Selamlar,
1987 model olarak geçenler LN65'ler.Yanlış bilmiyorsam LN105 2,4 Diesel,LN106 ise 2,8 Diesel olan modeller.
Her üç modelde de yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız.Bazı kaporta parçaları ve iç trimleri zor bulursunuz.Ancak parçasız kalmazsınız.Bulunamayacak parçası yoktur.
Fiyatların biraz yüksek olduğu doğrudur.Ancak kolay arıza yapan araçlar değildirler.4 yıldır kullanıyorum 445.bin kilometredeyiz ve araç hala çok diri.Açıkçası Land Rover Discovery 1 300Tdi'ya geçiş yapmak istiyorum ama sorunsuzluk açısından Toyota'yı aratacağınıda biliyorum o yüzden hala tam karar vermiş değilim.
Mesela aynı fiyatlara yüksek modellerde Ford Ranger ve Nissan Skystar bulmak mümkünken bu araçların std.donanımda olanları LN serisi kadar arazide başarılı olmamakla beraber parça dayanımları uzun ömürlü değil bence.Ancak konfor açısından değerlendirirsek daha iyiler elbette.
Ankara'da bir kaç firmada istediğiniz parçaları bulabilirsiniz.Şu ana kadar bulamadığım bir parçası olmadı.
Alırken dikkat etmeniz gereken şeyler var elbette bu araçların en büyük sorunu olarak belirtebileceğim, kaporta ve şasilerinde pas ve çürük olabiliyor onlara dikkat edin.Aracın altına mutlaka yatıp kontrol edin.
Mekanik olarak genel kontrollerinizi yapın ama ön tekerleklerde bulunan hub dediğimiz ve arka diferansiyelde bulunan LSD'nin faal durumda olduklarından emin olun.(Bazı modellerde bulunmaz.Bulunan modellerde diferansiyel üzerinde kırmızı yazılı etiket olur.Etiket düşmüş olabilir o zaman küçük bir test yapmanız gerekir)
Bu serilerde orjinal turbo yoktur.Ya sonradan takılmıştır ya da motor 2L-T ile değiştirilmiştir.2L-T ile değiştirilmiş ve ruhsata işlenmiş ise korkmayın.Ancak sonradan uygulama yapılmış ise bazı durumlarda sorunlara neden olabiliyor mekanik olarak,uzak durun derim.
İmkanınız var ise 2,8 Diesel tavsiye ederim.2,4 Diesel gibi sağlam,uzun ömürlü bir motordur ek olarak daha güçlüdür..