş bir miktar düştü ve yakıt sarfiyatım 18-19 lt/km (normal kullanım, trafik yok, gazlama yok, 4x4 yok, klima var) çıktı. Normalde 12-13 lt/km seviyelerinde gezer.<br />
Aracımı tekrar Yatu Plaza'ya götürdüm, DPF tıkandığını, temizlediklerini söylediler ve gerekli işlemleri yaptılar.<br />
Fakat aracı aldıktan 1 hafta sonra durum yine aynı, araç rölantideyken tuhaf bir egzoz kokusu geliyor, gaza asılınca beyaz duman atıyor ve tüketim yine 18-19'ları buldu.<br />
Bir çok yerde DPF İPTALİ (yazılım ve manuel olarak) yazıları okudum, bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz, değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.<br />
iyi bayramlar
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote></div>